dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

natknęłam się na wątek na temat odchudzania wg diety dr Dukana. nie mam książek, a chciałabym ją rozpocząć. czytałam , że jest zdrowa i sensowna, więc wielu z nas się przyda;)

czy naprawdę są efekty?

może ktoś opisze, jak się ją stosuje , ile dni trwają fazy?, co można jeść, itp?

życzmy sobie powodzenia;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

Boli mnie dziś głowa..."szok" dla organizmu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno tak. Mi jest latwiej 5/5.

czy są takie same efekty jak stosuje się w II fazie 5/5 jak 1/1?

Nieprawda. U mnie po fazie uderzeniowej (7dni) kolejny spadek wagi zanotowalam po 5 dniach warzywnych i do tego lamiacym zasady weekendzie... Teraz jestem znow na proteinach i zobaczymy. Pod koniec fazy uderzeniowej nie schudlam ani grama.

Ja mam 20 kg do zrzucenia. Więc myślę, że z zależności od samopoczucia będzie to 7-10 dni.

Czytałam, że kg gubi się tylko później tylko w fazie proteinowej. W fazie warzywnej się nie gubi, a nawet waga może się wtedy ruszać.

tinker, ja też mam dziś 2 dzień;) na śniadanie jajecznica z szynką, drugie jogurt lub twarożek, objad pierś w ziołach a kolacji nie jadam;) jak dłucho chcesz stosować I etap? ja max 5 dni.

White-Rabbit,No ja mam dzis 11ty dzien diety i -2.5 wiec wlasciwie idziemy podobnie tyle,ze zaczelas 4 dni wczesniej.Wiec myske,ze nie ma dramatu.Zobaczymy jak bedzie dalej.

Tinker Bell ,ja czesto 2 razy dziennie jadlam twarozek,na rozne sposoby,alebo salatke ;tunczyk posiekane jajko szczypiorek lub cebulka i troszke korniszonka,ewentualnie ryba wedzona lub pstrag pieczony

Przetrwałam pierwszy dzień;)

Dziś drugi. Ja póki co na śniadania będę jeść jaka. ;) Pewnie dopóki mi się nie znudzą. Lunch tuńczyk w sosie własnym lub twarożek. Na obiad będzie pierś z kurczaka gotowa w ziołach prowansalskich. Ale nie wiem co na kolację.....

Spadek po rownych 2 tygodniach, dzis mam 15 dzien diety.

Kasiaczek. W przepisowni znajdziesz przepisy na takie niby desery zrobione z produktow dozwolonych. one powinny pomoc Ci w tesknocie za ciasteczkiem czy czyms podobnym.poza tym najgorsze sa mim zdaniem dni czystych protein bo jak wchodza warzywa to moim zdaniem jest ok

White-Rabbit ,ktory dzien diety juz masz? bo spadek wagi jak widze mamy podobny.Tylko,ze ja mam bardzo duzo do zgubienia i daleka droga przede mna

Powodzenia i wytrwalosci laski :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mialam weekend imprez urodzinowych, olalam na chwile diete, tzn. jadlam malo bardzo i tylko to co mozna... oprocz ciasta ;) . I wina sobie nie zalowalam wytrawnego.
I wreszcie po zastoju kompletnym i efektach zerowych... waga spadla w dol. Moj organizm jest chyba nienormalny ;) . Ale samopoczucie poprawilo mi sie bardzo i mam checi wielkie walczyc dalej.
Aktualnie mam 2,5kg na minusie, i moze uda mi sie osiagnac zamierzone -4 kg w pierwszy miesiac.

hehehe kurcze a co to moze byc... krewetki i tataru nie lubie hehe:P Kurcze ze nie ma takiej dietki, ze jakas czekoladka na goraco, jableczniczek, czy deser... mmmmmmmm dalabym wtedy rade na 100% hehe:P

Kup jeszcze smakołyki - u mnie to tatar i krewetki :) łatwiej patrzeć na rodzinę jedzącą ciasto, jeśli można zjeść w zamian coś pysznego, a nie tylko jogurt 0%...

dziekuje dziewczyny za slowa otuchy, mam nadzieje, ze uda sie. Narazie zjadlam jajka 2 hehehe i wsio:P ale musze po serki udac sie do sklepiku i tak jakpiszecie glownie serki i otreby, szczypiorek, cebulki nie lubie:)
Dziekuje zobaczymy jakie efekty beda:)

dietę nie djetę;)

załozyłam wątek, ale zaczęłam djętę wczoraj. przeczytałam książkę i się wzięłam. nie mam nadwagi, ale chciałabym zgubić po ciąży jeszcze 5-8 kg.
tylko nie wiem, czy będzie u mnie jakiś efekt, jesli od dawna nie jem słodyczy, kolacji nie jem, makaronów i chleba też unikam.
pewnie u mnie nie będzie aż takich efektów.
przeszłam na jogurty 1% (nie znalazłam nigdzie 0%) i warożki chude. nie używam cukru. wody dużo piłam.
ciekawa jestem jaki będzie efekt u mnie. pewnie organizm aż takiego szoku nie przeżyje;)

kasiaczek, ja tez uwielbiam chleb i to bialy, ale dalam rade...
codziennie na sniadanie jem serek wiejski lekki + kawa z mlekiem 0% i do drugiego sniadania wytrzymuje bez problemu.
jesli nie pracujesz, to mozesz sobie robic placuszki - buleczki z otrebow na sniadanie - ja je robie na kolacje.

Kasiaczek.Ja w fazie uderzeniowej na sniadanie jadlam przewaznie twarog 0% z dodatkiem jogurtu naturalnego 0% i troszke szczypiorku lub cebulki
Czasem jak bylam bardzo glodna to juz rano pieklam sobie na grilu piers z kurczaka
Mozesz zrobic tez tzw rozpustne kanapki przepis w linku powyzej znajdziesz, na taka kanapke polozysz plasterek chudej wedliny i ok. No i oczywiscie u mnie obowiazkowo rano kawa z mlekiem odtluszczonym oczywiscie.
Wazne zebys miala w domu zrobione zapasy produktow dozwolonych na pierwsze dni.zeby uniknac sytuacji ze poczujesz glod i nie bedziesz miala co przekasic.

Na slodko mozesz zrobic twarozek z dodatkiem slodzika i cynamonu,albo deser kawowy z jogurtu kawy zelatyny i slodzika.(przepis tez powyzej w linku )
Powodzenia i trzymam kciuki

Po 9 ciu dniach diety mam 2,6kg mniej.

dziewczyny dzis dalaczam do Was;) Jejjjjjjjjjjjjjjjj ja mam wogole nadzieje, ze wytrzymam... zero chlebka jaaaaaaaaaaaaaaa:P
Mam 2 ksiazki ta zielona i te pzrepisy, ale w sumie zeby sniadanie zrobic to jakas masakra... albo dopiero swieza w tamacie moze jeszcze do konca nie wiem co i jak:P Obiadki super, i spoko, boje sie o sniadania... bo zawsze dla mnie to byla podstawa i powiedzmy najwiekszy prawie posilek...

i tu
http://forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=190671

Inne tematy z forum

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (133 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

niemowlę w dzień prawie w ogóle nie śpi (18 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Zastanawiam się czy tylko ja tak mam i czy to jest normalne. Mój synek ma już...