rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

na stronie urzędu pokazuje, że rekrutacja od kwietnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny czy rekrutacja napewnoo jest w kwietniu? dzis koleżanka mi powiedziała, że od niedzieli 4 marca ale wchodzę na strone rekrutacji a tam, że juz jest zakończona

to czyli my nie mamy szans :/ ja nie pracuję, ojciec dziecka za granicą pracuje, jesteśmy razem ale nie po ślubie

Re: do AGATHY

Tytułomania

wielkie dzieki :)
jak się zada pytanie to od razu trzeba być uszczypliwym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

używanie wyszukiwarki nie boli...

http://forum.trojmiasto.pl/Przedszkola-panstwowe-t315277,1,16.html

5 godzin bezpłatnych, każda kolejna płatna 2,7zł + posiłki ok 5zł/dzień + ok 30zł komitet + zajęcia dodatkowe jeśli chcesz dodatkowo płatne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hej, a jaki jest koszt miesięczny za przedszkole państwowe i co zawiera cena? Gdansk

wiadomo - w Gdańsku w kwietniu będzie elektroniczna rekrutacja http://www.gdansk.pl/edukacja,1004,21134.html

dokładnej daty kiedy rusza - nie ma

coś wiadomo może kiedy ruszy rekrutacja??

Taaa, już się przejmą twoim ględzeniem "nie nadużywacie tego" haha. Ten kraj to jedno wielkie nadużycie i co z tego. Kogo to obchodzi, że ta rektutacja to fikcja?!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się nie jesteś samotną matką i naprawdę nie nad używajcie tego wiadomo powinno być miejsce dla wszystkich ale takie osoby które oszukują powodują że taka naprawdę samotnA MATKA JEST ŻLE POSTRZEGANA W ŚWIECIE bo kazdy po cichu szepce pewnie samotna a pewnie na boku gacha ma

"Według tego co piszą wyżej to się kwalifikuje jako samotna matka bo jestem panną i co do kogo pretensje że nie wzięłam ślubu nikt nikogo nie zmusza To nie moja wina,że moge mieć pierwszeństwo.""

Do ślubu nikt nikogo nie zmusza i nie o to tu chodzi.

Jeśli mieszkasz z ojcem dziecka i wychowujesz go z nim to żyjesz w konkubinacie i nie jesteś samotna.

odnosnie alimentów
nie wiem na ile to prawda ale słyszałam cos takiego ze jest obowiazek złozenia pozwu o alimenty
nawet jeśli matka uważa ze jej te kilkaset złotych nie potrzeba do szczęścia to ma obowiazek złozyc pozew bo to pieniądze dziecka a nie jej

czy beda płacone to inna sprawa

witam czy ktos wie kiedy konkretnie zaczyna sie rekrutacja w Gdyni? Sa tu jakieś mamy z grabówka?

Re: do ZENONA

ja nie mówię o tym, że nie ma kogo skarżyć ;)

chodzi mi o to, że te kobiety chyba same, dobrowolnie zrezygnowały z kasy ojca .. nie zgłosiły go o żadne alimenty

i nie znam sytuacji na tyle, nie wiem czy ich dzieci teraz do przedszkola idą, pytam z czystej ciekawości ;)

ktoś te dzieci zrobił i jest kogo o alimenty skarżyć, pozew o alimenty jest zwolniony z opłat

musisz mieć wyrok sądu o alimentach, jeśli egzekucja komornicza jest nieskuteczna dostajesz pieniądze z funduszu alimentacyjnego

znam co najmniej dwie panie, które nie były po ślubie, są same ( czyt. bez ojca tego dziecka) i nie mają żadnych alimentów, kontaktu z ojcem ...

to wtedy nie są samotnymi matkami? tzn. według przepisów, które są respektowane przy rekrutacji?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

musi byc papier o alimentach a nie tylko ze jestes panna z dzieckiem.lub prawnie orzeczona separacja

kopija no i właśnie jesteś faktycznie samotną mamą czy nie masz ślubu , jak jesteś bez ślubu to wymagają zaświadczenia o alimentach tak jak w mopsie

Inne tematy z forum

Jaki projekt i za ile? (65 odpowiedzi)

jakie macie projekty domów i mniej więcej ile kosztowały? Mam kolejny pomysł i juz nie w temacie...

Dieta cukrzycowa- co jeść? (20 odpowiedzi)

dostałam od lekarza zalecenia: - żadnych cukrów, słodyczy, miodu, dżemów - bez węglowodanów...

Coś dziwnego..? Kilka czarnych włosów u dziecka (blondynki).. (32 odpowiedzi)

Dzisiaj zauważyłam u córki kilka włosów czarnych.. jakieś 10 (?) a jest naturalną jasną...