czy taka sukienka pasuje na slub? czy wyjde na wariatke?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
hej dziewczyy od razu mowie ze bede miec skromny obiad ,slub w malym kosciolku i wydaje mi sie ze glupio bedzie wygladac taka prawdziwa suknie slubna ...wiec szukam czegos skromnego, osttsnio bylam w h&m i spodobala mi sie ta sukienka..ale czy ubierac wtedy welon? i czy wogole w tym pojsc do kosciala czy wyjde na jakas wariatke? podaje linka bo nie umiem wklejac tu zdjec.:
http://allegro.pl/hm-conscious-sukienka-gorset-real-foto-nowa36-i1583849215.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czy taka sukienka pasuje na slub? czy wyjde na wariatke?

pewnie że pasuje, zwłaszcza jeśli to skromny ślub z małym obiadem, ale zrezygnowałabym jednak z welonu i postawiła na kwiaty we włosach, a sukienka śliczna!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ooo wlasnie tak myslalam we wlosach kwaty w uszach male cyrkonie i tyle ;) tylko jeszcze buty jakie , bo bez obsasow bedzie masakra a w ich nie umiem chodzic;/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

również uważam, że pasuje na skromny ślubik i też nie zakładałabym welonu, kwiaty we włosach wyglądają zjawiskowo :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

na skromny slub oczywiscie ze pasuje:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak w rzeczywistości wygląda tak jak na tej Pani na fotce to super sukienka i będziesz wyglądać ślicznie :)

a jakby coś takiego:
image

Uploaded with ImageShack.us

może z jakimiś kwiatkami od góry?

według mnie , pasuje dla świadkowej ale pannie młodej raczej nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Suknia pasuje nawet na "normalne" wesele jeśli oczywiście panna młoda gustuje w takich sukniach i nie lubi tzw. tradycyjnych. Na spokojną kolację tym bardziej. Jednak zupełnie nie pasuje welon.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

image

image

suknia wg mnie pasuje i "wypada"
nie widzę powodu, dla którego suknia, sukienka do ślubu MUSI być ometkowana nazwą ŚLUBNA...

co do welonu... pasowałby krótki, prosty taki do szyi jeśli masz ciemne, krótkie (do szyi), proste włosy

Moim zdaniem pasuje zarowno na skromny jak i nieskromny slub ;) Czy sukienka slubna koniecznie musi byc z trenem, gorsetem i obwieszona kilogramami krysztalkow swarowskiego?
A welon pewnie zalezy jaki. Jakis by sie pewnie znalazl, co by pasowal. Chociaz moim zdaniem lepiej bez, bo ja wogole welonow nie lubie ;)

piękna suknia, a zamiast welonu albo kwiatek albo może woalkę malutką jak tutaj
http://4.bp.blogspot.com/_91jn4JtoCDc/SNUJDI8wrgI/AAAAAAAAAB0/ygnBqUWqGGA/s400/flower+hairpiece+veil.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_yW7X4yPHH7k/SwwoM2LWgcI/AAAAAAAAA5g/CpGnsszj8Hs/s1600/il_430xN.62880298.jpg

Według mnie nie wygląda jak suknia ślubna, będziesz wyglądała w niej jakbyś przyjszła ze spaceru i przypadkiem znalazła się w kościele. Rozumiem, że masz mało kasy, ale poszukaj czegoś innego...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

łe tam.. sukienka super.. i pasuje .. :) też będę szukała czegoś w tym stylu.. :)

LittleMe.. Wróżka..? To, że chce taką sukienkę tzn, że ma mało kasy..? :)

He he.. ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja uwazam,ze na skromny slub i obiad weselny pasuje. jakies piekne kwiatki we wlosach i pieknie wygladasz:) ale to tylko moje skromne zdanie!

pozdrawiam

image

image

to sa ze stron z sukniami slubnymi

Suknia przesliczna :) jak się ma figurę do tego jak najbardziej :)
Kwiatki we wlosach piekny bukiecik usmiech na twarzy i do ślubu :)
Buciki jak nie lubisz chodzic na obcasach to może na delikatnej koturence ?

