ile płacicie czynszu?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dostałam właśnie rozliczenie i mój czynsz wzrósł o 100zł (mamy nowego zarządce). Jestem ciekawa jak wygląda to w innych dzielnicach Gdańska, czy Wam tez opłaty wzrosły od nowego roku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ile płacicie czynszu?

moja dzielnica Osowa, w czynsz wliczona woda i CO

jozia czy twoja Spółdzielnia to mieszkaniowa Spóldzielnia Budownictwa Ekollogicznego? bo jeżeli tak to powiem ci skąd taki wzrost ceny... ta spóldzielnia ma problemy finansowe. Mieszkam na Daru Pomorza i mialam mieszknaie w MSBE ale uwłaszczylam się jak większość ludzi w moim bloku. Tobie też radzę bo może się to źle skończyc...

Oleńka, należeliśmy do MSBE ale własnie z powodu mega zadłuzenia nasze osiedle stworzyło wspolnote mieszkaniowa. Zarzad wybrał za zarzadce ACTUM z Gdyni i pierwsze rozliczenie doszło do mieszkancow dopiero dzisiaj.....niby jest wszystko rozpisane....musze spojrzec na stare rozliczenia to dowiem sie w czym taka różnica....

chciałam się tylko dowiedziec jak jest u was bo pierwsza mysl jaka mnie naszła to podwyzki od nowego roku...

ja płaciłam 230,11 a od nowego roku płace 231,84 także różnica 1,73

za 49,5 m2, dwie osoby
czynsz + zaliczka na wodę (licznik) (jakieś 120zł/mc) + ubezpieczenie (9zł/mc) - ok 370-380zł

ostatnio chyba składową za wywóz śmieci i coś jeszcze podnieśli ("złotówkowe" sprawy - max kilkanaście zł)
no i za wodę

SM Chełm

dowiedz się, na co ta podwyżka - może remonty planują

acha, w czynszu też zaliczka na CO, ale nie pamiętam, ile

no wlasnie, dziwna sprawa...musze się zgadac z sąsiadami jak to wygląda u nich....:) Jestem dosy zdziwiona bo 100zł to nie mała kwota....dziękuję forumki za info.

515,57zl SM chełm

Ja od kilku miesięcy mam czynsz mniejszy o 200 zł, zmienił się zarządca i od razu taka obniżka :) Płacę 680zł za 76 m2 w tym 200zł kredytu spółdzielczego. Morena prywatna spółdzielnia mieszkaniowa.

jozia a zobacz na czym jest różnica, bo to że jest nowy Zarządca nie świadczy że 100 jest dla niego

Ja się rozliczam z rzeczywistego zużycia (spisujemy liczniki co miesiąc i płacimy z dołu), więc co miesiąc mam inny rachunek. Zimą wychodzi w granicach 400zł za 55m2.

640 zł za 54 m.
Wspólnota
w wakacje tez placimy za ogrzewanie

230zł za 70m
wspólnota- Pruszcz Gdański, w tym oczywiście ogrzewanie i woda

330zł, 38m2, 4 osoby, Przymorze :) spółdzielnia

w tym oczywiście ogrzewanie, woda i fundusz remontowy :)

Zobacz ile Actum liczy Was za obsługę od metra. My płacimy coś koło 50 groszy.
Pozostałe koszty to koszty ustalone albo przez wspólnotę (zaliczki na fundusz remontowy, koszty wspólnoty - typu żarówki i takie tam) albo narzucone przez dostawców usług (śmieci, woda, wspólny prąd itp.)

Ja za 45 m2 w Gdyni - zarządca Actum właśnie - za 2 osoby płacę 170 zł ale będziemy płacić 200 zł bo okazało się że dawaliśmy za mało na kosztu wspólnoty i rok zakończyliśmy na minusie.

Aha tylko że my mam gaz więc nie mamy w czynszu ogrzewania i ciepłej wody.

Też mamy Actum, za samo administrowanie mamy 0,55zł . Mieszkanie ok. 66metrów, 2 osoby + kot ;), czynsz wychodzi ok. 460-490zł.

Dodam, że w 2010 r. Actum brało od nas 0,53zł za administrowanie. Media poszły w górę, być może dlatego tak wzrósł czynsz.

Ja mam pytanie o koszty tzw. utrzymania czystości, ile płacicie za metr?

