droga rowerowa Pruszcz - Gdańsk

Od faktorii w Pruszczu ma przebiegać droga rowerowa na wale aż do samego Gdańska, kto wie coś na ten temat więcej?
Bo jak na razie widze że trzeba jechać niebezpiecznie wąską i dziurawą ulicą przez Orunie, Lipce a na wale jest klepisko..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: droga rowerowa Pruszcz - Gdańsk

ścieżka z Pruszcza kończy się na granicy z Gdańskiem. taki 'dead end' istnieje już od jakiegoś czasu. Gdańsk pewnie ma pieniądze na ECS tylko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na ch*j zresztą potrzebne ECS...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

mi tam to przedsięwzięcie nie przeszkadza, rozumiem je. wydaje mi się tylko że nie czas. dopóki ludzie na co dzień nie zaznają w miarę normalnych warunków (ścieżki, drogi itp) to gdzieś będą mieli kulturę, historie etc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

no właśnie szkoda, że najpierw nie upiększą/ulepszą tego o czym wspominasz...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeszcze sorry ale ten link muszę podać.

http://www.tirynatory.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

w ogóle zakazać jazdy TIRom

cholera, ale ten kto wymyślił te akcje jest nienormalny.

żenada.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja wałem jeżdżę od Pruszcza do Gd. codziennie i jedyny fragment utrudnienia to miejsce przecięcia się budowanej O.P. Poza tym, trasa jak najbardziej przyjazna, nie wiem czemu piszesz, że jeździ się trudno?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: droga rowerowa Pruszcz - Gdańsk - 2013

podnoszę temat.
Jak z przejezdnością obecnie (ze względu na roboty na wale)?

Na gdańskim odcinku wału wzdłuż Kanału Raduni ma przebiegać tzw. droga techniczna , która będzie zakwalifikowana jako CPR na razie gotowy jest fragment w św. Wojciechu i tylko tu można w miarę przejechać dalej to już katastrofa wał rozkopany aż do samego Centrum. Jedyna opcja to 7 kilometrowy objazd wałami przez Niegowo i Olszynkę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Jedyna opcja to 7 kilometrowy objazd wałami przez Niegowo i Olszynkę"
==
Swego czasu zjeździłam te wały i można z Pruszcza jechać wałem nad Dolną Radunią (koło działek ogrodniczych) jechać dalej wałem wzdłuż torów, przez Niegowo i wyjechać w Oruni.
Choć jazda górnym wałem była bardziej bezpośrednia (tam powinna być trasa rowerowa z prawdziwego zdarzenia).

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...