jak ubrac dziecko do chrztu?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
dziewczyny jak ubieracie teraz dziecko do chrztu?? Jest zimno to napewno kombinezon i na to szatkę??? czy jak??No wiadomo ze ubranko pod spodem ale na wierzch musi byc szatka??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jak ubrac dziecko do chrztu?

szatka to taki kawałeczek materiału , który nakłada się w odpowiednim momenci chrztu- robi to chrzestna mama!Ja kupiłam bardzo ładną sukieneczke w akpolu z kapelusikiem, a na to taki kombinezonik 2 częściowy z czapeczką bardzo milutki i cieplutki, fakt że łacznie kosztowało mnie to 200 zł ale efekt był powalający- Zuzia wyglądała jak mala dama w sukience i kapelusiku naszytym na cieplutkiej czapeczce.Chrzest był 30 listopada.

Trzyktosie:)czesc Justynko. Co do ubrania to nie pomogę, bo Jula była chrzczona 30 września i było tak ciepło, ze miała tylko body, sukieneczke, rajstopki i czapeczke na główce.

pozdrawiamy

Hej Kala :)
jaki zbieg okoliczności...Pozdrowionka

szatka moze być w formie takiej chusteczki (taka my mielismy) lub takiej jakby bluzeczki którą i tak się nie ubiera tylko kładzie na dziecko. Chrzest mieliśmy 27 grudnia więc mała była normalnie w kombinezonie (mamy taki biały) i czapce. A ze ja nie lubie tych okropnych strojnych ciuszków które potem do niczego sie nie nadaja a do tego przewaznie to okropnie brzydkie to my ubralismy mała w biała koszule i spudnice w krate brazowa na szelkach i do tego buty wszystko H&M wygladała szałowo i to przeciez tylko wdomu dla gosci i troche fotograf pooribił.

Inne tematy z forum

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Pomysł na prezent dla 60latki (165 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

Galeria twarzy - pytanie. (19 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...