Re: hotel faltom w Rumi !!!!!!
Moje menu w Faltomie:
1. powitanie chlebem i solą oraz winem musującym
2. obiad
-rosół z makaronem
-kotlet Faltom z ziemniakami, bukietem got. jarzyn i bikietem surówek
-dodatkowo na paterach: schab panierowany, udko z kurczaka, polędwica Kasztelańska
-filet z kurczaka w zestawie dla dzieci
3. po obiedzie kawa, herbata, ciasta (własne) i tort (własny)
4. zimne zakąski
-kaczka faszerowana
-schab ze śliwką
-schab z chrzanem
-rolada wyborowa z polędwicy
-rolada z kurczaka
-śledź po kaszubsku
-łosoś marynowany w pierzynce chrzanowej
-pstrąg w galarecie
-sałatka grecka
-sałatka meksykańska
-jajko w szynce z sałatką
-sos tatarski
-pieczywo i masło
5. danie gorące po 23.00
-szynka pieczona z kaszą, sosem i surówkami
6. danie gorące po 1.00
- żurek w chlebie
7. napoje zimne
- woda mineralna gaz. i niegaz. (0,5l)
- coca cola (1l)
- dodatkowe napoje i soki (własne)
Menu na poprawiny:
- boeuf strogonow
- pieczywo i masło
- kawa i herbata
- dania pozostałe po weselu
Całość to koszt 13.400 pln (na weselu 65 osób, na poprawinach 45 osób), w tym wynajęcie sali za wesele 1000 pln i za poprawiny 1000 pln.
Mam nadzieję, że zaspokoiłam ciekawość większości:) Wiele dań ma nazwy niewiele mówiące, ale uwierzcie były bardzo smaczne. Nasz klucz doboru dań to trochę drobiu, trochę wieprzowiny, trochę rybek i raczej mało tradycyjnych potraw (wyjątkowo rosół).
3
1