dwurożna macica...czy ktoras z was to ma?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Jak by malo u mnie bylo problemow to jeszcze okazalo sie ze mam dwurozna macice:( naczytalam sie tyle na necie i zalamalam sie juz na maxa.czy ktoras z was ma taka wade?jak przebiegala wasza ciaza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dwurożna macica...czy ktoras z was to ma?

podbijam watek......

Re: dwurożna macica...czy ktoras z was to ma?

Jeśli nie masz dodatkowo przegrody to nie powinnaś się martwić. W większości wypadków dwurożność nie ma wpływu na zajście i tym bardziej donoszenie ciąży (bo taka macica rozciąga się tak samo jak normalna). Lekarz, który u mnie stwierdził dwurożność powiedział, że wiel kobiet nawet nie wie, że to ma i zazwyczaj nie ma to wpływu na zajście w ciąże i donoszenie dziecka (czego mogę być przykładem:)

Spotkałam się jeszcze z opinią, że dwurożna macica ma większą tendencję do skurczy i dlatego przy bólach podbrzusza zaleca się regularne branie nospy na początku ciąży.

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...