ile śpią Wasze 2 miesięczne maluchy?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
jak w temacie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: ile śpią Wasze 2 miesięczne maluchy?

Moj synek ma juz 2,5 m-ca, a spi tak od 19 do 4 rano. W ciagu dnia 3 x po ok. 1-2 h.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aha, ale to wszystko zalezy czy karmi sie piersia czy sztucznym.

Ja karmie piersia i dokarmiam modyf.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój ma 2 miesiące i 3 tygodnie (karminy wyłącznie sztucznie) śpi od 21-22 do 6-7 rano, i 4 drzemki po ok. 1-2 godziny (w tym jedna dłuższa, ale to nie zawsze)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja sie troche boje o mojego Maxsia ze tak malo spi co prawda przesypia cala noc od godziny 21 do 6 rano ale za to w dzien spi bardzo malo!Jednen raz godzinke i dwa razy po 30 minut!Ta godzinka to spacer!Wychodze z nim na 2godzinki ale druga godzinke juz nie spi! Problem w tym ze widze ze sie chce sie mu spac jest- marudny, poplakuje,trze oczka ale zasnac nie moze :/Probowalam juz wszystkich sposobw ... nawet lulania na rekach -zasypia !poczym daje go do lozeczka i po 5 min sie budzi :/wieczorem po kapieli nie mam z tym problemu -poprostu klade go do lozeczka i sam zasypia!czy ktos mial moze taki problem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Briygida ja mam ten sam problem. Mój mały ma 2,5 miesiąca i też w ciągu dnia zasypia na spacerze na godzinke, dwie a potem widze że chce mu się spać itd, ale zasnąć nie może. Chociaż ostatnio zauważyłam, że jak jest gorsza pogoda i nie ma upałów to więcej śpi w ciągu dnia. Nie ma chyba reguły na takie maluszki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

moj w nocy jak spije z 2 cyckow to spi 21-5, potem 6-8; jak z jednego 21-3, potem 4-8. W ciagu dnia mało spi, najczesciej ma takioe 30 min drzemki ale np wczoraj spal ciagiem w ciagu dnia 4h - to byl jego rekord:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moj maly ma dwa miesiace i tez moglby wiecej spac. W nocy zasypia 21-22, budzi sie raz na karmienie (jakos teraz chyba kolo 3), a potem tak 6-7. W dzien ma krotkie drzemki, moze gora 1,5 godz. Ale jak jestesmy u moich rodzicow i siedzimy w ogrodzie to potrafi przespac i 5 godz. Spacery po blokowisku tak dobrze na niego nie dzialaja :/
Bardziej uciazliwe jednak dla mnie jest to, ze zasypia wlasciwie tylko przy cycku albo na rekach. No jeszcze w wozku, jak go troche pobuja. Sie zastanawiam, czy kiedys to sie skonczy i bedzie zasypial sam w swoim lozeczku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam!! Moja mała ma 2 miesiące i 4 dni karmie wyłącznie piersią i w nocy śpi od 22 do 8 czasami 9 rano a w ciągu dnia tylko drzemki 10 minutowe czasem zdarza się że godzinkę przespi.. czy to jest normalne czy mam się niepokoić. ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

A mnie strzela jak słyszę i czytam jak dzieci super śpią! Czy tylko ja mam przerabane i mój nie chce spać. Na noc zasypia koło 24 i budzi sie co 2 godz w dzień nie prześpi dłużej niż 15 min! H..... Mnie strzela juz tymbardziej ze mam jeszcze 2 latka i dla niego tez bym chciała trochę czasu poświecić ale jak?!!!! Dodam ze mały ma 4 miesiące i karmie piersia. A nie spi od urodzenia!!!!! Jeszcze nie przespałam 5 godz jednym ciągiem! Tak macierzyństwo jest cudowne!!!!
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 10

