depilacja laserowa- opinie

Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad depilacją laserową. Męczy mnie depilacja za pomocą maszynki a niestety depilator okropnie podrażnia mi skórę, to samo wosk :/ Czy depilacja laserowa jest dobrym wyborem? jakie są wasze opinie na ten temat? jak to wygląda, ile zabiegów jest koniecznych i czy faktycznie efekt jest długotrwały? Mam nadzieję, że podzielicie się swoimi opiniami i mi doradzicie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

No raczej tak, ogólnie dziwię się, ze nie poczytałaś sobie o tym wcześniej bo jest wiele informacji w sieci, na przykład tutaj na forum. Sama również planowałam sobie kupic grupona na depilację ipl ale mi odradzili, wybrałam sie na vectusa na pachy (depilowałam rok temu) i jestem zadowolona bo odrosły pojedyncze włoski po roku, ale tego się spodziewałam bo po jakims czasie trzeba wybrać sie na zabieg przypominający.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież to reklama... dalej interesuje mnie bardzo laser modus ax, miał ktoś styczność?

Ogólnie polecasz, czy lepiej jednak wykonywac depilacje na własną rękę?

Czyli co? Zabiegi na nic?

Wybierając się na depilację laserową warto pamiętać aby zrobić to w naprawdę dobrym salonie bo źle wykonana może spowodować podrażnienia skóry, które są bardzo nieprzyjemne. Ja miałam zabiegi epilacji nóg w Care Medica przy Al. Zwycięstwa. Potrzebowałam 3 zabiegów aby osiągnąć efekt gładkości i pozbyć się wszystkich włosków. Ogólnie super sprawa bo w końcu nie musiałam się latem martwić o to,ze nie ogoliłam nóg :D I co ważne jak się już decydujecie na epilację to przez 2 tygodnie nie powinno się opalać dlatego uważam,że okres jesienno-zimowy lub wczesna wiosna są najlepsze na taki zabieg.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprawdź http://prive-club.pl/kosmetologia/depilacja-laserowa/ wydaje mi się, że oni pracowali na tym sprzęcie

Czy ktoś robił depilacje laserem motus ax? Szukam opinii
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Depilacja laserowa to dobry pomysł, szczególnie jesli mówimy o takich objawach po depilacji tradycyjnej. Warto tylko zwrócic uwagę na to jakiego sprzętu używa kosmetyczka, bo starsze modele mogą wywoływać większy ból i podrażnienie skóry. Sama pracuję na nowoczesnym Epilabie i moje pacjentki są zadowolone. Dla uzyskania pełnego efektu zabiegu potrzeba 6-8 powtórzeń w odpowiednich odstępach, a później jednej wizyty w roku dla utrzymania gładkiej skóry.

Nie ma sensu wybrać sie na przypominający na ipl tak jak nie miało sensu wykonywanie całej serii zabiegów ipl. Nie jest to depilacja laserowa tylko jedynie depilacja światłem. Jesli wybrałabyś sie na depilację laserową a taką jest vectus to niszczy ona ceulkę i włoski faktycznie nie odrastają. Jednak w przypadku ipl nie mozesz liczyć na taki efekt.

Dziewczyny czy włoski po depilacji laserowej mogą odrosnąć? Byłam na ipl na górną wargę i jestem 2 miesiące po zabiegu i mam wrazenie,ze odrastają. Wprawdzie nie tak bujne ale odrastają.Mam ciemniejszy meszek i chciałam go usunać ( a nie chciałam stosować co miesiąc wosku). Pani kosmetyczka powiedziała mi że efekty będą różne jednak w trakcie zabiegów a byłam na ponad 7 były bardzo dobre i powiedziała,ze wystarczy jedynie za rok wybrac sie na przypominający. Jednak jestem zawiedziona. Zastanawiam się czy nie wybrać się teraz na przypominający :( Może któraś z Was miała?

Skuteczność zabiegu depilacji laserowej zależy w dużej mierze od wyboru odpowiedniego miejsca i sprzętu, jakim dany gabinet dysponuje. Najlepsze efekty daje certyfikowany laser medyczny np. LightSheer Duet, zresztą nie bez przyczyny ma tak fantastyczne recenzje na wielu blogach i forach. Jeśli poddasz się laseroterapii z użyciem właśnie tego sprzętu na pewno będziesz zadowolona.

Katarzyna masz rację z tą placówką i profesjonalizmem kosmetolożek, pachy wydepilowane i teraz mam zamiar się zapisać na nogi :)

ja też się przymierzam ale ciągle nie mam odwagi :(

Na początku roku zaczęłam depilację w salonie por favor, bo mojej koleżanki znajoma jest właścicielką i opowiadała jej jak dobry i drogi zakupiła laser. I faktycznie chyba jako jedyni mają głowice specjalną do jasnych i ciemnych włosów. Ja robiłam bikini - efekt super, już po 3 zabiegach byłam bardzo zadowolona

W Gdyni na postania styczniowego własnie to mają ten laser bardzo fajny, bo ja miałam problem z wrastającymi włoskami, a po tych zabiegach to wszystko ustało. Też myślę, że to zasługa pani kosmetolog, bo bardzo profesjonalnie to wykonała.

Witam ja polecam depilację http://www.vita-derm.pl/depilacja-laserowa Efekty bardzo fajne imają najnowsze urządzenia.

Ja skorzystałam z zabiegu depilacji bikini przy użyciu lasera. Efekty świetne! 6 zabiegów wystarczyło, żeby moja skóra była idealnie gładka. Zaufałam Laser Delux w Gdańsku i z czystym sumieniem poleciłabym innym osobom to miejsce, pracują na laserze light sheer.

Polecam zastosować dobry laser, po którym włoski nie będą odrastać, ja robiłam nogi laserem Vectus w Gdańsku na Marii Skłodowskiej-Curie. Polecam, zabieg był pół roku temu i ani jednego włoska

A próbowałaś też/stosowałaś może ten zabieg Epilclear? Ja mam problem z owłosieniem na twarzy, już czasem płakać mi się chce z tą pęsetką przed lustrem... Codziennie spędzam tam z pół godziny :/

To nie jest opinia, a reklama

Inne tematy z forum

Jaki żel intymny polecicie? (67 odpowiedzi)

Czym się kierować przy zakupie żeli intymnych i na co zwracać szczególną uwagę ? Mianowicie od...

problem z dzieckiem sąsiadów (463 odpowiedzi)

Witam,2,5 letnie dziecko sąsiadów bardzo często biega po mieszkaniu krzyczy w późnych godzinach...

Niskie libido u mojego mężczyzny (31 odpowiedzi)

Powinnam raczej napisać zerowe libido. Mój mąż w ogóle nie chce ze mną uprawiać seksu. Właściwie...