jak oceniacie smak obiadków BOBOVITY?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Daje małemy obiadki HIPPa, zastanawiam się nad kupnem słoiczków BOBOVITY bo są tańsze - czy Waszym Maluchom one smakują?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jak oceniacie smak obiadków BOBOVITY?

totalna klapa, bobovity wg są najgorsze w smaku, moje dziecko za nic nie chciało jeść-nie zmuszałam:)

:) właśnie z tych co próbowaliśmy dla mnie hippa są najlepsze. spróbuje dać jeden słoiczek.

ja nich nie kupuje, bo mi nie smakują:) są wstretne

U nas rządził Gerber, niektóre Hippy mogły być, Bobovity nawet łyżeczki nie przełknął. Na mój smak i węch było dokładnie tak samo.

a moja zjada bobovity - ale moja Hania na prawdę nie jest wybrednym dzieckiem - zjada chyba wszystko co jej się poda... (no chyba, że głodna nie jest)... super smak ma obiadek z kurczakiem, ziemniaczkami i jabłkiem... smakował nam obu ;P

Moje chłopaki bardzo lubią obiadki i owoce Bobovity:) mi też smakują:) natomiast Hippa nie chcą jeść, bo jedzonko jest bardzo zmielone, nawet te po 12mc (poza tym wszystko co należy do grupy Nestle - czyli NESTLÉ, GERBER, BOBO FRUT, NAN ja nie kupuję, bo za dużo afer wypływa na światło dzienne). Jedyne co kupuję to Sinlac:)

U nas kroluje hipp, bobovity nawet ja bym nie zjadla, kazdy sloiczek smakuje i pachnie tak samo-okropnie!

Aha mowie o obiadkach bobovity, owoce sa ok:)

pycha jest desrek bobovity jablko ze slodka marchewka, chyba najsmaczniejszy z wszstkich owockow jakie probowalysmy. Obiadki bobovity Kasia zjada, tak samo jak z pozostalych firm. Gerbera raczej nie kupuje bo byla afera ze sciegnami w sloiczkach. Ale najbardziej lubi jedzonko domowe, no i wychodzi zdecydowanie najtaniej :)

Mój zjada wszystko :)

dzięki Dziweczyny, kupiłam małemu jeden słiczek i az sama jestem ciekawa czy będzie jadł...
szukam gdzieś promocji na obiady hippa ale nie ma aktualnie nigdzie...

Ja bardzo krótko karmiłam słoiczkami ale bobovita własnie. Gerber już same kolory ma dziwne a raz jak podałam małej na spróbowanie to mi po połowie słoiczka nagle zwymiotowała ;/ teraz gotuje malej i zajada sie tym ze smakiem :) Mam czas, nie pracuje wiec nie ma z tym problemu a sloiczki przyznam byly z mojego lenistwa na szczescie tylko 2 mce teraz mala zajada wszystko :)

owocki z bobowity są faktycznie bardzooo smaczne:) ale tylko one

A mi się bobovita wydają właśnie jakieś takie bardziej wiarygodne. Jak sama ugotuję, zmielę i przyprawię ledwo ledwo, to też tak smakuje ;)
Gerber jest fajny, smaczny, ale mam wrażenie, że aż zbyt intensywny w smaku, jak na takie małe podniebienie.
Tak czy siak, u nas raz Bobovita, raz Gerber, Hippa już daaawno nie mieliśmy.

Gabryś z kolei wcale nie chciał jeść Gerbera i Hippa :P tylko BoboVitę :) był krótki czas, że ewentualnie obiadki i owoce z Rossmanna :P

więc owoce i obiadki tylko BoboVity :) od ponad roku ;)

mały zjadł ze smakiem obiadek :)

jak dla mnie to super sprawa że wymyślono słoiczki - w niektórych są tak wyszukane smaki że na prawdę trudno by mi było biegać i szukać wszystkich tych składników po mieście aby skleić tak fajny obiadek...
Przyznam że na co dzień gotuję małemu sama ale jak jesteśmy gdzieś "w terenie" to zabieram właśnie takowy słoik..
i nie uważam że mamy które podają na co dzień słoiczki są leniami....przecież właśnie ten czas który spędza się przy garach można poświęcić dziecku...
:]

u nas bobovita zupełnie nie szła-poza słoiczkiem rybkowym. teraz jest taki fajny, nowy chyba ziemniaczki z łososiem czy coś takiego.

generalnie u nas tylko hipp i to najlepiej w tych pękatych słoikach-zupka pomidorowa itd

Nasz mała na początku tylko hipp, potem Bobovita krótko, ale później znowu obiadki tylko Hippa- gerbera nie przełknęła (obiadku).

Deserki głównie gerbera i hipaa, bobovity nie chce jeść.

Ostatnio nie chciała w ogóle obiadków ze słoiczka, także zaczęłam jej gotować, a w zasadzie je to co my (oprócz jakiś ciężkostrawnych czy wzdymających potraw), ale mniej doprawione. Tylko to jedzenie to parę łyzeczek zaledwie.... mleczko, deserki i kaszki ok:) a obiadki nie za bardzo...

U nas właśnie bobovity mała wcina, ale z tym to u niej różnie bywa, jak wiatr zawieje ;)
Natomiast owoców ze słoika już w ogóle nie chce jeść :)

Moja mała jest niejadkiem i kiepsko nam idzie rozszerzanie diety ale jak już je to tylko i wyłącznie bobovita! I synek mojej siostry miał to samo:)

moim zdaniem bobovita sa ok. hipp obiadki- ohydny smak, jakis tai chemiczny...deserki tez niedobre dosladzane itp.

Moja Blanka Bobovity nie je od początku- poza tj faktycznie są smierdzące, poza tym w słoiczku nie odróżnsz czy to kurczak czy indyk, wszystko w tym, samy kolorze jakby tylko etykiety zmieniali...., pluła nimi gdzie popadło- owoce, kaszki, jogurty są ok

u nas szła tylko bobovita, czasem gerber ale raczej od święta a hippa w ogóle nie chciała jeść, a od kiedy zjadła swój pierwszy dorosły obiad od mamy z talerza żadnego słoika nie tknęła, ja nie próbowałam żadnego słoika na sam widok mi nie dobrze, a niektórych zapachów znieść nie mogłam - szczególnie z hippa , błeee

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

nie daje rady,mam juz dosc...... (27 odpowiedzi)

Musze sie wygadac,przepraszam ze tu ale nie mam komu;( Mam 26lat i okolo 100000tys dlugu przez...

Niania u was w domu- pytania (26 odpowiedzi)

Witam ,jestem nianią z małym stażem opiekuńczym .Mam kilka pytań do mam które mają opiekunki w...