ile przybiera na wadze 3 miesięczne niemowlę ?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
hej,
ostatnio byłam z synkiem ( miał wtedy 3 miesiące i 1 tydzień ) u lekarza i lekarka stwierdziła, że za mało przybrał ( tylko 100 g przez 2 tygodnie ), jak zapytałam ile powinien przybrać żeby było prawidłowo to powiedziała, że 600 g. a teraz wchodzę w internet i tam jest napisane, że dzieci po 3 miesiącu życia powinny przybierać 110-140 g na tydzień więc wynika z tego, że owszem powinien przybrać co najmniej 220g ale to różnica do 600 ! i teraz nie wiem czy lekarz się pomylił czy ma rację a w necie bzdury wypisali ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: ile przybiera na wadze 3 miesięczne niemowlę ?

larisa 600g przez miesiac. zobacz ile przybierze w ciagu calego miesiaca. Liwia tez miala taka sytuacje ze w 2 tyg przybrala niewiele a nastepne dwa nadrobila i miesiecznie wyszlo 800g takze na zapas nie ma co sie martwic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie, tak sobie myślę, że ona źle spojrzała i pomyślała, że byliśmy miesiąc wcześniej a to minęły tylko 2 tygodnie bo musieliśmy przyspieszyć wizytę ze względu na szczepienie na rotawirusa :) no to się cieszę, że nie jest tak źle :)

lariso ,a tez znam wersje ze najmniej w miesiac to 600g
niestety moj syn ostatnio w 3tyg przybral tylko 200g
teraz prpbuje go podtuczyc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ja tez próbuje mu dawać więcej, ale on nie zawsze chce, zaczął przesypiać noce i tym samym stracił co najmniej 1 posiłek, lekarka mi powiedziała, że jak tak dalej będzie to będę musiała go budzić :(
ale od zeszłego czwartku przybrał 200 g ( tylko to moje domowe ważenie więc nie wiem na ile prawdziwe ;( więc może rzeczywiście goni :) teraz waży 6300

Miko przez 4 tygodnie przybral 740g. i jest az na 90 centylu, wiec mysle ze nie masz sie czym martwic :)

to widzę,że mój Antonek jest kruszynką.ma 3 miesiące i 5 dni temu ważyl 5240(fakt,jest długaśny). przez 3 tygodnie przybrał tylko 250 g, ale nasza lekarka powiedziała,że wszystko jest ok i że Mały ma dobrą wagę. od 5 dni zjada 150 ml mleczka.

A moja mala ma trzy i pol miesiaca i przybiera na wadze tygodniowo 250 gram

Karolinka w pierwszym miesiącu przybrała 250 gram, w drugim 1200gram, w trzecim 1200gram, w czwratym 1000gram, a później spadkowo coraz mniej około 500-600 gram

Inne tematy z forum

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...