dziwne życzenia..2!!!

Odpowiadając na zgłaszane postulaty uważam wątek "dziwne życzenia ..2!!!" za otwarty:).....i zaraz mi się tu wszyscy przenosić;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dziwne życzenia..2!!!

Przyznaję, że nie znam. Zupełna pustka, ale sądząc po roku to chyba byłam zajęta wspinaniem się na drzewa ;)

Pingwiny są świetne. Oglądam ;) W wakacje obejrzałam "Mustanga"(?), Krainę Lodu i jeszcze kilka innych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sissel, tak, ten film właśnie :)

Kreskówki też lubię, obecnie czekam na Pingwiny z Madagaskaru w wersji kinowej, zwiastun był świetny :)

Vilette o tym piszesz?
http://www.filmweb.pl/film/Ogień+z+ogniem-1986-93848

Z ogniem to jeszcze długo będzie kojarzyło mi się "ogniu krocz ze mną" z "Miasteczka Twin Peaks" i "Mississippi w ogniu".

Inka, na pocieszenie napiszę Ci, że często oglądam kreskówki- Shrek, Gnijąca Panna Młoda, itp. ;)

Może i powtórzę :) Jeszcze miałam jeden ulubiony film, "Dziewczyny lubią się bawić" z młodziutką Sarah Jessica Parker :) Fajny był, bo taneczny, a takie dalej lubię :) Mam go w domu, kupiłam z gazetą, taka jestem sentymentalna :)

Vilette...no to trzeba by seans powtórzyć;)...ja czasem lubię popatrzeć na "Tolka Banana":) albo "Podróż za jeden uśmiech"....chyba dziecinnieję na "stare lata";)

A propos ognia, kiedy byłam w podstawówce( albo wczesnym liceum, dokładnie nie pamiętam ) szalenie podobał film "Nie igraj z ogniem", vel "Ogień z ogniem", bo taki teraz funkcjonuje tytuł. Taki melodramat dla nastolatków :) Wtedy byłam nim zachwycona, ciekawe, czy gdybym obejrzała teraz też by mi się spodobał :)

Graszka...postaram się obejrzeć:)

Film ten można obejrzeć na youtube:-D

Mnie zadpadł w pamięci film pod tytułem" Dla ciebie i ognia"
Warto obejrzeć:-)

Zgadzam się,że film jest filmem a reżyser ma własną wizję pokazywania świata,czasem idylliczną,czasem,jak Smarzowski bardzo brutalną,mnie jego filmy bardzo wbijają się w pamięć,niekoniecznie pozytywnie ale trzeba przyznać ,że długo się je pamięta...i na przykład po obejrzeniu "Pod Mocnym Aniołem" zaczęłam inaczej postrzegać chorobę alkoholową.

Nie podpisałabym się pod tym, że świat pokazywany w filmach Smarzowskiego jest realistyczny. Trzeba pamiętać, że film jest tylko filmem. Może być w jakiejś mierze oparty na realiach, ale to przede wszystkim wizja reżysera. Jeśli ma wywołać emocje, przerazić albo zmusić do przemyśleń będzie aż do przesady mroczny.
Obejrzałam "Drogówkę", a zaufanie do Policji zostało na tym samym poziomie. "Dom zły" i "Różę" też, a mimo to nie uznam, że każda jednostka jest zepsuta do szpiku, a za paznokciami ma śmierć.

Natomiast świat czy życie pokazywane w filmach, niezależnie jak to nazwać, nie jest ani lepsze, ani gorsze od tego nam znanego- jest najczęściej zupełnie inne ;) Dlatego tak lubimy oglądać filmy ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Smarzowski jest do bólu realistyczny bo taki jest świat a on akurat chce go tak pokazać,to nie podoba się wszystkim i absolutnie nie musi:)

Dzieeeeń dobry!

Mnie się "pod mocnym aniołem" nie podobał. Owszem to film z przesłaniem i to wybitnie mocnym ;-) ale nie jest to moje kino.

Ja się prędko przywitam i lecę do pracki :)))) Dobrego dnia wszystkim:))))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakaż ja niekulturalna jestem;)...witam w klubie moi drodzy;)....dobrego dnia jak co dzień:D

Unibike...tak,tak...jeszcze mi wszystkie grzyby wyzbierają zachłanne istoty;):)))

"Witaj w klubie" jest świetny i mocny ale jeżeli mowa o intensywności wrażeń to "Pod Mocnym Aniołem" jest lepszy,przynajmniej dla mnie:)Obydwa warto zobaczyć:)

"Witaj w klubie" dobry film. Polecam.

Inko, dam Ci znać na priv, bo jeszcze Cię wdr uprzedzi a potem zwali winę na sama ;))))

Inne tematy z forum

Grupa wsparcia dla rozwiedzionych (27 odpowiedzi)

Witam. Czy obecnie w trojmiescie działa jakas grupa wsparcia dla osob borykajacych sie z...

Moja kobieta nie ma ochoty na seks (52 odpowiedzi)

Szlag mnie juz trafia ! Doradzcie cos... Jestesmy z Moja Kobieta 9 lat razem. Jestesmy fajna...

Dyskrecja (5 odpowiedzi)

Miła gotowa na wszystko ;*