rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY W SP 49

Informacja dla Rodziców 5-latków, które nie dostały się do przedszkoli publicznych - zapraszamy do oddziału przedszkolnego przy SP 49. Zapewniamy komfortowe warunki i bardzo dobrą opiekę. Rodzicu! Sprawdź sam: http://www.sp49gdansk.edupage.org
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

a powiedz jak tam w tym przedszkolu jest jk Panie i całośc jak z tym angielskim tj 777zł na rok 5x w tyg po ile minut i wogule jak całośc oceniasz przedszkola bardzo prosze o info bede wdzieczna

Na Fudamentowej. Ale ja już się tym nie przejmuję, bo znalazłam inne w okolicy.

http://www.gdansk.pl/edukacja,1004,22071.html

a w jakim przedszkolu tak Ci powiedziano?
(odnośnie list rezerwowych)

madison
to co usłyszałaś to guano prawda
j

wikunia potwierdzam w jacku i agatce został 2 wolne miejsca i nie jest to tajemna wiedza , moja córka tam chodzi , teraz będzie 4 latkiem, na tablicy jest wywieszone lista z rekrutacji przyjęli do 3 latków 20 dzieci czyli zostało przyjetych , czyli zostało 8 miejsc, a 6 trzylatków ma kontynuacje i zostaje w grupie 3 latków, dlatego są dwa wolne miejsca

Dziś byłam w jednym z przedszkoli i Pani dyrektor powiedziała, że nie ma nawet prawa wziąć dziecka z listy rezerowej czy z odwołania, bo jeśli dziecko zrezygnuje to system przydziela następne. A jeśli w jakimś przedszkolu tak jest to dyrektor robi to na własną odpowiedzialnoąć, i gdy UM się by dowiedział o tym procederze to grożą za to poważne sankcje. I na odwołania szkoda papieru.
Tyle z teorii...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no my jestesmy na liscie rezerwowej jako 1 wszi wiec mamy wielkie szanse i na 99.9 sie dostaniemy bo podobno 2 miejsca sa wolne bo nie bylo tyle dieci chetnych do 51 jupi

to zależy od przedszkola chyba ...
w jednym istnieje normalna lista rezerwowa gdzie dzieci po kolei są przyjmowane ... w razie wolnych miejsc oczywiście ..

w innym będzie jakaś rekrutacja ..

a w jeszcze innym Szanowna Pani Dyrektor sama wybiera sobie dzieci do przyjęcia, także ciekawe na jakiej podstawie ;)

~... ma racje, dziecko ktore mialo zaznaczone dane przedszkole z II czy III wyboru moglo spelniac wiecej kryteriow i co za tym idzie dostalo wiecej pkt niz dziecko z I wyboru..niestety tak jest...
Swoja droga bardzo wspolczuje tym ktorych dziecko sie nie dostalo do przedszkola ale nie zalamywala bym rak, pisala odwolanie i wpisywala sie na liste rezerwowa, tylko dzialala bo jak jedna forumka wspomniala moga byc jeszcze duuze roszady, czesc dzieci zrezygnuje "bo cos tam" i wtedy jest szansa zeby wskoczyc na to miejsce...nie rezygnujcie dziewczyny!

Ale i tak odmowa odpowiedzi we wniosku = z odpowiedzią nie

Nie, nie zamierzam ryzykować, tylko nie lubię dziecka ciągać po urzędach, zwłaszcza gdy nie jest zdrowe.
Co do "odmowy odpowiedzi" to mam pozaznaczane ale w praktyce to raczej niczego nie zmienia.

Akurat nie musi to być szwindel, bo może byc tak, ze dziecko z II czy III wyboru spełniało więcej kryteriów niż to z I wyboru i wiadomo, że dostanie się szybciej
Przy różnej ilości punktów uzyskanych za spełnienie kryteriów nie ma znaczenia, czy ktoś zaznaczył konkretne przedszkole jako I, II, czy III.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z przedszkolami jest masakra. Do naszego przedszkola kilkanaścioro dzieci dostało się nie!!!!! z I wyboru, a tym samym dzieci z I wyboru odpadły. Paranoja! Ja mam wrażenie że to szwindel i nawet nie można nigdzie sprawdzić poprawności systemu rekrutacji.

http://dziecko-i-prawo.wieszjak.pl/przedszkolak/241904,Gdy-dziecko-nie-zostaje-przyjete-do-przedszkola.html

dziewczyny no niby muszą przyjąć

To przy składniu wniosku trzeba było wpisać "odmowa odpowiedzi", a nie teraz cwaniakować,

Sajwer ,znając twoja panią dyrektor nie ryzykowałabym .
Co do przedszkola na Jagiellońskiej także.Pozdrawiam

Pytanie jest raczej czy dyrektor ma prawo odmówić podpisania umowy jeśli nie udokumentuje się swojego prawa do jej podpisana.

witam wszystkich
wypowiem się w kwestii dokumentów, dyrektor przedszkola nie ma prawa zaglądać w nasze prywatne sprawy. dane dotyczące naszego życia małżeńskiego są danymi wrażliwymi!!!!!!!!!
poczytajcie na stronie GIODO

http://www.giodo.gov.pl/560/id_art/3723/j/pl/

Inne tematy z forum

jaki blender czy inny rozdrabniacz? (29 odpowiedzi)

Kochane, zastanawiam się nad zakupem czegoś co pozwoli mi zmiksować warzywka dla synka,...

Co na wypadające włosy? (48 odpowiedzi)

Macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadające włosy? Mam już dość, bo moje włosy są dosłownie...

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (60 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...