gdzie na mazury?

Co byscie polecili na mazurach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie na mazury?

Ja bym nie polecił nic. Na Mazurach panoszy się połowa nowobogackich warszawiaków, przyjeżdżają mercedesami, ale słoma im z butów wystaje. Za to polecam Kaszuby. Mniejszy ruch, a kultura wśród turystów większa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie na Mazurach Warszawiacy chcieli usmiercic swoja szpanerska, wypasiona motorowka, jak demonstrowali jej mozliwosci zapominajac ze są na kąpielisku..Poza tym oprocz dzikich tlumow 'kulturalnych' mieszkancow naszej pieknej;) stolicy, na Mazurach znajdziesz tony smieci ktore po sobie pozostawiaja, a przy odrobinie szczescia plynac zderzysz sie z martwym łabędziem (mi sie poszczescilo:). Ot i to sa uroki Mazur w sezonie:)
Jesli interesuja Cie Mazury ze wzgledu na mozliwosc żeglowania, to rowniez nie polecam (znowu syf, tlok, halas). Idealne do wypadu pod żaglem są moim skromnym zdaniem Wdzydze. Taniej, czysciej, ciszej i baaardzo pieknie:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a to wolno pływać motorówką po Mazurach, z tego co pamiętam, a ostatnio żeglowałam po Mazurach jakieś 6 lat temu to jak nie było wiatru ostawało ino pagajowanie i nieustajacy ból pleców potem,,, ale przynajmniej było piknie ,,,, (Warszawka nie miała ulg w tym zakresie)

motorowka, i jeszcze synka na nartach ciagneli:)
mysle że kajak by tak nie smigał;P

A Bieszczady???Macie jakies fajne sprawdzone miejsca??

Ustrzyki Górne, Wetlina....zajefajne miejsca, godne polecenia. I w sierpniu jest tam fajowy koncert. A przedewszystkim niedrogie noclegi.
nana napisał(a):

> A Bieszczady???Macie jakies fajne sprawdzone miejsca??
>
>

Byłam dzisiaj w Kaszubskim Parku Krajobrazowym, pogoda dopisała, tłoku turystów nie było, za to zawiodła informacja, brakowało tablic, strzałek i drogowskazów kierujących do atrakcji turystycznych.
Nie zaliczyłam przez to całego programu wycieczki, więc czuję pewien niedosyt.

ja Majówke spędzałem w miejscowości Łubiana za Kościerzyną, ciepło, słońce, lasy, jeziorko, spokój, cisza i fabryka porcelany :D jak w niebie ;) polecam

Na mazurach jest bardzo wiele różnego rodzaju atrakcji np. Młyn wodny w Krutyńskim Piecku, Tajemnicza Galindia, czy Klasztor nad Jeziorem Duś. Zależy co kto lubi, zwiedzania wbrew pozorom jest bardzo wiele, niektórzy myślą, że tam to są tylko jeziora i nic więcej. Nic bardziej mylnego. Ja należę do tych osób, które lubią zwiedzać, ale oprócz tego lubię też aktywny wypoczynek, często wraz z rodziną wybieramy się na spływy kajakowe na mazury, czasami kilku dniowe, innym razem jednodniowe, jak mam się chce.

Miejsca, które są proponowane na wypoczynek na Mazurach są liczne. To teren, gdzie sporo się dzieje i atrakcji nie brakuje, wśród nich znajdują się Stare Jabłonki jako miejscowość turystyczna niedaleko Ostródy. Wśród dostępnych miejsc jest także gospodarstwo Aktywna Agroturystyka przy Olsztyńskiej, gdzie goście mają do dyspozycji sprzęt sportowy, więcej na stronie http://www.starejablonki.pl , lub https://www.youtube.com/watch?v=nEg7bYDzEuI

obojętnie gdzie, mazury są piękne :)
https://klubmamaija.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Problemy ze znalezieniem pracy. (10 odpowiedzi)

Czy tylko ja mam takie problemy ostatnio? Od prawie 2 msc jestem bezrobotna - pracowałam w...

Czy feromony działają (83 odpowiedzi)

Zastanawiam sie nad kupieniem sobie feromonów. Ogólnie należę do bardziej nieśmiałych osób i...

Gdzie mozna znaleźć kobietę (7 odpowiedzi)

Mam 50 lat i jestem wolny, ale żeby spotkać kogoś to graniczy z cudem. Wszystkie portale randkowe...