jak SPEDZAJA CZAS Wasze 16-miesieczne dzieci??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
hej,

dziewczyny powiedzcie jak i w co bawią sie wasze Maluchy, tzn. chodzi mi o to co robią w domu. Może też polećcie jakieś fajne zabawki dla chłopców? wiek 16 m-cy
Napisze jak to wyglada u mnie:
Synek właściewie tylko chwile sie czyms pobawi, potem własciewie chodzi po mieszkaniu "bez celu", tu zobacy tv to chce pilota, potem idzie dalej o jest łazienka to idzie do pralki, chwile sie zajmie to idzie do kuchni i bawi sie szelkami od kzesełka itdd.. właściwe mam wrazene ze cały dzin tak chodzi i wyszukuje po drodze czm by tu sie chwile zająć.JAk "czytam"z nim ksiazeczki to z 10 min poczytamy i juz leci dalej, jezdzikiem pojedzie 2 rundy i juz nie , klocki ułozy kilka i tez nie , samochodem przejedzie raz po podłodze i tez juz nie iid..
Nie wiem ,nie mam pomysłu czym go zająć , jak czas zorganizowac, moze jkaies inne sorawdzone zaawki kupic. ??

MAm nadziej, ze zrozumiałyście o co mi chodzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jak SPEDZAJA CZAS Wasze 16-miesieczne dzieci??

moja 1,5 roczna też tak ma - dzieciaki są ciekawe świata :)

na dłużej zajmuje ją pupLO (dom rodzinny - ale to dziewczynka, nie wiem czy chlopiec by tyle kąpał lale i sadzał na nocnik :) )

hitem jest pogoń za kotem - może tak latać i ponad godzine

no i dłużej posiedzi w piaskownicy z innymi dzieciakami - chociaż to nie zawsze bo często trzeba ją nawet z jednej huśtawki na drugą przekładać po kilka razy bo przecież "ta druga zawsze lepsza"

moj tez 16miesieczny lobuz... czy soie bawi sam, nei za bardzo;/ lubi ukladac w IKEA mu kupilam takie foremki-za 6zl;> buduje wieze, sklada je jeden do drugiego, pojezdzi na autku, dluzej bo jakies 7min :] pobawi sie pileczka,rzuca do mnie ja mu odrzucam, troszke pogra na pianinku wygrywajacym rozne melodyjki, w garnku pomiesza drewniana lyzka;> Jak gotuje to bawi sie przykrywkami od garnkow. Lubi tez czytac ksiazeczki, pokazuje co jest na obrazku oczywiscie nie wszystko tylko te okreslenia ktore zna czyli: bam, brum, brum, łał cyzli pies, mu czyli krowa, am am czyli jedzenie itd.
Kolezanka rozsypuje na miseczce synkowi ryz preparowany-jej synek siedzi i dlubie i gop 30min nie ma, u nas to nie dziala :/a jesli chodzi o zabawke to moj uwielbia muzyczna skrzynke z narzedziami FP- ma ja synek mojej siostry. Grajaca, taneczna zabaweczka:) Co wiecej...no grajacy melodyjki telefon komorkowy itd.
No i na kolankach pryz kompie, puszczam mu Pana Kleksa-Kaszka dziwaczka i zamiera:)

aha i czesto lubi sie bujac w hustawce zainstalowanej w futrynie drzwi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mój też chodzi bez celu-ma 14m
tu powywala książeczki z pudełka,tam trzepnie siostrę pilotem lub powywala ksiązki z plecaka,zaglądnie do szafek,coś wyjmie,rzuci,żadne klocki,jezdzik go nie zainteresują,na hustawce góra 2 minuty,na dodatek spać nie chce i jęczy cały dzień..........
psa pogoni ze 3 minuty,jedyna chwila kiedy siedzi w miejscu to jak wcina sam chrupki z miseczki,bo nawet z obiadkiem za nim latam:(

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (114 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni