rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

Marynia - no właśnie słyszałam coś takiego o gdańskim przedszkolu ;) konkretnym :] do którego moja sąsiadka chce posłać dziecko :]

(a ona od innych żłobkowych póki co mam)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kjopa3 - Będę wdzięczna za i formację. Z góry dziękuję.

na stogach jedno przedszkole jest podobno złe do którego rodzice nie daja dzieci,moja siostra tam mieszka i mi mówiła ale nie wiem które zapytam.

Agusia, ale chyba w Gdansku obowiązuje tylko elektroniczna rekrutacja, a potem zanosi sie formularz do przedszkola - nie mozna sobie wybrac

Witam
Chciałam zapytać jak jest z dostaniem się do przedszkoli na Stogach i czy możecie mi coś napisać na ich temat nr 16 i 58

helutek to przedszkole de la sala to te w szkole ?? bo jesli tak to tam zpisujesz dziecko ja jeszcze w brzuchu ;)

Wydaje mi się że masz szanse żeby córka się dostała jeżeli mąż też udowodni że pracuje
Spróbować zawsze warto

Jak córeczka dostanie sie do przedszkola to ja chce wrócić do pracy :)
tylko jeszcze nie wiem czy do starej pracy .Będe szukała coś nowego :)

Ania wydaje mi się że jeżeli mąż ma normalnie umowe i możesz udowodnić że on pracuje to tak bo tobie pracodawca też może wydac zaświadczenie że jesteś u nich zatrudniona prawda?
a długo na wychowawczym jeszcze będziesz??

To ja mam pytanie jak ja teraz jestem na wychowawczym :) mąż nie pracuje w Polsce jest za granica to mam szanse na Państwowe przedszkole .

a czy ktos cos slyszal lub wie na temat przedszkola de la salle?

Ja będę składać bliżej pracy niż domu albo na trasie, z doświadzenia wiem że lepiej - ale też złożę w 3 dzielnicach, na wszelki wypadek.

no jeśli ktoś mieszka na studzienki, to jest jeszcze przedszkole na skrzyżowaniu jaśkowej z matejki ..

ja jednak będę miała je trochę dalej, żeby dojść na pieszo, dlatego obstawiam TYLKO to jedno, ale coś czuję, że mnie to zgubi :(

HEJ!
Tak, spełniłam tylko 2 warunki, obydwoje pracowaliśmy i chciałam żeby dziecko chodziło min 8 godzin i korzystało z pełnej oferty programowej, niestety ale to było mało, teraz tez tak jest, co więcej mogę wymyślić? nie będę kłamała bo i tak trzeba donieść zaświadczenie ze sie pracuje i pewnie jakies papiery ze sie jest samotna matką?

ehhhhhhh

Tak niestety ale podobno studzienka jest oblegana, nie ma tam w pobliżu więcej przedszkoli....... :( a to przedszkole jest akurat fajne, przy lesie, zielono, duży plac zabaw ehhhhhh

mama 33 czy jak składałaś papiery to obydwoje pracowliście?
bo to jest jeden z podstawowych warunków

proszę Was! nie straszcie że w tym na studzienki też takie oblężenie :(

chociaż, tylko dookoła to większość patologicznych rodzin, więc pewnie same "samotne" matki :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

hej!
Jestem z Wrzeszcza, w tamtym roku moja córka nie dostała sie do przedszkola państwowego, składałam do nr4 do studzienki, na jaskowej dolinie 52 i do samorządowego na morenie 75, nic nie dało odwołanie, dzwonienie do tych przedszkoli itp, dowiedziałam sie ze prawie wszystkie miejsca sa zajęte przez matki samotnie wychowujące dzieci :(, do studzienki miały pierwszeństwo dzieci których juz rodzeństwo uczęszcza do tego przedszkola, w tamtym roku było dużo wolnych miejsc oraz b. łatwo było sie dostać na przymorzu, Żabiance, zaspie , w tym roku tez spróbuje ale nie wiem na co sie to zda ponieważ jest ciągłość przedszkola czyli jak 3 latek chodził do tego przedszkola to automatycznie przechodzi do 4 latków wiec a po rozmowach z dyrektorkami wiem ze pomimo iz dziecko choruje to i tak nie wypisują z przedszkola własnie ze względu na ta ciągłość ..... :(((

W końcu dałam córke do prywatnego przedszkola na morenie, kręciłam nosem bo dzieciaki sa tam w jednej grupie z 4 i 5 latkami ale :))))))) wyszło to mojej córce na dobre, sama sie dziwiłam ze takie zrobiła przez ten rok postępy chociaż od września mi ciągle choruje więc jest pół na pół w przedszkolu ale to norma czy to państwowe czy prywatne pierwsze miesiące i tak sa przechorowane :)
Teraz maja otworzyć druga grupe i dzieciaki juz beda podzielone 3 latki w jednej i starsze w drugiej .

Agitka, my też na Fundanentową będziemy startować :-)

Dziewczyny a jak to jest z dostaniem się do przedszkola 5 latka z obowiązkiem przedszkolnym w tym roku? Zależy mi na zajęciach w przedszkolu nie w szkole.

zapomniałam dodać że chodzi o rekrutację w gdańsku

przepraszam

Inne tematy z forum

dr Marek Dawicki ginekolog (31 odpowiedzi)

czy ktoś zna? jakie opinie? pracuje m.in. w inviccie. dziękuję za opinie

problemy ze skora (5 odpowiedzi)

z 3 tyg temu zauwazylam u 1,5 rocznego synka ze na glowce gdzie ma wloski ma wysuszona skore,...

Czy warto inwestować w drogie ubranka i zabawki dla dzieci ? (75 odpowiedzi)

witajcie Ostatnio w Dzień dobry TVN był temat: "Czy warto inwestować w drogie ubranka i zabawki...