dla polarkowców...

W zasadzie powinienem ten wątek umieścić w dziale Moda i Uroda, ale tam żaden polarkowiec by nie zajrzał, zatem uznałem że umieszczę go tutaj.
Poza tym prezentowane "męskie" kreacje pani Szanistyl to raczej hipsterskie dewiacje modowe dla nastoletnich chłopców, a nie moda męska.

Celem jest sprowokowanie polarkowców i innych fanów "wygodnej odzieży", to zastanowienia się, czy nie warto popracować nad swoim wyglądem; nie tylko nad szatą ale również nad likwidacją opon piwnych, brudnych paznokci tudzież tłustawych włosów i innych atrybutów "prawdziwego Polaka-mężczyzny".

Poniżej parę późno letnich /wczesnojesiennych ale niezbyt formalnych koncepcji, które uznałem za interesujące.

image
Doskonały zestaw do pracy biurowej, czy na południowe spotkanie z kontrahentem na lunch. Do tego dobrałbym dopasowane jeansy slim fit (brązowy pasek) i brązowe skórzane lub zamszowe/nubukowe buty, malinowe skarpetki.

image
Na chłodniejsze jesienne dni, popołudniowe spotkanie przy dobrej kawie. Aby zbyt nie sformalizować stroju, zaryzykowałbym czarne jeansy regular fit, czarne lakierowane buty, czarne skarpety.

image
Genialne buty!! Oczywiście do takiego garnitur trzeba mieć figurę.

image
Absolutna rewelacja! Bezsprzecznie mój faworyt. Do tego ciemnogranatowe jeansy, czarne "ciężkie" buty i zaryzykowałbym wiśniowe skarpetki (korespondujące z wiśniową nitką w butonierce).

image
Typowo włoski styl na słoneczny dzień, z lekkim "lansem" (patrz bransoletki), krawat z charakterystyczną fałdką wskazującą, że został samodzielnie zawiązany. Zegarek ciężki, sportowy (tu na zdjęciu Rolex Daytona).

to be continued... ^^
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: dla polarkowców...

Kocio, chodzi o styl, kolorystykę, a nie slim-fit'owe koszule:) Poza tym, jak facet ma klatę i biceps, to może nosić taliowane marynarki, bo tam gdzie mają być szerokie, to są szerokie, a tam gdzie wąskie...cóż, brzuch piwny trzeba usuwać^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

@Hal

z całym szacunkiem dla Ciebie, czy naprawdę myslisz,że jesteś specjalistą od wszystkiego?

Czy uważasz ,że ludzi stać na zegarki Omega, lub jeansy Hilfinger?
Niewielu jest takich.

Są inne fajne sklepy, w których mozna znaleźć naprawdę fajne ubrania np. Reserved.

Facet ma być przede wszystkim inteligentny i zaradny. Dobrze jesli jest wysportowany wtedy temat opony piwnej nie ma racji bytu.
Ma być również czysty i zadbany. A przede wszystkim ma być dla kobiety partnerem a nie kulą u nogi.
Ubiór to kwestia dopracowania i uzalezniony jest od wielu czynników:
gdzie pracujemy, co robimy w czasie wolnym , co lubimy itd.

Ps.

Wypowiadasz się na temat mody,a obcisłe spodenki kolarskie Ci przeszkadzają, a kolarze też mają swoje trendy :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba tu kogoś wena tfu...rcza dopadła :D
Wszystko ładnie i pięknie wygląda na modelach ale jakoś na prawdziwym postawnym facecie sobie tego nie wyobrażam o-O.
Nie każdy jest chudy jak szczypior(model).
Ja lubię jak facet ma więcej ciałka, szeroką klatę ale w tych koszulach i marynarkach to nawet miejsca na biceps nie ma..... :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piękna złota jesień się nam zapowiada i w związku z tym, specjalnie dla Sama, dzisiaj "smart casual" w ciekawych stylizacjach kolorystycznych^^

