debridat??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Czy ktoś stosowal ten lek dla dzieci??
Czy pomogl??
Moja ma brac go na ulewanie i kolki.
Z jaka woda go rozcienczac??
Na ulotce jest napisane ze z mineralna.. Ale z przegotowaną?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: debridat??

My stosowaliśmy. Amelka miała bulgotki w brzuszku, przelewania. Amelce nie pomógł niestety. Po dwóch opakowaniach przerwałam stosowanie. Rozcieńczałąm z wodą mineralną ale nie gotowałam jej.

image

image

Ja podobnie. Gdy Olek był mały podawałam. Po jednym dużym opakowaniu przestałam gdyż nie było efektów.

Ja podawałam na kolki, ale niestety bez większych rezultatów. Rozcieńczałam z wodą mineralną, ale jej nie gotowałam.

to samo doświadczenie. po jednym opakowaniu odstawiliśmy...

ja podawałam na kolki i pomógł, wodę mineralną do rozcieńczenia gotowałam

Stosowałam debridat przez 2 miesiące, nam pomagał. Od 2 miesiaca życia mojej córeczki do 4 miesiąca.
Rozrabiałam go z wodą mineralną przegotowaną.
Lek, powinien być przechowywany w lodówce, takie wskazówki dostałam w szpitalu.

u nas pomogl na ulewanie ale dopiero gdy maly mial 7 miesiecy, wczesniej nie bylo rezultatow. rozcienczylam nie przegotowana

Ja dostałam, ale nie zastosowałam ze względu na właśnie różne opinie, a to jednak ciężka chemia. U mnie się sprawdziła rewelacyjnie Gripe Water :)

u nas nie pomógł ani na kolki ani na ulewanie,gotowałam wodę mineralna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

My też stosowaliśmy, ale po jednym opakowaniu zrezygnowałam bo nie pomagał i też naczytałam się dużo złego na jego temat.
I na kolki też stosowaliśmy Gripe Water i pomagała dużo lepiej niż debridat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

stosowałam dwa tyg ,dodawałam do mleka lub bezpośrednio do smoczka i tak podawałam ; była poprawa nieduża, teraz jesteśmy na sab simplex i nieby lepiej , ale też nie do końca. Z tego co się zorientowałam mojemu dziecku dużo dają pre i priobiotyki - najpierw lacidobaby a teraz stosujemy zestaw biogaja +dicoflor 30 no i sab do każdego mleka - mała się pręży już tylko 1 h dziennie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja podaje go malej od tygodnia. Też nie przegotowywalam wody mineralnej i zastanawiam sie czy nie zaszkodzi ona na brzuszek..

Od tygodnia nie jem tez nabialu-karmie piersia(mala miala wysypkę, strzeliste luzne kupki i byla drazliwa w dzien)

Wysypka zniknela i z dnia na dzien jest coraz grzeczniejsza zaczela tez wiecej spac w dzien i mniej plakac.

Do konca nie wiem czy to byly kolki bo potrafila plakac przez pare godzin ale przy piersi sie uspakajala..

Nie wiem tez czy pomogl ten lek czy to ze nie jem nabialu...
Dalej ma jednak luzne kupki i czasem ma jeszcze chlustajace ulewania..

Podejrzewam ze te wszystkie objawy razem z bolem brzuszka to nietolerancja laktozy lub bialka krowiego ktoś moglby mi pomoc swoimi doswiadczeniami z tymi alergiamii??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja używałam u syna Debridat, ale to bardziej na zatwardzenia, jak był starszy. Pomógł rewelacyjnie.

Mojej Emilce pediatra przepisał debridat aby wyregulować stolce, bo robiła wcześniej raz na 5 dni ,a teraz już wszystko ok :)

Madzia_Mika - tak czytam Twój post i mam z moją córą podobny problem. Co to są "strzeliste kupki"? Bo luźne to w tym wieku chyba normalne po mleczku, prawda?
Moja córa ma nie całe 3 tygodnie i też dostała jakiejś wysypki, ale niedużej. Zastanawiam się, czy to alergia czy np. po prostu potówki. I też bywa niespokojna i płaczliwa, a przy cycu się uspokaja. A może to normalne dla takiego malucha?
Ulewa troszkę jak jej nie odbiję. Zauważyłam też, że jak nie dostała wit. K, to jest troszkę lepiej.

i pamietajcie zeby debridat trzymac max 4 tygodnie i to w lodówce (info od lekarzy i pielegniarek z szpitala na polankach)

U malej jak zrobi w pampersa kupke to tak nie widac ale czasem jak zrobi na przewijak przy przebieraniu to az taka wodnista jest..
Jak ma 3 tyg to moze byc tradzik niemowlecy. U mojej tez tak pediatra stwierdzila a po 3 tygodniach na nastepnej wizycie kazala mi odstawic nabial i zeszlo. Dziecko raczej nie placze bez powodu, moja potrafila marudzic caly dzien a jak nie jem nabialu to jest grzeczniejsza.

Super wogole bo ja debridat trzymam w pokoju:(
A teraz przy tych temperaturach to wogole porazka

stosowaliśmy :P

kolki i ulewanie i tak były :P pomagał tylko na początku :]
nie rozcieńczaliśmy - na Polankach Gabryś też dostawał bez rozcieńczania(miał 1,5-2,5 tyg.)

i też trzymaliśmy go w pokoju :P (jesienią)

Dzis tez go dostalismy. Zobaczymy czy bedzi eefekt.

My od dzisiaj tez używamy przepisany na refluks.

My uzywamy od 6-go mies. Mała ma refluks- pomaga. Nie ulewa. Debridat pomaga w dojrzewaniu układu pokarmowego, dobrze wpływa na perstalikę jelit ( info od pediatry).Rozcieńczam przegotowaną wodą mineralną i trzymam w lodówce. Lek stosuję już pół roku.

Nasza Olivia brala go po skonczeniu 1 miesiaca i bierze do tej pory a ma 3 miesiace i byl efekt odrazu do tego jeszcze miala Infacol z polaczeniu pomoglo po paru dniach no moze kolo tyg. Brala go na kolke i problemy z kupka. Polecam :)

mojej corce dawalam na ulewanie bardzo pomoglo

Wlewałam zwykłą wodę mineralną z butelki. Nam pomógł, ale efekty były widocznie po jakimś czasie, 2-3 tygodnie (trzeba dużo cierpliwości). Koniecznie trzymać w lodówce i max 4 tyg. przechowywać.

U nas na ulewanie nie pomogło,brała regularnie przez 3-4 mc i efektów brak,ulewanie samo przeszło ok.8-9 mc jak zaczęła wstawać do pionu.

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...