My na Zaspie mamy baaaaardzo wysoki czynsz :/
płacimy za wszystko, zaliczkowo za ogrzewanie i wodę też, i za 48m mamy 491,32zł :/ gdzie np. moi Rodzice za 74m na Chełmie (obok AgiB) mają o wiele mniej :/

Hmmm zobaczyłam, że w kwietniu mamy już za administrowanie 0,57zł :/

Kiedyś mieszkałam na Zaspie Rozstaje, mieszkanie 74 m.kw., płaciliśmy coś ok. 760zł.

Za utrzymanie czystości płacimy 5,2 od udziału. ale u nas jest nietypowy blok bo jest tylko jedna klatka, 3 piętra.
A jaką macie firmę sprzątającą. Bo my ekoserwis.

I nam też Actum od tego roku podniósł opłatę za administrację o 2 grosze.

My w sumie nie płacimy dużo za czynsz. Ja widzę te 500 czy 700 zł to jestem w szoku bo weź płać 1500 czy 2000 zł za kredyt plus 500 zł czynszu! wykończyć się można!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też mamy Actum,63 m2 placimy 750 zł. w tym ogrzewanie woda fun.rem.

Ogrzewanie pewnie trochę zjada co? bo my mamy gaz i w sumie wesoło nie jest bo mamy rachunki po 300 zł ale..tylko jak grzejemy czyli jakieś pół roku.

Moi rodzice mają mieszkanie 90m2 i płacą za czynsz jakieś 300-400 zł w tym mają ogrzewanie wodę itp. Więc nie wiem od czego to zależy...

Jozia , możesz podać maila?? Też jestem z tego osiedla i mam do Ciebie kilka pytań :) Albo napisz do mnie nata_1@interia.pl

Nasza firma sprzątająca to AFFINER & CLEAN.

My tez mamy ACTUM. Placimy czynszu zimowego 815 zł ( w tym zal za wode i gaz plynny), a latem cos ok. 450 zł, mieszkanie 95 m2.

No właśnie ale pewnie najwyższą pozycją jest opłata za gaz co? Jak my za ogrzewanie 45m i wodę mamy 300 zł miesięcznie to za 95m pewnie macie 2 razy więcej.

Tak jak pisałam moi rodzice mają 90m i mają CO i płacą za ogrzewanie wg. zużycia 50-100 zł ma miesiąc!!! nieźle no nie...a wcale nie mają zimno.

Ja już wiem że nigdy więcej nie chce ogrzewania gazowego w mieszkaniu.

ja płacę 580 zimą a 380 latem w tym jest woda fundusz remontowy koszty zarządu, zimą ogrzewanie bez podzielników ( dlatego grzeję na maksa i zimą latam na krótkim rękawku mimo że mieszkanie narożne

jest wspólnota 53 metry 3 pokoje przymorze, 3 osoby
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

fajnie miec duze mieszkanie, ale ten czynsz..... czynsze rosna i tak wiec niedlugo niektorzy beda placic 1000 zl miesiecznie!!! szok. a gdzie tu jeszcze rata kredytu na przyklad?? szok. ja mam 60 m czynsz 530 teraz, kredyt i ledwo zipiemy :(:(:(:( nie wiem jak to jest pozwolic sobie na wszystko juz od baaaardzo dawna :( wogole gdzie ludzie pracujecie ze stac na super fure, a nawet dwie i dostatnie zycie!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no niestety kredyt latwo sie bierze a splacac gorzej-jest ciezko a bedzie jeszcze gorzej-zobaczycie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Natka1 napisałam maila.

My na Morenie za 54m2 płacimy po styczniowej podwyżce 490zł, w tym zaliczka na centralne ogrzewanie 102zł, zaliczka za zimną wodę i ścieki 4m3, za podgrzanie 8m3...

podwyzka 30zł duzooo ostatnio smieci teraz to przesadzaja :(

my mamy podwyżkę o 90 zł :/

90 ooooooooo masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spoldzielnia 560zl 4 osoby w tym woda,ogrzewanie i gaz.
Podwyzki od 1go nie mamy bo za wywoz smieci stawka zmalala i placimy o 2 zlote mniej:)

Acha,mamy 63m2.

u nas tez podwyzki ciagle. za 46 m,3 osoby 400 zł zima,300 lato.plus prad co miesiac 150 z:/

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Przeprowadzka- jaka firma? (44 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...