roczne dziecko ma zapalenie pecherza

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
moja mala miala posiew moczu , wyszlo ze ma bakterie, dostaje teraz furalginum, 1/2 tabletki, kiedy siusi lapie sie na pieluche jakby ja bolalo czy kotras z was miala taki przypadek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: roczne dziecko ma zapalenie pecherza

moj syn mial 3 raze e coli urodzil sie z nia ;/

a łapał sie za piekuche jak oddawał mocz? jakie badania trzeba wykonać żeby sprawdzic sie czy juz minelo?

pewnie, że boli - piecze strasznie... jako małe dziecko nabawiłam się zapalenia pęcherza i niestety często powracało - na szczęście dawno już nie miałam...

Przy zapaleniu pęcherza można ściany gryźć , podawaj furaginum jak kazał lekarz i ew. potem na kontrolę o ile będzie potrzeba.

a jak długo dostaje Furaginę??? Mój mały ma brać 7 dni, a potem mamy zrobić ponownie posiew moczu. Mój mały też się skarży, że podczas sikania szczypie go penis, to od stanu zapalnego. Psikam mu Octeniseptem i smaruję linomagiem - pomaga:)

Mała skończyła rok , furalginum ma barc przez 1mc 1/2 tabletki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

podawaj dziecku duże ilości picia najlepiej coś o kwaśnym smaku- może być posłodzona woda z cytrynką....

gosiad on sie nie lapal bo mial 3 mce :) ale dokuczalo mu bo ciagle płakał wystarczy zrobic posiew

mysmy tez mieli chyba z dwa razy.oprocz fur. 3 razy dziennie po 10 kropelek wit c

i zurawina dobra przy zapaleniu pecherza - nasza tez miala zap pecherza - miala brac 7 dni 1/2 x 2 dziennie potem przez 7 dni 1/2 raz dziennie plus wit c

właśnie wróciłam od pediatry, kazał mi dodatkowo przemywać Rivanolem:) i zwiększył dawkę wit. C

mała ciężarówko powiedz mi czy wam też pediatra kazał zrobić usg brzucha i cum w szpitalu?- bo my miałyśmy 2 incydenty z coli i brała mała furagin i waham się co mam zrobić z tym cum-em ?

jeden mówi że to właśnie od pieluchy te zapalenia
a drugi mówi że to może siedzieć gdzieś głębiej...

sama już nie wiem...

nie chcę narażać dziecka na stres ze szpitalem...

CUM jest po to by wykluczyc wadę cewki moczowej.

Dziewczyny aby furagin dzialal nalezy go podawac z wit C.

Przechodizlam to 3 razy,ale z chlopcem...higiena higiena i jeszcze raz higiena. Polecam nerologa dr czarniaka, nas z tewgo bagna wyprowadzil!!! AMEN

zapalenie pecherza moga byc z dwoch powodow 1 brak higieny i drugi klopoty z nerkami

tak mielismy zrobic usg ,nie zrobilismy jezcze

my zrobilismy usg ale musimy powtórzyć a czy doktor czerniak robi usg - jeżeli tak to poproszę o namiary?

ja narazie nie robie,jesli to sie powtórzy jeszcze to wtedy.mielismy dwa razy

dr Czerniak przyjmuje prywatnie w Pruszczu, robi na miejscu usg
http://www.trojmiasto.pl/sono-expert

http://www.sonoexpert.pl/kontakt.htm

dzieki za odpowiedzi:)

Czarniak jest świetnym specjalistą od USG, przyjmuje w kilku miejscach, też prywatnie w Endomedzie w Gdańsku. Polecany jest Czarniak i Kosiak, obaj z Akademii, obaj przyjmują też prywatnie, obaj są świetnymi specami od USG.

Zakażenia układu moczowego (ZUM, podaję, zeby Wam było łatwiej szukać w internecie informacji, po "zapalenie pęcherza" będzie trudniej) mogą rzeczywiście być "od dołu" - czyli z pieluchy, spod napletka itp., ale mogą też być związane z wadliwą budową układu moczowego. Dlatego dziewczynki diagnozuje się dalej (USG, CUM) po dwóch zakażeniach, chłopców już po jednym.

Nie ma co czekać, wady układu moczowego są częste (ale też w ogromnej częsci przypadków mijają same, układ moczowy "dojrzewa", nie trzeba żadnych operacji, tylko obserwacji i podawania leków przez jakiś czas). Niezdaignozowane dziecko można wpędzić w straszne problemy zdrowotne (i psychologiczne), zdiagnozowane, nawet chore, najczęsciej potrzebuje jednej tabletki dziennie i posiewu moczu raz na jakiś czas, i żyje normalnie.

Poczytajcie w necie pod hasłem "ZUM" i "refluks pęcherzowo-moczowodowy" - to najczęstsza wada powodująca zakażenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)