chcę ozdobić Hani w sobote pokoj i nie wiem jakie farby kupić żeby nie były zbyt duże puszki ale chcialabym namalowac np kubusia puchatka czy cos w tym stylu, jakie farby kupic
My kupilismy puszke bialej farby matowej i do tego barwniki w takich malych opakowaniach sa, jeden kolor 5zl. Kupilismy kilka kolorow a potem sami mieszalismy i robilismy rozne odcienie:)
Ja malowałam plakatowymi 5 lat temu.. Nudziło mi sie, a mialam je pod ręką.. :D mąż na ścianach malował znajomej imitację z Kubusia pigmentami.. :) jak wyżej pisały dziewczyny..
kupilam biala farbe i pigmenty takze wybralam taki sposob , mam jednak problem bo chcialam obrazki z rzutnika dac na sciane i odrysowac , nie mam talentu malarskiego , ale rzutnik nie chce polaczyc sie z kompem :(
a ja pomalowałam farbami , jeszcze nie koniec ale tak narazie wygląda, nie jest to super bo ja nie mam zdolności ale jak cieszy że moglam sama z mężem Hani ozdobić pokoik
w rzeczywistości widać trochę niedociągnięć ale i tak fajnie że zrobiliśmy to sami z męzem , wielka satysfakcja , trzzeba to wszystko jeszcze dokonczyc bo jest jeszcze kangurek i osiołek ale w proszku , jak skonczymy to wkleje fotki
mąż mówił mi że może sie zajmę malowaniem ścian w pokojach dziecięcych a znajomy powiedział co ja robie w księgowości powinnam malować , ale u kogoś to sie zupełnie inaczej robi :)
tak , szkicowałam najpierw rzut na ścianie z rzutnika , mówilam że nie mam zdolności do takich rysunków malowania, a farby kupiłam 3 litry białego nobilesu i trzy podstawowe kolory barwnika takie za chyba 6 zl tubka , ( zólty, niebieski iczerwony ) , mialam troche farb tez z malowania mieszkania ( zielony , brazowy ciemny i jasny , niebieski jasny )