fotograf, kamerzysta plenerowy

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
witam czy ktos z was miał przyjecie weselne w hotelu orle w sobieszewie?? mozecie mi polecic jakiegos fotografa który wykona niezle zdjecia i filmik nagra zarówno w plenerze zdjecia jak i na sali, filmi tez oczywiscie !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: fotograf, kamerzysta plenerowy

... odradzam szukania usług w stylu "wash & go" czyli dwa w jednym, z regóły kamerzysci ktorzy biora się za dodatkowe robienie zdjęc robią to tragicznie, podobnie jak fotografowie ktorzy probują dodatkowo kręcic filmy... nie da się jednoczesnie krecic i robic dobrych zdjęc..nie mowie tu o "pstrykaniu" ktore ma mało wspolnego z prawdziwą fotografią.

witam

Mam kamerzyste ktory jest bardzo " elastyczny" czyli wszystko co chcemy miec na fimie z wesela jest do dogadania(wywiady,epilog-wszystko co chcemy i tak jak chcemy).Przy okazji jest fotografem i zrobi nam zdjecia w plenerze podczas wesela- nie chcemy ustawianych w studio.Natomiast do koscola nie da sie uchwycic wszystkiego na dwie rece tzn. krecic i zrobic zdjecia .Zaproponowal nam swojego kolege wszystko jest w cenie dosyc przystepnej.

polecam kamerzystę z firmy Maribu z Gdyni

polecam ci www.videogroszek.pl wejdz tam i zobacz co maja w ofercie(filmy)

Ja nikogo nie bede polecal (siebie tez - moj aparat nie kreci filmow). Tylko chce napisac, ze naprawde ciezko bedzie jednej osobie krecic film i robic zdjecia... chyba, ze dysponuje ktos kamera, ktora moze rejestrowac zdjecia... tyle, ze obitki z kamery to maksymalnie 10X15.

...odbitki z kamery to chyba jakies nieporozumienie... zdjecia z kamery to si e ledwo do prezentacji na stronach www nadają....chyba nigdy nie miales chlopie w reku takiej odbitki...

Zapoznaj sie z kamerami w technologi 3 x CMOS firmy Sony a potem mnie obrazaj...

O czy Wy tu piszecie?! Zdjęcia z kamery??? Tylko z rozdzielczości od 2 mln pixeli można mówić o jako takich zdjęciach z kamery, natomiast 3CMOS panie FotografieŚlubny ma wpływ nie na rozdzielczość a na kolory i kontrasty. Czy to Sony czy inna kamera systemu HDV bo zapewne o tym myślisz zrobią doskonałe filmy ale zdjęcia nie.

Z kąd to wiem? Od kilku lat pracuję w jednym ze sklepów internetowych z aparatami i kamerami, dlatego się nie podpisuję, żeby nie reklamować.

Nie da się robić zdjęć bardzo dobrej jakości kamerą !!!!
Obraz wideo ma zawsze wielkość 720x576 (jedynie HDV ma1440 x 1080)
W trybie "kamera" tylko w takiej rozdzielczości można "złapać klatkę" (ponieważ trudno tu mówić o zdjęciu) i zupełnie nie ma znaczenia czy kamera ma 1 Megapixel czy więcej, ma znaczenie klasa kamery (3CCD)
Dopiero po przełączeniu kamery na tryb Foto można nią zrobić zdjęcie wykorzystując megapiksele.
Wynika to z tego, że kamera nie byłaby w stanie przetworzyć jednocześnie 25 klatek na sekunde filmu i jeszcze zdjęcia 1 megapikseowego.
Wiec albo kamera albo aparat cyfrowy.
Reasumując:
kamera jest do filmowania - inne jej funkcje to zwykłe bajery
aparat jest do robienia zdjęć

Nie oczekuje polemiki, ponieważ świadomie użyłem pewnych uproszczeń.

Dziewczyna prosi, o polecenie jej kamerzysty i fotografa jednoczesnie, a nie pyta sie, czy zdjecia mozna robic kamera cyfrowa. Drodzy panowie kamerzysci, fotografowie i pracownicy sklepow darujcie sobie te polemiki, bo najzwyczajniej w swiecie sa nie na temat!!!!!!!

cytrynka ja myślę że to jest jednak na temat, uświadomienie Ludzi przed zrobieniem sobie samemu własna niewiedzą wielkiej krzywdy ma skutki nieodwracalne, bo przecież ślubu nie da się powtórzyc!!!

http://www.sony.pl/view/ShowArticle.action?section=pl_PL_Products&article=1120466309792&site=odw_pl_PL

Rozmiar: "1920 X 1440" wiec ponad 2 mpix (prawie 3) ... spokojnie 15X21 mozna zrobic...

Kamery Samsunga maja tez wbudowane aparaty.. (osobny obiektyw).

cytrynka rozmowa jak najbardziej na temat...

cytat z opisu na stronie którą podałeś "....znakomicie filmuje, można też jej używać jako aparatu cyfrowego..."
ALE W TRYBIE FOTO - o czym nie piszą bo to jest "chwyt reklamowy"

Nie wyobrażam sobie żeby kamerzysta przestawał filmować, przełączał kamerę na foto np w czasie przysięgi i robił zdjęcie.

Rzeczywiście trochę zaśmiecamy ten wątek.
Chyba wszyscy fotografowie i kamerzyści dla których ważna jest jakość filmu i zdjęć oraz szacunek dla klienta zgodzą się, że
NIE MOŻNA JEDNOCZEŚNIE FILMOWAĆ I ROBIĆ ZDJĘĆ KAMERĄ.

Wiem, że na takie tematy możnaby nie tylko pisać, ale również rozmawiać godzinami, dlatego zakończmy opisy techniczne. Pozwólmy aby ten wątek rozwijał się zgodnie z tematem.
Pozdrawiam

Tak wiem, ze w trybie foto... ale chyba latwiej przelaczyc tryby niz brac aparat do reki :)

Okej... koniec meskiej dyskusji :]

my mieliśmy w tym roku a dokładnie 15 października :)
wszystko było super! nawet mimo późnej pory poprawiny w plenerze były rewelacyjne
a zdjęcia (bardzo ładne) i film (jeszcze nie widzieliśmy) robił nam p. Michał Czacharowski (namiary na weselniku)

jak chcesz poznać jakieś szczególy to prosze wyślij mi pytania na maila

kropek napisał(a):

> witam czy ktos z was miał przyjecie weselne w hotelu orle w
> sobieszewie?? mozecie mi polecic jakiegos fotografa który
> wykona niezle zdjecia i filmik nagra zarówno w plenerze zdjecia
> jak i na sali, filmi tez oczywiscie !!!

Zdecydowanie odradzam fotografa i kamerzystę w jedne osobie. W okńcu będzie tak, że albo niewszystko będzie na filmie albo nie wszystko będzie na zdjęciach. Nie wierzę w specjalistów co niby potrafią i to i to dobrze zrobić jednocześnie. Na maila mogę podać namiary na kamerzystę i fotografa (jedna firma ale dwie osoby), których sam wybrałem dla siebie.

Na maila mogę
> podać namiary na kamerzystę i fotografa (jedna firma ale dwie
> osoby), których sam wybrałem dla siebie.

pewnie samego siebie mozesz podac...hihi

Inne tematy z forum

sanatorium Alma (253 odpowiedzi)

witam! Spędziłem w tym miejscu 3 tygodnie od początku stycznia 2017 roku . dziwie się , ze taki...