czy ktoś buduje jeszcze normalne mieszkania?

Od kilkunastu miesięcy szukamy dwupokojowego mieszkania o standardowym układzie: dwustronnym, z osobną kuchnią, kierunki świata południe-zachód lub południe-wschód, gdzie mały pokój będzie miał większy metraż niż "nowoczesne" 8,5 m2 a kuchnia nie będzie nędzną imitacją zwaną aneksem w czarnym kącie bez okna. Są takie inwestycje?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: czy ktoś buduje jeszcze normalne mieszkania?

to dziwne milczenie i brak odzewu uświadamiają mnie, że jedyną odpowiedzią na moje pytania jest zdecydowane NIE....

fak ;-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raczej trudno będzie. Najczęściej nawet duże mieszkania mają aneksy, zamiast kuchni oddzielnej

Jednak coś tam znalazłam http://www.osiedlepieciumostow.pl/tabela_mieszkan

dzięki za odpowiedź....Szkoda tylko,że normalne mieszkania buduje się w nienormalnych dzielnicach. Sąsiedztwo wysypiska smieci odraża.
Co za czasy...

Takie czasy - wszędzie same marudy!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

8,5?? to i tak duzo;) ja ostatnio 7m widzialam:P w 4 pokojowym mieszkaniu pokoje 7/8/8.... co to ma byc;/
niestety budownictwo zeszło na psy... Szukam juz kilka miesiecy porządnego mieszkania i juz się poddaje

a gdzie Ty mieszkasz Michale? Nie sądzę byś wybrał lokalizację sąsiadującą z wysypiskiem śmieci. Byłeś tam? Czułeś ten fetor?

jeśli jesteś zainteresowana/y 2 pok. 2-stronnym , z osobną kuchnią na Oruni Górnej - odezwij się.

"mały pokój będzie miał większy metraż niż "nowoczesne" 8,5 m2"
==
To wcale nie jest nowoczesne. Raczej PRLowskie. Nie pamiętasz mieszkań 65m2 w których dwa najmniejsze pokoje miały po 6m2 (2 na 3 metry), kolejny 9m2 no i "salon" 15m2 (na szczęście z balkonem)?
Ale fakt - osobna kuchnia była. I łazienka oraz wc.

Ale po części masz rację - jak czytam ogłoszenia treści mieszkanie trzypokojowe o pow. 45m2 ( a nawet czytałam mniejsze powierzchnie) to współczuję nabywcy. Na takiej powierzchni to dwa pokoje i kuchnia oraz łazienka się zmieszczą.
Więc teraz rozumiesz skąd zamiana kuchni zamkniętej na aneks. Dzięki temu powstaje dodatkowy pokój.

Inne tematy z forum

Mieszkanie komunalne/socjalne (6 odpowiedzi)

Hej wiecie kiedy beda nastepne listy oczekujacych mieszkan socjalnych/komunalnych w gdyni?...

Najlepsze i najgorsze osiedla mieszkaniowe w Gdańsku (20 odpowiedzi)

Proszę o podanie mi jakie osiedla mieszkaniowe w Gdańsku są najlepsze a jakiś najgorsze ? I od...

W co inwestować w XXI wieku? (27 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...