rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

http://www.gdansk.pl/edukacja?szkola=true
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mieszkam na morenie w zeszłym roku wybierałam przedszkole nr.75 na Jaśkowej Dolinie i dwa pozostałe na morenie na ul.Burgarskiej oraz na ul.Magellana,do żadnych z nich moje dziecko się nie dostało,niestety...,i wielu innych rodziców,którzy składali tam dokumenty nie podostawali się ,pomimi tego,że np obydwoje pracują,także myślę,że w tym roku też będzie marnie i nie liczę ,że mój syn w tym roku dostanie się do Państwowego przedszkola(pomijam fakt,że matki samotne mają pierszeństwo a tak naparwdę nie są samotne).A co do opini przedszkola nr 75 mam mieszane uczucia ,kilkoro znajomych tam oddawało dziecko i nie byli zamocno zachwyceni,i dodam jeszcze od siebie,że przy odwołaniu które składałam do przedszkola,Pani dyrektor powiedziała,że będą dzwonić albo wysyłać @ z info czy dziecko się dostało czy nie i niestety nie było nic takiego,sama chodziłam kilka razy i prosiłam,żeby małego przyjeła,ale tylko rozkładała ręce i szczerze mówiąc nie była zbyt sympatyczna(były lata gdzie ta sama Pani dyrektor prosiła,żeby oddawać dzieci do przedszkola bo nie mieli zapełnionych miejsc).Słyszałam też ,że przedszkole na ul.Burgarskiej jest b.fajne i faktycznie któregoś razu poszłam tam z dziećmi moimi na spacer i mają fajny ogród daleko od ulicy ,także nie wiem czy nie lepiej tam oddać synkai Pani dyrektor tego przedszkola to była nauczycielka własnie z przedszkola nr.75,podobno b.fajna

Jolga, a wiesz może, czy gdzieś w pobliżu 74 jest jakiś żłobek? Bo u nas starszy pójdzie do przedszkola, a młodszego chcemy dać do żłobka i najlepiej, żeby były blisko. Blisko tego na Burgaskiej to wiem, że są 2.

U nas TYLKO dziecko jest zameldowane w gdańsku my nie i też sie zastanawiam. Oczywiście podamy adres gdański. Mąż jest tam właścicielem mieszkania ale zameldowany jest gdzieś indziej

Dziewczyny,
mam pytanie o meldunek. W tej chwili syn jest w żłobku i było tylko wymagane, aby jedno z rodziców było zameldowane w Gdańsku.
Czy jeżeli chodzi o przedszkola, to dziecko musi być również zameld. w Gda?
Jak to w ogoóle sprawdzają?

Alda ja nie twierdzę ze lepsze 84. Myslę ze wszystkie 3 są dobre. Tu jak rozmawialam z rodzicami na placu zabaw w 74 to są zadowoleni, sama widzę przez okno ze dzieci codziennie na dworze itp. itd. Ja bardzo chcialbym 74 bo nawet przez ulicę nie muszę przechodzić .

ja podejdę i zapytam w 74 i dam cynk

A czy wiecie może coś na temat jakiś dni otwartych? Tak, żeby można pójść, obejrzeć sale, zabawki i ostatecznie się zdecydować?

jolga a to 74 na Magellana pod jakim względem jest lepsze od tego Nr 84 na Burgaskiej?

dziewczyny nie zapisujecie do 74, będę miala większe szanse;)))

a tak powaznie to ja zapisuje do 3 na Morenie a jak nie dostanie się to mam 2 prywatne upatarzone albo z kolezanka oddajemy nasze dziewczyny pod opieke niani- sasiadki.

ja znam to 74 z autopsji i wspominam dobrze:) też daję do 84 bo jest vis a vis bloku moich rodziców ale opinii nie mam o tym żadnych. Znajomej dziecko chodzi do tego przy jaśkowej i sobie chwali. Chybna generalnie te morenowe to dobre przedszkola. Jak się moja mała nie dostanie to leżę i kwiczę bo nie będę miała opieki dla niej

Dziewczyny a które przedszkole na morenie jest Waszym zdaniem lepsze? Nr 74 na ul. Magellana, czy może Nr 84 na ul. Burgaskiej?? Ja obstawiam Burgaską, ale tylko dlatego, że mam rzut beretem pod domem, a o tym Magellana nie znam żadnych opinii.

jesli chodzi o przedszkole 34, to narazie nie mam zastrzezen. nasz maluch jesli chodzi o bycie w grupie, to zaczal od pierwszej jak zapisalismy jego. a pozniej od wrzesnia skoczyl odrazu do 3.

dzieki za odp w sprawie meldunku tak też myślałam aj jakaś masakra ja niepracuje bo niemam bo się sądze z pracodawcą o świadectwo pracy mam tylko zaswiadczenie ze się toczy sprawa a jak mam isc do pracy jak niemoge udokumentować ponad 5lat pracy i niemam z kim zostawić małego nienormalne
ale to jest Polska i tyle
pozdrawiam wszystkie zatroskane Mamy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

u nas w grupie jest duzo dzieci dojezdzajacych z innych dzielnic - mieszkam na suchaninie a dzieci dojezdzaja z ujesciska lub niedzwiednika - bo tak po drodze rodzicom

hej ja mieszkam na jagiellońskiej 40 i fakt 3 chłopcow i 1 dziewczynka z tym że 1 chłopiec 2lata ale milo by było sie zgadać mieszkamy tu niedawno i niema duzo znajomych

sylwia a pracujesz już, bo jeśli nie to szanse nikłe

Dziewczyny a jak to jest, jak interesuje mnie tylko jedno przedszkole??

Bo rozumiem, że wybiera się 3, w razie jak do 1 czy 2 dziecko się nie dostanie, zawsze jakaś alternatywa ..

teraz przeglądam listę przedszkoli i tylko jedno pasuje mi tak, żeby nie grzać przez pół Gdańska, żeby Młodą zaprowadzić ;)

ja dałam małego do przedszkola na Zaspę, chociaz mieszkam pod lotniskiem. U nas nie było szans na państwowe przedszkole. Dostał się bez problemu i po ogłoszeniu wyników były jeszcze miejsca dla 3 latków i generalnie w dzielnicach nadmorskich było najwięcej wolnych miejsc juz po ogłoszeniu pierwszych wyników rekrutacji. zawsze na stronie UM jest informacja gdzie sa jeszcze wolne miejsca.

tak na Morene chodzi -inne nie wchodziło w grę

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (65 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Niechciana 3 ciąża (255 odpowiedzi)

Jestem mamą 2 dzieci. Mam synka w wieku 6 lat i córkę 2 letnią. Kilka dni temy dowiedziałam się,...

Przedszkole 43 Jantarek Gdynia (3 odpowiedzi)

Witam, drogie mamy czy kogoś pociecha uczęszcza do przedszkola nr 43 "Jantarek ? Jeśli tak to czy...