gdzie najlepiej wesele

Temat dostępny też na forum: Wesele
tak sie składa,ze zbyt czesto nie bywamy na weselach a na wiosne sami planujemy wziąc slub i nie mamy pojecia, gdzie najlepiej byłoby uczcic ten dzien, liczymy na wasza pomoc , wszelkie sugestie, przestrogi mile widziane, gdzie bawiliscie sie świetnie, gdzie było do d..., moze to pomoze nam znależc cos fajnego (wesele na 50-60osob, ceny nie za wysokie) z góry bardzo dziekuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie najlepiej wesele

Witaj!
Moge wyrazic swoje opinie jedynie jako gość, ale coz moge powiedzieć? Podobnoz swietny i niedrogi jest "Pan Tadeusz" oraz "Olenka" w Chwaszczynie, "Camel" w Oliwie (lokal ok, ale obsluga srednia, czasem sie trzeba upominac o cos). Jest jeszcze Biesiada we Wrzeszczu, niestety w gorace dni koszmar (brak klimy) ale obsluga najlepsza jaka kiedykolwiek widzialam!! zarcie tez swietne. (Wiecej lokali nie zwiedzalam). Poza tym moge jedynie nadmienic, ze jesli chodzi o alkohol w czesci lokali "podejrzanie szybko znika" wiec lepiej zeby za to odpowiedzialny byl ktos z rodziny, moze swiadek, tesc jakis facet (oprocz mlodego najlepiej ;)) Poza tym jesli na weselu beda dzieci, to najlepiej powiedziec o tym orkiestrze bo oni rzadko ujmuja te grupe w swoich zabawach :) Pozostaje mi chyba tylko zyczyc udanej zabawy i wszystkiego najlepszego na nowej drodze :)))

dzieki za informacje, o Camelu tez słyszałam niepochlebne opinie czy możesz podać gdzie blizej znjaduje sie "biesiada" jestem z wrzeszcza ale jej jeszcze nie namiezyłam pozdrawiam ciepło w jesienny dzień

Biesiada jest na ul. Slowackiego 3 albo 4 nie pamietam :) to jest przy klubie Spojni w kazdym razie na przeciwko koszarow.. wjezdza sie tam przez taka kladeczka na potoczku :) (alez Ci to wyjasnilam ;))
Malo reprezentatywna z zewnatrz.. ale spoko :))

Biesiada jest na ul. Slowackiego 3 albo 4 nie pamietam :) to jest przy klubie Spojni w kazdym razie na przeciwko koszarow.. wjezdza sie tam przez taka kladeczka na potoczku :) (alez Ci to wyjasnilam ;))
Malo reprezentatywna z zewnatrz.. ale spoko :))

.

Mogę polecić Hotel Novotel w Gdańsku ul. Pszenna 1 - wbrew pozorom wcale nie jest taki drogi, profesjonalna obsługa, ładnie podane, Na sali przydałaby się dekoratorka, ale tam dają namiary. Sala jest duża z wentylacją, Nie ma żadnych problemów.
Za Gdańskiem Restauracja Kania w Przodkowie jest OK,
Gdańsk - Olszynka sala na działkach ul. Olszyńska - własna kucharka kelnerki - to już zupełnie inny standard ale duża sala,
Nie polecam "Srebrnego Młyna" we Wrzeszczu, "Bankowca" w Jelitkowie Hotelu "Renusz" w Sobieszewie - w żadnym wypadku- państwo w państwie- no komments.
Restauracja Żabusia na Żabiance OK ale mała sala - góra 50 osób
Osrodek Rzemieślnik w Jelitkowie raczej ok ale trzeba pilnować żeby wesele odbyło się na sali którą pokazują przed podpisaniem umowy bo na tydzień przed powiedzą że maja jakieś sympozjum i niestety wesele odbedzie sie na innej mniejszej itp.
Warto poszukać czegoś poza gdańskiem ( ośrodek wypoczynkowy)-lepiej wydać na autokar- a i tak ceny niższe a obsługa milsza, więc warto

Najlepiej proszę podać nazwe sali a postaram sie dodać do niej komentarz :-)

troche mnie zmartwiłeś tym Renuszem, bylismy wczoraj w Sobieszewie i nasze wrażenia sa całkiem inne w hotelu Bartan nas wrecz wyproszono mówiąc ze maja lepszych gości (biskupa) a na pytanie o menu powiedziano nam,ze gdyby kazdemu dawali przykładowe menu to by się zamęczyli na amen, natomiast Renuszu podobał nam sie zarówno wystrój jak i podejscie do nas ale to była bardzo wstepna rozmowa, ponieważ podoba się nam miejsce to wolelibysmy uniknac pewnych pułapek jesli wiesz coś blizszego otym miejscu to daj znac annatolek@wp.pl
myślimy tez o Mestwinie, ogólnie szukamy czegos dla 50 osob z klimatem, fajny wystroj smaczna kuchnia i klasa ale bez snobizmu, moze być coś za miastem w plenerze typu Zaścianek w Chwaszczynie (byłam tam na weselu miejsce fajne z klimatem ale kuchnia pozostawiała wiele do życzenia) wszelkie info od dobrze zorientowanej osoby mile widziane, stołówki sale dzialkowe itp odpadają ale nie musi to byc też żaden holidey
pozdrawiam i czekam na wiesci

A tak na marginesie polecam moje usługi WIDEOFILMOWANIE
Informacje na stronie
www.filmart.end.pl

Moje wesele odbyło sie w sierpniu 2001 w " Żabusi" w Gdańsku na 50 osob. Mogę z czystym sumieniem polecić lokal - dobra organizacja, goście bardzo chwalili jedzenie bardzo sprawna i miła obsługa.
Salę dekorowaliśmy sami bo to znacznie taniej wychodzi.
Mogę polecić też zatrudienie 1 prezentera ze sprzętem niż orkiestry 2, 3-osobowej - to jest znacznie tańsze - mogę podać namiary do bardzo porządnego i sprawdzonego DJ` a (jrst SUPER) .
Te 50 osób które było na weselu spokojnie się w sali pomieściło.
Życzę powodzenia . Ania

W przodkowie dobre szamanko i nie drogo a do gdanska niedaleko. Sala ok.Mozna sprobowac w dzierzaznie nad jeziorem zajazd Bandonia z pokojami schludnie i wesolo.

W czerwcu biorę slub, byłabym wdzięczna za namiary (telefon) do tego DJ i "Zabusi"
Dzięki
Paulina
mój mail: paulales@interia.pl

Ja byłam na weselu w Żukowie w knajpie GRYF było super i jedzenie i obsługa sama chciałam tam wziąść wesele tylko już nie było terminów wolnych a byłam prawie rok szybciej!A drugą knajpką gdzie byłam na weselu jest Żabusia na Żabiance jedzenie dobre i obsługa też OK

pod warunkim ze na dolnej sali!!

W domu najtaniej

Widze, ze wszyscy maja dylematy... No tak w koncu wesele ma sie tylko raz.. Widzieliscie Dworek w Bychowie? To jakies 60 km od Gdanska w strone Wjeherowa.... Piekne okolice... W sam raz na wesele dla 50-60 osob... Bywalam tam na szkoleniach i bylo super... Mila obsluga... dobre jedzenie...

A tak poza tym zycze wszystkiego dobrego na nowej dordze zycia :-)

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...