Z tego co obserwuje i słyszę wydaje mi się, że dzieci na piersi śpią dużo mniej. Mój synek tez bardzo mało spał od urodzenia i przez pierwsze 3 miesiące spał praktycznie tylko przy piersi. Teraz ma rok i nadal karmię piersią, w nocy budzi się co 2 godziny, a w dzień ma 1-2 drzemki po 30 minut...już się przyzwyczaiłam. Czasem troszke zazdroszcze jak słyszę, że inne dzieci przesypiają całą noc. Mi się marzy pospać ciągiem 5 godzin.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

To zależy. Moja córka karmiona piersią, po urodzeniu budziła się 2 razy w nocy na karmienie, potem już raz. Spala bardzo dużo, nawet do fryzjera z nią moglam iść, gdzie przesypiala wizytę. Do 5 roku spala popołudniu kolo 3-4 h. Teraz mam synka i jest odwrotnie. Na początku jeszcze było dobrze, spał ładnie. Po około 4 tyg zaczęło się płakanie, odbijanie po 20 razy, gdy nawet na chwilę nakarmilam go piersią itp. Jestem totalnie zmęczona, teraz wiem co to znaczy nie spa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja mam z córeczką która zaraz skończy 3 miesiące identycznie tyle że moja nie śpi prawie wcale w dzień może jakieś z pół godz i zasypia często dopiero o 2 w nocy i za jakieś 3 godz budzi się spowrotem, chodziłam już do różnych lekarzy i nikt nie potrafi mi pomóc a ja już nie mam sił, nic nie mogę zrobić w dzień a w nocy o spaniu mogę zapomnieć, pomocy!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Moje dzieciaczki dopiero co skończyły 5 mies. Po kąpieli zasypiają ok 19 i śpią do 6- 6.30 rano. W dzień śpią w godz. 9-10 i 14-16 (lub 15-17).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moja mala ma 2 miesiace i tydzien a przesypia praktycznie cale noce, 22/23-5-6 i zaczelo sie od tego ze przeczytalam na jednej ze stron dla mam zeby wieczorem karmic maluszka czesciej, ja karmie o 18, 20 i 22, podczas dnia karmie na zadanie czyli mniej wiecej co 3h, karmie piersia ale gdy jej nie wystarcza to w ciagu dnia dodaje butelke, dwie modyfikowanego
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dziewczyny, maluchy tak mają za mogą się wybudzac po około pół godziny co nie znaczy że się wyspaly mimo że np mają oczy jak 5 zł. Spróbujcie dac smoczka, pogłaskać, lub położyć się obok i może dalej dziecko zasnie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja mam miesieczne karmione piersia. Katastrofa. Przebadalismy mocz nawet na posiew, usg brzucha, dajemy debridat, delicol i sabsimplex....i placze, trzeba nosic, nie spi.
W dzien spi na mnie po 10min. W nocy co godzine pobudka. Tez juz padam. Starsze dziecko zaniedbane. Pomocy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

a czy maluch sie na jada?

A sprawdzaliście pod kątem refluksu?

Malutkiej sie nie ulewa, jesli od razu po jedzeniu nie lezy. ...raczej nie ma.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może dzieciątko jest uczulone na jakiś składnik Pani pokarmu ?

Bialko odstawilam. Byl czas, kiedy bylam na suchym chlebie i ryzu...co moge zrobic wiecej??

Proszę podać swój e-mail, skontaktuję się z Panią i podam swój nr telefonu

tpv@wp.pl

Proszę o poradę mam ten sam problem s.matus@wp.pl

Mam to samo

A może dzieciątko jest uczulone na Pani pokarm ?

Dziecko sie najada bo z piersi cieknie. Nie jem nabialu od miesiaca.

Bywalo ze jadlam tylko chleb i ryz...bylo to samo...

Czy na marudzenie i małą ilość snu niemowlaka może mieć wpływ charakter i temperament dziecka? Mój miesięczny syn jest zdrowy (krew, mocz, przybiera na wadze) ale w ciągu dnia ma zaledwie 2 drzemki po ok 40 min. W nocy dobrze spi. Problem może też leżeć po mojej stronie - nie potrafię go usypiać :(

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....