jak wyglądają rozstępy??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
zrobiły mi się czerwone cieniutkie kreseczki pionowe na brzucholu po dzisiejszej nocy, wyglądają jak drobne zadrapania, czy to moga byc rozstępy??? Czy się po prostu podrapałam??
U koleżanki co prawda widziałam i wyglądały zupełnie inaczej, jak blizny albo nawet poparzenia, ale może są różne rodzaje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jak wyglądają rozstępy??

owszem, moga to byc rozstepy, na poczatku sa czerwone badz rozowe i cieniutkie... pozniej moga zrobic sie wieksze... niestety

A smarujesz się kremami na rozstępy?to ważne,ja od 3 miesiaca regularnie smaruje brzuch,biodra i nie mam ani jednego,a jestem już przed samym porodem.

ja nie posmarowałam się przez 9 mc kompletnie niczym i ani pół rozstępa:)

a ja sie smarowalam i i tak pojawily sie rozstepy w 9 miesiacu.aktualnie troszke ich jest na brzuchu i kilka na piersiach ale nie tyle,zebym sie tym przejmowala.:)

Kompletnie żadna reguła z tym smarowaniem w ciąży byłam równoz kumpelą ona tone tego w siebie wsmarowała kupowała kremy po 90 zł -jej ciało wygląda jak sitko-to jest dokładnie tak samo jak ze zmarszczami jeśli jest tendencja to będą i tyle-moja babcia zawsze mówiła że na zmarszczki najlepsze jest żelazko :)

niektórzy mają większe skłonności do rozstępów, ja pierwsze miałam już w podstawówce, a nigdy do grubasów nie należałam, w ciaży zrobiły mi sie na brzuchy w 9 miesiącu, całe stadko nie smarowałam bo wcześniej i tak te maści mi nie pomagały ale teraz ich poprostu nie widać, by trzeba się bardzo wpatrywać tak zbladły,jestem w szoku, bo myślałam,że już mogę zapomnieć o stroju dwuczęściowym kąpielowym, także myślę,że nie ma co się przejmować....

Może to tak wyglądać, musisz poobserwować przez kilka dni.
A ja mam chyba wszystkie rodzaje po kolei – różowe, białe, czerwone, cienkie i grube, praktycznie wszędzie gdzie się da ;-) Smaruję kremem prawie od początku ciąży i nie znikają, ale też nie powiększają się drastycznie, więc nie wiem czy krem działa czy nie. Na pewno warto smarowac choćby oliwką, bo skóra się rozciąga.

Polecam ten preparat https://nplink.net/0t3hw9lf

http://images.google.pl/images?hl=pl&q=rozstępy&btnG=Szukaj+obrazów&gbv=2

Nawet jeśli to rozstępy, to pociesz się, że czerwone są tylko na początku, potem bledną i często staja się mało widoczne. Warto dobrze nawilżać skórę. Na skórze w dobrej kondycji nawet rozstępy wygladają lepiej.

KL-dobre z tym zelazkiem:P fajna babcia:)

Najważniejsze mieć mądrze w głowie -skóra to tylko skóra heheh buziaczki Justi

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...