moja 2,5 latka ma długie włoski i nie ma mowy by dała je podciąć;/ ale po umyciu włoski sa bardzo szorstkie i się plączą:( czym myjecie włosy długowłosym księżniczką? a może jakąś odżywkę dla małych dam stosujecie?
Powinnaś kupić dla córeczki szampon bez SLS. Moja tez ma dlugie włosy, obciac nie chce, a przy czesaniu wrzask na całego:-) Teraz mamy szampon firmy Kemon własnie bez SLS i problem zniknął. wiem, że w szamponach Tigi tez nie ma SLS. A te cenne informacje pochodzą od fryzjerki,do której chodzę:-)
Kemon mozesz dostać w niektórych salonach fryzjerskich. cena szamponu to ok. 50 zł. Widziałam je równiez na allegro. A ten drugi szampon moja siostra kupiła w FH na Szadółkach, na tym stoisku z produktami do pielęgnacji włosów.
to może spróbuj jakiegoś sprayu? są takie do rozczesywania specjalne da dzeci
albo odżywkę do spłukiwania :)
my używamy tej http://allegro.pl/rigenol-odzywczy-krem-lipoproteinowy-250-ml-i2975202805.html i jest mega, jak sobie ją nałożę to przy spłukiwaniu są takie super miękkie jak u niemowlaka :D
trzeba ją nałożyć, po chwili rozczesać grzebieniem, żeby dokładnie wszędzie "weszła" i po kilku min spłukać :)
mam ten sam problem z tym ze córa ma krecone sianowate i mocno poplatane wlosy , czasami rano to az jakby dredy po nocy ma , masakra moze macie cos godnego polecenia
miałam ten sam problem, obcinałam prawie na łyso i nic to nie dawało
przede wszystkim nie można włosów kręconych czesać na sucho tylko na mokro i używać bardzo szerokiego grzebienia
u nas już jest ok, tylko rano ma właśnie poplątane dredy, ale jak wstaje to moczę jej te włosy delikatnie mokrą ręką i rozczesuję, zanim umyje zęby i się ubierze są już suche i można wychodzić do przedszkola :)
Moja córcia choć ma cienkie włsoki, to po myciu strasznie się plączą. Używam odżywki w sprayu z avonu dla dzieci.
Super się sprawdza i włoski takie pachnące po tym.