fachowcy pomocy...cekolowanie

Temat dostępny też na forum: Remont - porady
witam...szukam pilnie porady..sprawa wygląda fatalnie...cekoluje kuchnie ok 20 m2...problem w tym że laik ze mnie...ale mniejsza o to...moje cekolowanie wygląd tak że 30 minut nakładam gładz a pózniej 2 godziny szlifuje...wiem że pewnie popukacie się w głowe ale jak ktoś mi wejdzie na ambicjie to już koniec...prawdziwy polak ze mnie...co ja nie dam rady...pytanie ...co tacy fachowcy robią że prawie nie szlifują...nakładam mase na duża packe...masa na ściane i jade dalej...za chwile staram się wyrównać pierwszy kawałek..i pojawia mi się albo rysa albo taka jakby dziura...w czym problem...może masa za sucha..?...pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: fachowcy pomocy...cekolowanie

Julko kiedy nakładasz masę to staraj sie to robić jak najrówniej i szlifuj dopiero na drugi dzień kiedy to wyschnie i stwardnieje.Dodam że jeśli jesteś laikiem to użyj jakiejś "miękkiej głądzi"nie cekol który jest twardy i ciezko go sie szlifuje laikowi

Wytłumaczyć na forum jak się szpachluje.... Dobre. Jak nie potrafisz czegoś robić to zleć to fachowcowi. Za kafelki też się weżmiesz bo co ja nie potrafię....? Do szpachlowanie przede wszystkim potrzebna jest wprawna ręka. Bez setek, tysięcy wyszpachlowanych metrów raczej nie będzie Ci to wychodzić. Nie mniej jednak życzę powodzenia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlatego jest przysłowie "Mądry Polak po szkodzie"
Sama się przekona ,że trudno się robi ,machnie ręką (wywalona praca ,czas i materiał) i poszuka fachowca ,który wyczyści co zrobiła i położy po swojemu.

Nieraz jednak warto ,w mniejszych pracach remontowych popracować
samemu/ej .

Ja pierwszy raz w życiu kładłam tapetę. Niby nic trudnego ,ale jak
jeden z fachowców położył pasek tak że wzór był położony bokiem
to nie wytrzymałam i pożegnałam pana miło

co to znaczy,że wzór był położony bokiem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

trzeba mieć wprawę,mój tata pokój 10 metrowy w 10 minut zrobił.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Synku znajdż lepiej forum dla 13 latków , a nie pierdoły piszesz....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

prawdopodobieństwo że trafisz na "fackowca" który będzie się właśnie uczył na Twojej ścianie albo na takiego, który nie da rady się tego nauczyć nigdy przenigdy jest 75%
także dobrze że robisz to sam/sama

julka w ramach luzu zadzwon podz napisz podjade i nieodpłatnie pokaze co z czym a jak cos to pomoge.pozdrawiam
507250523

dzięki za odzew...lata wprawy...tysiące metrów...rozumiem...ale każdy od czegoś zaczyna...to zle że mam ochote próbować....

...co do równania...szlifowania...dałam rade....zakupiłam w obi szlifierko-polerke....dokupiłam kilka tarcz 180/230 ...regulacjia 1000-3000obr ...cudo....szlifowałam ok 2 godziny...sprzątania pół dnia...ale...efekt powala...może obeszło by się bez maszyny...ale u mnie brak tych tyśięcy metrów praktyki...

pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

co to znaczy,że wzór był położony bokiem?

to znaczy że kwiatki w dzbanku były pochylone o 45 stopni .
Tapeta była we wzory typu "martwa natura" więc łatwo było
stwierdzić gdzie jest góra/dół tapety

to chyba 180st było?

Inne tematy z forum

ELEWaCJA DOMU - macie kogoś poleconego? (11 odpowiedzi)

Dziewczyny szukam sprawdzonej firmy do elewacji domu, uczciwej i za rozsądne pieniążki. Może...

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...

Schody (3 odpowiedzi)

Witam, Poszukuje firmy badz stolarza ktory wykona mi schody w domu. Wstepnie podobaja mi sie...