wg mnie suknia tez jak najbardziej pasuje, jednakze buty wg mnie nie bardzo:)

Buty jakieś na niskiej szpilce.. ja bym wzięła do szpica.. :)

Przecież to wyglada jak halka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie koniecznie wróżka, ale jeśli autorka pisze o skromnym ślubie i obiedzie, to sądzę, że tysiąca nie da na sukienkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To, ze ktos nie chce kupowac sukienki za kilka tysiecy albo organizowac imprezy za kilkadziesiat nie musi koniecznie znaczyc, ze nie ma pieniedzy, tylko nie ma potrzeby ich w takiej ilosci na ten cel wydawac ;) Moze komus sie tak po prostu bardziej podobac.
Z drugiej strony pelno jest tu panien mlodych, ktorych tak naprawde na suknie z salonu i wesele nie stac, ale itak beda je mialy. Chociazby za pozyczone pieniadze ;)
A co do sukienki, to nie musi byc podpisana, ze slubna, itak bedzie widac, kto jest panna mloda. Jakies tematyczne dodatki, bukiecik w reke, narzeczony pod pache i bedzie wygladalo jak z katalogu slubnego :P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też chcę skromny ślub.. nie dlatego, że kasy brak, a dlatego, że tak chcemy.. :) bo to ma być nasz dzień.. :)))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

I dlatego że to wasz dzień kupisz sukienkę za 60zł?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie ważne ile co kosztuje tylko jak wygląda. Czy suknia Katarzyny wyglądała na 430 tys funtów? Co z tego że tyle kosztowała, jeśli wcale na tyle nie wygląda. Chyba żadne ubaranie na tyle nie wygląda ani tyle nie jest warte. Może poza skafandrami dla kosmonautów.

Moim zdanim tez nie ma specjalnie znaczenia, ile cos kosztuje, tylko jak sie prezentuje. I nic nie umniejsza to randze imprezy i waznosci okazji, czy sie ubierze w cos z super drogiego sklepu, czy cos za 5 zeta z lumpka. Byleby ladnie i stosownie do okazji wygladac :P To tylko ciuchy przeciez ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

wystarczy, ze autorka watku napisalaby, ze sukienka jest projektu kogos tam i kosztowala 5 tysi i od razu posypia sie same ohyyy i ahhyyy.. :) :) wg mnie suknia jest okej i komu co do tego ile kosztowala? gdybym miala wybierac miedzy suknia bezą a ta sukieneczka to wybralabym wlasnie ta :) dodalabym jakies delikatne akcenty i super :)

buty napewno na obcasiku.. ale szerszym..albo na koturnie :):) kwiat we wlosy , delikatna, naturalna fryzurka i smigasz Mala :)

Nemo.. jeżeli mi się spodoba i będzie stosowna to oczywiście, że tak.. :) Jeżeli spodoba mi się drozsza to tez.. Ale wezmę tańszą z tych, która mi się spodoba..:)
Co w tym dziwnego..?

moja kolezanka pare lat temu wypozyczyla sukie z wypozyczali strojów teatralnych na jana z kolna, i uwierzcie mi ,ze nie bylo widac roznicy miedzy jej wypozyczona za 100 a tymi wypozyczonymi za 1000

hej dziewczyny...tu wcale nie chodzi ze mnie ie stac..bo moge sobie zrobic i wesle za 50 tys z lodowymi rzezbami z fonnantami czekolady suknie z farage..ale nie chce..wole skormnie to moj dzien...chciaabym tez skromna suknie stosowna do obiadu..dla mnie wole wydac kase np na jakas super sesje i fotografa bo to jest pamiatka na cale zycie a nie nie wiadomo jakies ciasta czy jedzienie mam to gdzies bo tego nikt nie wspomni..ie moge patrzec na sukienki bezy ktore sa prawie takie same i gorsety w swiecidelka..chodzi mi o klase ale malym kosztem..myslalam tez zeby cos uszyc z koronki..ale nie mam pomyslu narazie szukam a sukienke ujrzlam przypadkiem w h&m i pomyslalm kurcze czemu nie nawet fajna a moze ja kiedys przerobie i wykorzystam..naprawde jesli wesle to dla was suknie beza limuzyna ..to kazdego indywidualna sprawa..;) pytalam sie tylko czy wypada ubrac taka kiecke..bo wlasnie wiekoszc idzie za standardem

