jak to jest z tymi ruchami maluszka?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
ja zaczynam jutro 18tydzien i nic nie czuje jeszcze. kiedy wy zaczelyscie czuc maluszka? i kiedy zaczelo byc widac u was brzuszek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jak to jest z tymi ruchami maluszka?

Równo w 21 tc poczułam ruchy ,wcześniej delikatne łaskotanie ,brzuch widać było w 6 mies to w drugiej ciąży w pierwszej nie pamiętam kiedy poczułam ruchy ale pamiętam że około 5 mies było widać już brzuch

Ja zaczełam czuc córeczkę dośc późno, bo dopiero w 23 tyg, ginekolog tłumaczył to tym,że mam łożysko na przedniej ścianie i to amortyzowało ruchy maleństwa, takze spokojnie masz jeszcze czas:)

W pierwszej poczułam w 19 tyg. a w drugiej w 21 choć niby szybciej się czuje przy kolejnych ciążach ale to właśnie jest dowód na to, że każda ciąża jest inna i nie ma reguł. Także spokojnie się doczekasz a jeśli to Twoje pierwsze dziecko, to początkowo możesz przeoczyć, że to jest TO :)

tak pierwsza:) mam nadzieje, ze poczuje niebawem;) fajnie wiedziec ze nie jako jedyna jeszcze nie czuje;)

niby przyjmuje się że w I ciąży zaczyna się czuć ok. 20 tygodnia

ja poczułam w 17-tym i to już bardzo wyraźnie

brzuch było mi widać w 4 m-cu (pod koniec 4 m-ca miałam już ładną piłeczke)

teraz jestem na poczatku 4-tego i też już widac wyraźnie brzuszek ciążowy

ja w pierwszej i w drugiej w 20 tygodniu

Ja dopiero gdzieś w 21/22 tygodniu. Wcześniej czasem mi się wydawało, że coś czuję, ale nie byłam pewna, czy to dziecko. Także jeszcze się nie martw :)

Witaj!
mam dokladnie tak samo, tez się zaczełam martwic że nic nie czuje. No i bardzo jestem ciekawa jak to jest :)
Dzięki dziewczyna za te wpisy, nieco się uspokoiłam :)

Ja w 21/22 czułam tylko jakby łaskotanie ale nie byłam pewna czy to nitka od sweterka czy coś innego mnie po brzuchu łaskocze dopiero w 24 tyg dostałam pierwszego kopa od córci :)

uczucie wspaniałe nie zapomniane!!!

Ja dopiero wczoraj czyli dokladnie 20tc poczułam to łaskotanie a teraz czekam na kopniaka :)

najgorzej jak kopie w pęcherz i w żebra!!!! ja po dwóch cazach 5i 2 lata temu!!! miłe wspomnienia jak córcia mi fikołki robiła

ja ok 22 tygodnia poczułam ruchy dzieci ;-)

18 t5d dokładnie :) godz 18:00 ;) hehe pamiętam jak dziś gdy poczułam i wiedziałam, że to maluch :)

pierwsze ruchy ok 17 tygodnia już czułam, a łaskotanie nawet wcześniej =D a brzuch był widoczny już w 3 miesiącu :)

a ja nie pamiętam kiedy w pierwszej ciąży :(
jakaś sklerotyczka jestem

teraz tak sobie myślałam, ze jeszcze 2-3 tygodnie i poczuję, ale mnie straszycie, że może nie :P

ja też coś koło 21-22tc :]

16-17 tydzien i od razu był kopniak, zadnych motylków, bąbelków nie czułam... poźniej kilka dni ciszy... i wtedy to juz sie rozkreciło na dobre :)

o ile dobrze pamiętam to był 20 tc (+/- tydzień)
przeważnie małego czułam późnym wieczorem jak już leżałam w łóżku w dzień podczas wykonywania różnych prac jakoś go nie czułam... ale na pewno też się tam ruszał

Pierwsze ruchy to tak od 19tyg. - chociaż na początku nie byłam pewna czy to ruchy ;) Dopiero później jak się powtarzały to się upewniłam :) A ciuchy ciążowe musiałam zacząć nosić od 5. m-ca (w czwartym przestałam nosić moje bardziej obcisłe rzeczy ;] )

Nie przejmuj się, że nie czujesz jeszcze dziecka - w każdej ciąży inaczej. Poza tym po paru solidnych kopniakach w pęcherz jeszcze zatęsknisz za pierwszą połową ciąży ;)

u mnie wyraźne ruchy malucha - 22 tydzień. Brzuszek pojawił się w połowie 6 miesiąca, wczesniej był nieco większy, ale nie miał kształtu takiego ciążowego :D Dziś 38 tydzień i wielka piłka :) nie było, nie było a jak wystrzelił to z dnia na dzień coraz większy. Pozdrowionka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehe u nas brzuszek chyba rodzinnie, siostra pod koniec 5miesiaca dostala, a moja mama mnie rodzila w 26tygodniu i jak zwolnienei do pracy zaniosla wszyscy sie pytali kiedy w ciazy byla:D pewnie nie raz czlowiek zateskni jak zacznie kopac zbey tak mniej kopal, ale mimo wszystko czlowiek wtedy jest troche spokojniejszy jak czuje swoje dziecko;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja w 1 ciąży poczułam w 16 tygodniu, w drugiej się okaże :) szczerze mówiąc im później tym lepiej :P synek tam mnie okropnie kopał, że czasami płakałam w nocy z bólu. Nie każdy kopniak jest miły i słodki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zapewne i nie kazdy jest mily;) ale mimo wszystko sie czeka;) w dniu kobiet synek zrobil prezent i czulam go, ale teraz juz malo sie wierci;) pewnie zmienil pozycje

ja jeszcze nie poczułam ani jednego kopniaka:( jedynie bąbelki, a to już koniec 21 tyg.

no u mnie to bylo takie uczucie jakby mnie laskotalo od srodka;) hehe zobaczymy, na pewno wszystko ok, musi byc;)

Ja jestem w pierwszej ciąży i poczułam małgo kopniaka i delikatne mizianie od środka w 17 tyg. i nie wiem jak inni ale mój bejbik sie rusza jak coś jem , zjem :)

pierwszego kopniaka dostałam w 15 tyg a później długo nic dopiero po 20 tyg mała rozkręciła się na dobre a brzuch pojawił sie ok 4 miesiąca

W pierwszej ciąży ok.18tygodnia,w drugiej bulgotanie już w 14 tygodniu

ja zaczelam czuc ruchy malego w 17tyg, a teraz zaczne prawie 36tydz

i dzien w dzien o polnocy budzi sie i "rozrabia":)
jak sie martwisz zawsze mozna zakupic aparat do podsluchu ruchow i serduszka (Ale to juz slychac na pozniejszym etapie ciazy), probowalismy podluchac dziecko stetoskopem, ale tylko aparat sie sprawdzil:)

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...