dla polarkowców...

W zasadzie powinienem ten wątek umieścić w dziale Moda i Uroda, ale tam żaden polarkowiec by nie zajrzał, zatem uznałem że umieszczę go tutaj.
Poza tym prezentowane "męskie" kreacje pani Szanistyl to raczej hipsterskie dewiacje modowe dla nastoletnich chłopców, a nie moda męska.

Celem jest sprowokowanie polarkowców i innych fanów "wygodnej odzieży", to zastanowienia się, czy nie warto popracować nad swoim wyglądem; nie tylko nad szatą ale również nad likwidacją opon piwnych, brudnych paznokci tudzież tłustawych włosów i innych atrybutów "prawdziwego Polaka-mężczyzny".

Poniżej parę późno letnich /wczesnojesiennych ale niezbyt formalnych koncepcji, które uznałem za interesujące.

image
Doskonały zestaw do pracy biurowej, czy na południowe spotkanie z kontrahentem na lunch. Do tego dobrałbym dopasowane jeansy slim fit (brązowy pasek) i brązowe skórzane lub zamszowe/nubukowe buty, malinowe skarpetki.

image
Na chłodniejsze jesienne dni, popołudniowe spotkanie przy dobrej kawie. Aby zbyt nie sformalizować stroju, zaryzykowałbym czarne jeansy regular fit, czarne lakierowane buty, czarne skarpety.

image
Genialne buty!! Oczywiście do takiego garnitur trzeba mieć figurę.

image
Absolutna rewelacja! Bezsprzecznie mój faworyt. Do tego ciemnogranatowe jeansy, czarne "ciężkie" buty i zaryzykowałbym wiśniowe skarpetki (korespondujące z wiśniową nitką w butonierce).

image
Typowo włoski styl na słoneczny dzień, z lekkim "lansem" (patrz bransoletki), krawat z charakterystyczną fałdką wskazującą, że został samodzielnie zawiązany. Zegarek ciężki, sportowy (tu na zdjęciu Rolex Daytona).

to be continued... ^^
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: dla polarkowców...

@wdr:
Taka trauma? :D

Szczerze mówiąc.. znam i rozumiem. Jak dobrze, że tylko ze wspomnień :)

BTW.... ale to zbyt daleko idąca dygresja a bardziej temat na nowy wątek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

"prawdziwy facet potrafi się ubrać w trymiga i świetnie wyglądać, nie potrzebuje na to godzin"

prawdziwa kobieta nie potrafi się ubrać w trymiga i świetnie wyglądać, potrzebuje na to godzin.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Prawdziwy facet nie stoi godzinę przed szafą dopasowując ubrania. Ani nie spędza godzin na szukaniu gustownych dodatków..." - właśnie, prawdziwy facet potrafi się ubrać w trymiga i świetnie wyglądać, nie potrzebuje na to godzin :) z zakupami to samo - wpada do sklepu ogląd , mierzy ,płaci i wychodzi, wyglądając przy tym bosko:)
może przesadziłam z tą boskością :D ale schludny wygląd nie wymaga godzinnego przygotowania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmmm, metroseksualność, andropauza, i coś jeszcze by się znalazło...
Prawdziwy facet nie stoi godzinę przed szafą dopasowując ubrania. Ani nie spędza godzin na szukaniu gustownych dodatków...prawdziwy facet to nawet w trampkach i polarze dobrze wygląda :D i to bez gejowskiego szaliczka...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Majka, nie ;)))"?
tak myślałam ;-) i słusznie :-))

Majka, nie ;)))

" Hmmm, jak wróci Halewicz, gdziekolwiek jest, to się wkurzy, że zaśmiecamy mu wątek... ;)))"
@Mikro - chyba się tym nie przejmujesz ;-)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@u-t - ja nie wiem, gdzie Ty patrzysz skoro na spodniach się zatrzymałaś ;-)))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Majka i Mikro :), zaznaczyłam, że próbowałam i...poległam. To znaczy zatrzymałam się na spodniach i wyżej podejść nie mogłam. Widać fioletowy sweterek nie jest Mu pisany :)

Sadyl, ja chyba nie chcę Cię w tym oglądać ;>
A Fiony niech Ci czasem nie przyjdzie do głowy przebierać w cokolwiek. Wyglądałaby komicznie. Ona jest naturalnie śliczna:)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do grupy PH należą wyselekcjonowane osoby, najlepsi w Polsce. Chociaż wielu bardzo dobry twórców można też poza grupą znaleść, nie którzy nie chcą nigdzie należeć i działają na własną rękę.

To ja również składam zamówienie :) bo zapewne @tb szybciej wydziergasz niż ja się jednego splotu nauczę ;)

Nie wiem czy zaglądałyście dziewczyny na tę stronę, którą Sam wkleił, ale ja właśnie przeglądam. Jakie cuuudne torebki. Przepiękne :)

A ja właśnie muszę odświeżyć:
http://1.bp.blogspot.com/-Ehqp7TTmFeE/UO1a9i-YKsI/AAAAAAAAFRw/jJGpIFjuzX8/s1600/laratenka+Westwing+193.jpg

Chcę dla Najmłodszej taki zrobić;)

Egoistka ze mnie, dla siebie chciałam a wątek z modą dla eleganckiego mężczyzny :(

Tinker też potrafię, nie wykorzystuję tej umiejętności ;)

Ja potrafię tylko szalik zrobić;) Za to potrafię haftować ;)

@Sisel
Mogę popytać jeśli ci zależy :)

Może przed świętami jeszcze się wyrobią, to będziesz miała na prezent dla męża ^^

Sam... uczyniłbyś mi taką grzeczność? Naprawdę?

Znam dwa ściegi do robótek na drutach, ale na zrobienie swetra nawet dla siebie z całą pewnością bym się nie odważyła. Może dla Leona bambosze :D

Ilona- zacznę bywać w Tesco przed Bożym Narodzeniem :)

A ja taki z reniferem widziałam przed Bożym Narodzeniem bodajże w Tesco

Zresztą jeśli kogoś interesują rzeczy wykonane w bardzo wysokiej jakości i unikalne, ręcznie wykonane, w przeróżnych technikach to tutaj można sobie wyszukać twórcę

http://polandhandmade.pl/

Jakiś czas temu otrzymałem od nich certyfikat jakości :P

To się chyba dziewiarstwo nazywa ;)

Inne tematy z forum

telefon do 1000zł (125 odpowiedzi)

Witam, chciałbym wymienić już mojego leciwego smartfona. Co możecie polecić w cenie do 1000zł?

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (704 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Klimatyzacja w biurze (55 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...