czy macie/staracie się o dodatek mieszkaniowy?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
prosze o info w tej sprawie gdzie skladac czy mam szanse jesli:
1. mieszkanie wynajmuje ja plus 2 letni syn, wlasciel mieszkania zawsz wylicza mi olaty w tabelce ile za smieci ile za domofon takie tam pierdoły wraz z ogrzewaniem bez wody sa to oplaty okolo 300zł bez pradu i gazu.
2. moje dochody to aliemnty dosc wysokie 1750zł, plus aliemnty na mnie 350zł oraz zasielk z mops 468zł
3. obecnie jestem na wych do wrzesnia nast roku
4. koszt wynajmu z oplatmi okolo 1400zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czy macie/staracie się o dodatek mieszkaniowy?

Dodatek mieszkaniowy przyznawany jest wtedy kiedy wychodzi 504 zł na osobę.
Przepraszam za "głupie" pytanie ,ale ile ty masz m2 tego mieszkania ,że wydajesz całe alimenty ?

http://www.gdansk.pl/prasa,1060,17510.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ceny za wynajem jak wszedzie, nic szokującego

Ewa 24 - co jest nic szokujące? Ja się pytam o metraż?
Dla mnie jest "szokujace" wydawanie pieniędzy z alimentów na wynajem.
Sorry ale osoby które znam(a wynajmują ) płacą po 900-1600zł
ale już za dosyć duże mieszkania ,takie po 48m2. Jednak to sa rodziny 3-4 osobowe.
Moze ja z drzewa spadłam ,no ale ja tylko pytam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mieszkanie 38m2 ja i dziecko to chyba dobrze ze dziecko ma swoj pokoj?~!

Przy zasadzania alimentow byla mowa o tym ze utrzymanie dziecka to tez oplaty za mieszkanie wiec nierozumiem zdziwienia?
Pytam jak to jest i czy mozna sie starac jesli mieszkanie jest wynajmowane

Ależ podałam ci link ...jest u góry.

O dodatek mieszkaniowy ubiegać się może każdy niezależnie od tego, czy mieszka w mieszkaniu komunalnym, spółdzielczym, własnościowym, czy nawet w domu prywatnym. Istotny jest jedynie niski dochód, metraż zajmowanego lokalu i tytuł prawny do lokalu. Jeśli ktoś nie ma tytułu prawnego, musi przedstawić potwierdzenie że ma uprawnienie do lokalu socjalnego lub zamiennego. Co niezmiernie ważne o dodatek mogą ubiegać się nawet osoby już czynszowo zadłużone (nie gra to roli w przyznawaniu dodatku)

Masz za duży dochód i metraż.

Jeżeli nie wierzysz ,to proponuję sprawdzić:

Wniosek o wydanie dodatku mieszkaniowego można pobrać ze strony Gdansk.pl, osobiście w Urzędzie przy ul. Nowe Ogrody, w urzędzie we Wrzeszczu na Partyzantów, a także w BOMie nr 7 na ul. Mściwoja II 44. Poza drukiem wniosku dostępne są też materiały informacyjne dotyczące kryteriów przyznawania wniosku. Wypełniony wniosek składamy w tym samych ww. miejscach.

OkreŚlona w ustawie powierzchnia normatywna lokalu

Największa dopuszczalna powierzchnia użytkowa lokalu
dla 2 osób to od 40-56cm (ale tu chodzi o osoby dorosłe)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

okej dzieki....a jak to jest z wychowawczym jesli ....
od wrzesnia 2010 jestem na wychowawzym jednak decyzje o platnym dodatku 400zl otrzymalam dopiero w kwietniu 2011 iod tamtej pory biore dodatek czy oznacza to jeski zloze dokuemnty teraz we wrzesniu to bede go brala dalej do kwietnia 2013 czyli 2 lata czy jednak sie myle, bo z zakladu pracy urlopwcyh mam do wrzesnia 2013

Tutaj pytanie do kadrowych (aż tak wszechstronna nie jestem) Najlepiej
napisać do jolgi lub rybalon ,one są na bierząco

Znalazłam

Wpierw Składasz wniosek o udzielenie urlopu wychowawczego u pracodawcy. On nie może Ci odmówić (chyba, że kończy Ci się umowa). Masz prawo do 3 lat urlopu, możesz go wykorzystać w 4 całości, części lub ratach- nie więcej niż cztery raty. Jeżeli się zakwalifikujesz tzn. nie przekroczysz kryterium dochodowego 504,00 zł, to 2 lata mogą być płatne. Wniosek o wypłatę zasiłku rodzinnego i dodatku za urlop wychowawczy składasz w Mopsie.
Jeżeli kwalifikujesz się z Twoimi dochodami to wniosek możesz złożyć w tym miesiącu w którym rozpoczniesz urlop. Jeśli Twoje dochody należy uznać za utracone to wniosek składasz dopiero w następnym miesiącu. Potem czekasz na decyzję i kasę.

http://forum.trojmiasto.pl/Urlop-wychowawczy-platny-t186336,1,160.html

jolka fasolka tyle to i ja wiem bo obecnie mam ten dodatek chodzilo mi o to czy bede miec go dalej bo maly w pazdz. ma 3 latka... dzieki za info

Tak jak napisałam ,zaloguj sie ,oraz napisz priv lub zacznij nowy wątek. Na pewno ci dziewczyny pomogą. Pozdrawiam

Aktualnie jest 1100zl na osobe - tylko netto czy brutto?
Czy zawsze przychodzi ktos z wywiadem? Koniecznie trzeba wpuscic? Czy sie zapowiadaja z wizyta? Czy sasiadow tez nachodza? Bo tak troche wstyd by byl.

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...