rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

Cytrynko...a propos...rodziny przedszkolaka, w których dochód jest niski mogą starać się o dofinansowanie z MOPSu do wyżywienia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A tam gdzie się zgłosiłam potrzebne są dokumenty, oj są.
Zwlekałam z podejściem do przedszkola żeby podpisać umowę bo jestem chora i nie chciałam dzieci narażać, a teraz widzę że gdybym czekała dłużej, mogłoby mi nie starczyć czasu na zebranie dokumentów.
Na tej podstawie sądzę że przetasowania na listach przyjęć jeszcze będą.

ojej jakie bzdury z tymi dużymi zarobkami i prawem do przedszkola państwowego

przecież to przedszkole a nie pomoc z mopsu, co kogo obchodzi ile kto zarabia

tzn że państwowe są tylko prawem ubogich ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie w przedszkolu nie potrzebne były zadne dokumenty poza dowodem

ciekawe jakie skutki taka praktyka rekrutacyjne zrodzi w przyszłym roku..

hej wlasnie czytałam na str przedszkola 34 jagiellonska na przymorzu ze rodzice musza przyniesc dokumenty do podpisania umowy jak nie to dziecko jest wykreslone z listy przyjetych i na to miesjce wchodzi dziecko z listy rezerwowej

no co do zarobkow to jest przynjjjminie u nas ze sa dosc dobre nawet bdobre ale raz sa raz niema i co mam ewysłać malego do prywatnego dac 1000zł i w listopadzie az do lutego powiedziec dziecku sory maly ieidziedsz do przweczkola bo tata iema kasy bo tak czesto jest poprostu a hipoteke trzeba placic i jesc tez

Kazde dziecko powinno miec szanse na przedszkole niewazne czy rodzic ma kase czy nie

a fakt dyskryminacja rodzin pełnych jest i to popieram pozem mozemy składac dołanczam sie czemu mamy dostarczac zaswiadczenia ze pracujemy a samotne z nazey matki niemusza dokumentowac w wiekszości prypadków ze sa same
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale co mają dochody?
Przecież każdy powinien mieć prawo do przedszkola i te przedszkola powinny być zapewnione i nie ważne czy ktoś zarabia dużo czy mało.

Ktoś może mieć np przedszkole pod blokiem i państwowe i co on bogaty to wstęp zabroniony niech szuka dalej i prywatnego:(

To też raczej żadne rozwiązanie:(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I tak samo odnośnie "samotnych". W karcie zapisu nic tym nie było, za to o pannach czy wdowach, owszem.

Alicja oki tylko by dostac sie do panstwowego nie trzeba pokazywac dochodow

mjakmama - nie chodzi mi o zazdrość, pewnie, że mogą puszczać do państwowych, ale niech to robią legalnie, czyli niech wykażą swoje prawdziwe dochody. I jeśli będzie miejsce - OK.

Ale jak to któraś pisała wcześniej - niektórzy zarabiają 1100-1600 zł i przy kwocie 400 zł za przedszkole - jakaś kasa zostaje w budżecie domowym, a puszczając do prywatnego za 800 - to już byudżaetu domowego nie podreperują.

to tak samo jak z "samotnymi matkami" i brakiem uregulowania prawnego, czy weryfikacji ich faktycznego stanu.

Przemawia przeze mnie zwykła sprawiedliwość a nie zazdrość.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jakby ktoś chciał zobaczyć urywki z wczorajszej panoramy dotyczące przedszkoli to tutaj jest link
http://www.przedszkole84gdansk.pl/
Pozdrawiam

Jak czytam o tym wszystkim to mi się słabo robi. (Wiem, mój komentarz nic nie wnosi ale autentycznie zaćmiło mi się przed oczami od czytania np p przyszłorocznych perspektywach dla tych którym się nie udało).

suuuper, pieknie po prostu

no raczej nie, bo albo nie będzie naboru, co w tym roku już się zdarzyło w kilku przedszkolach ;)
albo cała grupa 3 latków przejdzie wyżej więc miejsca też nie będzie ..

polska :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale jak to to ja nie mam szansy zapisania mlodej jako 4 latki w przyszlym roku ?! Bo sie zagubiłam :)

no ja to samo uslyszałam ze za rok do 4 latków szans nie ma. Co wiecej obdzwoniłam chyba wiekszość przedszkoli prywtanych na Morenie i tez mają juz komplety ( te z tanszych) i każą się wpisywać na listę rezerwową, także zarąbiście.

pmagdalena nie napisałam przeciez ze jest to jakas reguła i ze dotyczy każdej pani dyrektor

twój przypadek pokazuje ze sa jeszcze uczciwi ludzie na świecie .. :)

ale cóż ...

do pmagdalena to super ,że Ci się udało na Morenie,u nas pomimo szybkiego złożenia odwołania i chodzenia do Pani dyrektor nie udało się.Pani dyrektor za każdym razem mówiła,że niema szans aby synek się dostał i żebym lepiej "kombinowała"opiekę,albo prywatne przedszkole.I jeszcze jedno jeżeli Wasze dzieci nie dostały się w tym roku do 3-latków to nie liczcie,że za rok będzie miejsce dla 4-latków.Wszystkim życzę powodzenia i oby jak najwięcej dzieci dostało się z odwołań rodziców.

Dziewczyny przeczytałam wszytkie posty od 23 kwietnia .
I tak odwolania warto pisac ale nie wystarczy zanieśc a trzeba sie przypominac i zapewniam że nie trzeba dawac koperty jak niektóre pisały .
Co do p-li na Morenie to moja córka tam sie dostała z odwolania , bez lapówki zaznaczam i PAni Dyrektor wybierala pierwsze odwołania z listy -tak przynajmniej jest w 75 i 74 a w 84 nie było szans od razu jak zlozylam odwołanie -takie info od dyrektorki ale na tym mi najmniej zalezalo więc nie cisnęlam .
U nas okazało się że zwolnilo sie miejsce w czerwcu a że bylismy pierwsi na liście rezerwowoej to tym sposobem mamy miejsce w p-lu .
Jak widac jak zalezy komus to sie da ale ja miałam odowłanie napisane juz przed wynikami i po wynikach od razu zaniosłam , jak sie okazało potem zanim doszłam do 2 p-la to bylam juz 3 na liście .

Alicja co z tego ze kogos stac na prywatne ?? od razu musi tam zapisywac dziecko, kto powiedzial ze tylko biedni moga posylac dzieci do panstwowych hahhaha ludzka zazdrosc nie zna granic ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy terapia małżeńska ma sens? (27 odpowiedzi)

Do terapeuty poszłam sama w kiepskim stanie psychicznym. Mam małżeński kryzys, kolejny. Mam dość....

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Jaki projekt i za ile? (65 odpowiedzi)

jakie macie projekty domów i mniej więcej ile kosztowały? Mam kolejny pomysł i juz nie w temacie...