ile stopni odjmujemy mierząc temperature w pupie??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
dziewczyny niemoge znaleśc w necie informacji na niektórych forach jest napisane, że 2 na innych poł stopnia. Przed chwilą zmierzyłam córci ma 38,3 w pupie termometrem elektrycznym ile mam odjać?
dodam, że ma ciepłką główkę ma niecałe 5 miesięcy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ile stopni odjmujemy mierząc temperature w pupie??

Odejmujemy 0,5 stopnia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak właśnie myslałam, dziekuje za szybka odpowiedz:)

i mam jeszcze jedno pytanie, prosze nie oceniajcie mnie pochopnie to moje pierwsze dziecko jesli ta temperatura będzie się utrzymywać to po ilu dniach iśc z mała do lekarza, czy juro?
niewiem czy dobrze zrobiłąm ale dałam jej teraz czopek paracetamol
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo dobrze zrobiłaś ale nie panikuj 38 to u takiego dziecka żadna gorączka-tylko pilnuj żeby za bardzo do góry nie podskoczyła jeśli będzie szla mto okład zimny na główke połóz i co kilka godzin paracetamol w czopku tylko odpowiedni do masy ciala zeby dzialal -a do pediatry sie umów nie zobaczy co malenstwu dolega
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

MamaIzy - przeczytaj ten wątek:

http://forum.trojmiasto.pl/goraczka-u-dziecka-2-m-ce-kiedy-do-szpitala-t147565,1,16.html?hl=gorączka#hl

Dziewczyny pisały w nim o gorączce u maluchów i o tym, że niekiedy dużo krzywdy można zrobić dziecku twierdzeniem, że "gorączka poniżej 38 stopni to nie gorączka".

Każde dziecko reaguje inaczej, nie wiesz jak zareaguje Twoje. Moim zdaniem dobrze zrobiłaś podając czopek. A do lekarza podjedź koniecznie, albo najlepiej poproś w przychodni o wizytę domową. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

odejmuje 4 zawsze
u mojej corci zawsze jest tem podwyzszona ale ona tak ma i tem. 37.2 to u niej normalne jak jest 37.4 to juz lekki stan podgaraczkowy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czopek na szczęściej małej zbił temperature,( po jego podaniu spła z 4 godziny) jak narazie jest dobrze
cały czas zastanawiam się co było powodem:(
mogą to być ząbki? taki skok temperatury
cały czas będe ją obserwować
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

od zębów może mieć gorączkę...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

Dobry ortodonta (37 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?