gdzie zamieszkac w Trojmiescie?? bardzo prosze o rady mieszkancow tego urokliwego miejsca na ziemi;))

Witam wszystkich mieszkancow Trojmiasta ;)))

Bardzo potrzebuje Waszej rady. Ja i moj narzeczony planujemy na stale przeniesc sie do Trojmiasta. Aktualnie przebywamy w portowym miescie na poludniu Anglii. Zamierzamy kupic mieszkanie nad polskim morzem - najbardziej w Trojmiescie. Czy moglibyscie pomoc nam sluzac rada typu w ktorym miescie : Gdansku, Gdyni czy Sopocie najlepiej sie osiedlic, gdzie mieszka sie najlepiej-najbezpieczniej,ewentualnie ktore osiedla, jak wyglada rynek pracy ? - ja jestem nauczycielem, moj narzeczony od 5 lat pracuje w nieruchomosciach.zreszta-kazde opinie sa dla nas cenne. LIcze bardzo na wasza pomoc i z gory dziekuje za kazde slowo;)

pozdrawiam

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie zamieszkac w Trojmiescie?? bardzo prosze o rady mieszkancow tego urokliwego miejsca na ziemi;))

gdynia jest całkiem dobrze skomunikowana i dość przytulna. polecałbym centrum, ewentualnie witomino, redłowo, orłowo - dość przyjemne i spokojne dzielnice. sopot jest cały bardzo fajny, ale niestety rządzony przez dość specyficzne towarzystwo (więcej nie napiszę, odsyłam do prasy). ponadto podejrzewam, że na sopot może Was nie nie stać. bez kilku milionów nie ma co nawet startować. w gdańsku podoba mi się oliwa (sam właśnie finalizuję transakcję małej rekreacyjnej działki) i dolny wrzeszcz. ale ze skomunikowaniem poszczególnych dzielnic gdańska nadal są, moim zdaniem, problemy. poza tym, kiedy słucham w radiu komunikatów o korkach w trójmieście, to gdynia i sopot wypadają pod tym względem zdecydowanie lepiej. rynek pracy czarno widzę. zaczynamy być trochę odcięci od reszty kraju. dwie główne drogi dojazdowe do trójmiasta są cholernie wypadkowe i w kiepskiej kondycji, a autostrada nie wiedzieć czemu ma nas łączyć z biedną łodzią, zamiast z warszawką, czy z niemcami. nauczycielom lepiej płacą w gdyni i w sopocie niż w gdańsku, a agencji nieruchomości wszędzie jest dość sporo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jakie ciekawe gadżety do biura podróży (8 odpowiedzi)

Witam, Planuje zakup nowej partii gadżetów dla klientów Biura Podrózy. Specjalizujemy sie w...

Muza musi grać. (2542 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Gadżety reklamowe (30 odpowiedzi)

Gdzie w Gdańsku można kupić gadżety reklamowe? Jest jakaś hurtownia?