image
Dobranie krawata do koszuli zawsze nastręcza eleganckiemu mężczyźnie mnóstwo problemów. Na zdjęciu śmiałe połączenie kratki i pasów; wbrew obiegowej opinii, że kratki z paskami nie da się połączyć. A jednak się da i źle nie wygląda^^

image

Fioletowy i zielony zawsze dobrze współgrają z jesiennymi barwami. Może zrezygnowałbym z muszki, stricte z powodów politycznych, ale wiadomo...co kto lubi^^
image
Ciężki, sportowy Panerai Marina Militare na zielonym, przecieranym, skórzanym pasku idealnie komponuje się z fioletowym cardiganem i koszulą w tej samej gamie kolorów.

image
Jeden z moich ulubionych zestawów kolorystycznych - soczysta zieleń i ciemny granat ale w układzie: góra ciemna, dół jaśniejszy. Odwrotnie wyglądałoby tragicznie^^ Kolejny mit obalony, że niebieskiego nie łączy się z zielonym.

image
A to Sam może Ci się spodobać^^ Tylko skarpetek nie zapomnij założyć;-)

Życzę niektórym panom więcej kreatywności w układaniu codziennej mody, w szczególności tym, którzy pracują z wieloma klientami z zewnątrz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ut:

Wspominałem, że Cię lubię? ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

UT
Zawsze możesz go przebrać w kolarskie spodenki;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi się proponowane zestawy nie podobają. Może się nie znam, ale wolę facetów koło 40-stki w bardziej prostych rozwiązaniach. Bez apaszek, koralików, klipsów, tipsów i kokardek. Buty ładne, czyste zawsze przykuwają uwagę. Już bym wolała chyba chłopaka w polarku niż tak odpicowanego.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Takie to tylko w Ameryce Pd noszą ;)

no coś Ty Hal! mokasyny klasyka! :)
z plecionką i koniecznie z frędzlami:D , a do tego biakle skarpetki - grube sportowe:)

jaka kurtka ..... jeszcze 1 minuta :) zakurzona się pisze ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sam, definitywnie ten wątek będzie dla Ciebie^^ A mokasyny daj psiakowi, niech się nad nimi poznęca^^

A co to takiego "luźniejszy styl miejski" ? :)
Dla mnie to koszula i spodnie nie dżinsowe po domu. Na zewnątrz koniecznie płaszcz lub marynarka, ewentualnie skurzana kurtka i buty z obcasem ;) Ewentualnie mokasyny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie twierdzę że nie są eleganckie, ale mój niemąż nie jest biznsesmenem;) I raczej wyglądałby groteskowo w czymś takim;)
A na co dzień preferuje luźniejszy styl miejski.

@TB
Niestety nie dało się ściągnąć ze zdjęcia :D
A tak na marginesie ja nie noszę takich szali, ale powoli zaczynam o tym rozmyślać ;)

a mnie kręcą tacy niegrzeczni "chłopcy" z foto nr 2 :)
widać , ze kombinuje żeby z chaty się wyrwać, bo piwko, ciężkie brzmienia i kumple czekają ;):)

Uważasz, że szaliki męskie do koszuli źle wyglądają?

image
Ja bardzo lubię. Uważam, że dodają stylu i elegancji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stylizacje przedstawione przez sama również mi się podobają:) Tylko bez tych szali! One tak zniewieściało dla mnie wyglądają;)

nie będę śmiecić własnego wątku...wracam do stylówek ^^
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na szczęście nie muszę go ubierać;) Sam dobrze wie jak to robić. Styl zbliżony do pana ze zdjęcia nr 1;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

> Sadyl milczy, pewnie się obraził

Sadyl ma ciekawsze zajęcia niż komentowanie perwersji Halewicza ;]
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (148 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

Vibracje (25 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Muzyka lekka, łatwa i przyjemna czy... ? (14 odpowiedzi)

https://www.youtube.com/watch?v=l6djoOEjwNY Zaglądam, z ciekawości na Festiwal Opolski...