sukienka bardzo mi się podoba :D co prawda sama bym takiej nie założyła, ale to jest tak chyba że sukienka musi do nas pasować, nie tylko do urody ale i do charakteru.
A myślałaś może o tym, żeby uszyć sobie sukienkę? Przecież też może być skromna, bez koła, tania a każdy szczegół zaplanowany przez Ciebie.

E tam, o to, czy wypada, to bym sie najmniej martwila. Sukienka jest elegancka, nie za krotka ani nie wydekoltowana nadmiernie i zakladam, ze czysta tez bedzie ;)
A te suknie slubne z przezroczystymi gorsetami to niby wypada? (Swoja droga wlasnie glownie je kojarze z wystawy Farage swego czasu, ale tez widzialam za zywo na pannach mlodych.)Moim zdaniem czegos takiego nie wypada w zadnym wypadku ubierac do kosciola ani na zadna inna powazna okazje. A jednak wsrod niektorych uchodza za szczyt slubnego szyku ;)

do kościoła bym nie założyła, nawet na skromny na cywilny tak.
Uważam,ze za bardzo odkryta i góra i dół. gdyby chociaz dluzsza była....No ale widzę,że nalezę do mniejszości;) Rób jak uważasz, nie pasuje mi do niej również mały obcas. mały mozna ukryć pod długą kiecą, niekoniecznie bardzo strojną, jakoś skromniejszą napewno mozna znaleźć.

sukienka OK, pasuje do kościoła w połączeniu z czymś na ramiona(bolerko, szal, rękawek) we włosach koniecznie jakaś ozdoba a nie welon i buty na niewielkim obcasie, takie delikatne...jak sukienka:)pozdr.

A ja uwazam ze welon pasuje, tylko z takiego samego materialu, mzoe kupic dwie i z jednej welon uszyc, i taki dlugi co by ramiona zakrywał i buty na wyyyysokim obcasie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

BARDZO ŁADNA

ja osobiście jestem przeciwko- nie ze wzgledu na cene czy dlugosc tylko przez to ze ubrania tej marki sa w przewazajacej wiekszosci jak szmaty, bardzo niskiej jakosci material- i nawet na tych zdjeciach to nie wyglda elegancko- moim zdaniem 100% poliester to niekonieczie dobry material do slubu. Jesli chcesz taki fason i dlugosc poszukaj czegos lepszej jakosci, nie przez przypadek do szycia sukni balowych czy ślubnych jest wykorzystywany jedwab, tafta, szyfon czy tiul...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tulipanek!
chyba nie zdajesz sobie sprawy ile kosztowałaby suklienka z jedwabiu??? Nie lubie tafty bo jest ciężka i sztywna i bardzo sztuczna. A w tym dniu chcemy czuć się naturalnie a nie jak na premierze nudnej opery :(
Przecież najważniejsze jak TY się w tym czujesz a nie jak cię odbierają inni. Nikt z gości nie będzie obmacywał sukienki- tylko ja oceniał oczami!

Nie chodzi mi o konktenie sam material. Bardziej mam na mysli ta konkretnie marke- ile razy bym nie byla w tym sklepie 1 moja mysl "szmaty". W innych sklepach sa rzeczy w o niebo lepszej jakosci i podobnych a czasem nizszych cenach. Rozumiem ze chcesz miec cos delikatnego i skromnego ale to koncu Twoj slub wiec jesli sie wydaje na ubrania na Sylwestra czy na wesele innych 2 stowki na sukienke to za te cene mozna znalezc cos lepszej jakosci.

Widziałem ostatnio na ślubie takie sukienki https://zoozoola.com/

Kupowałam ostatnio podczas black frajdej dwa modele sukienek https://zoozoola.com/

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?