dobry pediatra w Gdyni

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Jestem mamą 3 tygodniowego maluszka :) Czy znacie i polecacie jakiegoś dobrego pediatrę w Gdyni ? Przeprowadzam się z drugiego końca Polski .Będę mieszkać na Pustkach Cisowskich . Chciałabym zapisać dziecko do jakiegoś dobrego lekarza , który też awaryjnie przyjmuje prywatnie - wizyty domowe .
Kompletnie nie wiem do której Przychodni się udać ? Poradzicie ? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dobry pediatra w Gdyni

no to na początek odradzę Dr. Dziedzic z przychodni na Czeremchowej na Pustkach. Bardzo uprzejmy i miły człowiek i tak samo niekompetentny. Masakra :)

Szukasz lekarza na NFZ czy nie koniecznie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dr Drąg Przychodnia Obłuże ul. Białowieska
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A czy ktoś ma doświadczenie z dr H.Cejrowską-Kawalec i dr M.Gach?

Dr Drąg Przychodnia Obłuże ul. Białowieska

chodzi o wysokiego bruneta? to chyba jakiś żart, prawda?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja moge z czystym sumieniem polecić wyłącznie dwie lekarki:
Dr. Anna Sass - na NFZ przyjmuje w przychodni na Porębskiego (Pogórze), a prywatnie w Luxmedzie na Morskiej i robi wizyty domowe.

Ewentualnie dr. Hadrian ze Swissmedu na Armii Krajowej. wiem, że gdzieś przyjmuje na NFZ ale nie jestem pewna gdzie (Dąbrówka?)

Dziewczyny polecały też dr. Martę Toczyską z Clinici Medicy i też robi wizyty domowe. www.pediatra.gdynia.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzięki serdeczne :)

również polecam dr Sass. Moim zdaniem jest świetna......jeden minus- obsuwy czasowe...

zgadzam się - można szału dostać kwitnąc na korytarzu po 2h w oczekiwaniu na wizytę u dr. Sass...
Niemniej ta kobieta warta jest każdego czekania :) Ufam jej w zupełności i chyba nie ma drugiego takiego pediatry któremu tak ufam.

To jest jeden z wymarłych już w tym kraju lekarzy z powołania. Z sercem na dłoni, zawsze z pełną wiedzą szerokiego zakresu (jest też lekarzem rodzinnym, czyli od wszystkiego), z dużą wiedzą życiową, słuchająca, wychodząca na przeciw małemu pacjentowi i jego rodzicom, tłumacząca, pamiętająca imiona każdego swojego pacjenta i jego historię (a ma ich chyba rekordową ilość). Nigdy nie odmówi wystawienia skierowania, przebadania czy przyjęcia ponad limit danego dnia. A jak badania wyjdą źle P. dr z prywatnego telefonu dzwoniła do mnie, że mam się biegiem ubrać, zapakować córkę do szpitala i po drodze przyjechać po skierowanie, które już mi wypisała.
Może kiedyś Pani Doktor Anna Sass to przeczyta - serdecznie dziękuję, że Pani jest :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny,

mnie zdazyło sie byc kilka razy u dr Sass prywatnie w Lux Medzie i w Medycynie Rodzinnej na Porebskiego, nie miałam spóźnien czasowych choc wczesniej tez o tym czytałam, czy miałam takie szczescie czy te opóźnienia sa tylko wtedy gdy idzie sie na Porebskiego z NFZ z przychodni? no ale jak potem am zaraz MR to obsuwa tez tam sie przesuwa? dajcie znac bo okres chorobowy wita i chciałabym wiedziec jak planowac.

Obsuwy czasowe zdarzają się i w luxmedzie i w MR na Porębskiego. Spowodowane to jest tym, że Pani dr. przyjmuje nie tylko jako pediatra, ale także lekarz rodzinny. A dodatkowo w MR najpierw ma pacjentów na NFZ a potem Luxmedowskich. I tak jak pisałam nigdy nie odmawia przyjęcia dodatkowo, więc efekt uboczny jest taki, że pacjenci, którzy nie byli umówieni wciskają się pomiędzy umówionych. Z tego powodu czeka się bardzo długo.
Dodatkowo dr. Sass zawsze długo przyjmuje pacjenta, lubi porozmawiać z rodzicami, wyjaśnia do bólu... Luxmed nie przewidział tak długich wizyt.

Szczerze to raz jedyny mi się zdarzyło w MR, że przyszłam i weszłam od razu. Byłam w szoku :)

no nam sie zdarzyło tak za kazdym razem z 2-ka, fakt ze bylismy w srodku po 1,5h i pewnie potem sie to ciagnie.
A jak zadzwoni sie na MR na ta recepcje to powiedza ze jest opóźnienie?
podjelismy decyzje ze przepisujemy dzieci tez do dr Sass do przychodni aby wszystko było juz u jednego lekarza, stąd moje pytania.

ja dzwonię na recepcję zapytać ILE jest opóźnienia a nie czy jest bo to oczywiste :)
Tylko tym się nie sugeruj do końca, bo część ludzi rezygnuje jak widzi takie opóźnienie i nagle się okazuje, że opóźnienia już nie ma albo jest minimalne.

ok, dzieki za info:P

Popieram w 100% Pani dr Sass to pediatra jakiego długo szukaliśmy:) w pełni jej ufamy i nawet córeczka, gdy idziemy do lekarza pyta- czy idziemy do dr Ani;) Pediatra z powołania;) Nigdy nie było jakiegoś dużego opóźnienia, bardziej martwi nas fakt, że czasem na wizytę na dzieciach chorych trzeba czekać kilka dni:/

W jakich godzinach przyjmuje ta dr dzieci chore na porebskiego ? Ma ktoś aktualna informacje ?

Popieram, to musi być żart. Dr Drąg odhacza wizyty bez większego zgłębienia problemu. Zaraz po wizycie u dr Drąga, który uznał, że dziecko jest po prostu przeziębione, pojechaliśmy do innego lekarza, no i się okazało, że przeczucie nas nie myliło i to nie zwykły kaszelek tylko zapalenie oskrzeli.

Podpisuje się pod tym! Czekałam z goraczkujacym 20 mc dzieckiem. Spóźnił się do pracy 30 min i nawet nie raczył powiedzieć przepraszam...

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...