Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013
hej!
Jestem z Wrzeszcza, w tamtym roku moja córka nie dostała sie do przedszkola państwowego, składałam do nr4 do studzienki, na jaskowej dolinie 52 i do samorządowego na morenie 75, nic nie dało odwołanie, dzwonienie do tych przedszkoli itp, dowiedziałam sie ze prawie wszystkie miejsca sa zajęte przez matki samotnie wychowujące dzieci :(, do studzienki miały pierwszeństwo dzieci których juz rodzeństwo uczęszcza do tego przedszkola, w tamtym roku było dużo wolnych miejsc oraz b. łatwo było sie dostać na przymorzu, Żabiance, zaspie , w tym roku tez spróbuje ale nie wiem na co sie to zda ponieważ jest ciągłość przedszkola czyli jak 3 latek chodził do tego przedszkola to automatycznie przechodzi do 4 latków wiec a po rozmowach z dyrektorkami wiem ze pomimo iz dziecko choruje to i tak nie wypisują z przedszkola własnie ze względu na ta ciągłość ..... :(((
W końcu dałam córke do prywatnego przedszkola na morenie, kręciłam nosem bo dzieciaki sa tam w jednej grupie z 4 i 5 latkami ale :))))))) wyszło to mojej córce na dobre, sama sie dziwiłam ze takie zrobiła przez ten rok postępy chociaż od września mi ciągle choruje więc jest pół na pół w przedszkolu ale to norma czy to państwowe czy prywatne pierwsze miesiące i tak sa przechorowane :)
Teraz maja otworzyć druga grupe i dzieciaki juz beda podzielone 3 latki w jednej i starsze w drugiej .
0
0