jaka antena pokojowa

ma sens na Wzgórzu kupno anteny pokojowej, do odbioru dvb-t?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaka antena pokojowa

Nie baw sie w to - anteny pokojeowe to same klopoty a koszt niewiele mniejszy niz dobrej jakosci antena.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie chodzi o koszt, mieszkanie na parterze, normalna musiała by być na strychu, niedawno zrobiona elewacja ;)

Tym bardziej ale jak jestes uparty to sprobuj - i tak zrezygnujesz.

heheh dobre przekonałeś mnie pozdr.

Żeby nie ciągnąć kabla na zewnątrz, po elewacji, można go puscić kominem wentylacyjnym a antenę dać na strychu czy dachu (w zależności od lokalnych warunków)
Mimo "rzeźbiarstwa" tego rozwiązania - jest ono i tak lepsze od anteny pokojowej na parterze.

pokojowa nie zawsze spełni swoje zadanie zwykła antena siatkowa da radę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mógłbyś wymyśleć sobie inny nick, bo ktoś gotów pomyśleć, że to ja, z literówką.

Sory nie zwróciłem uwagi mówią tak na mnie od nazwiska Sadowski. Ok będę się podpisywał inaczej. Pozdro.

tutaj rozpisywałam się o naszych antenach ;) i tunerach :] więc tylko podaję link :] http://forum.trojmiasto.pl/Telewizja-naziemna-dvb-t-t328107,1,16.html

TV dvb-t mamy od wiosny 2012 :]

gdyby umknął link do anteny (jest nie aktywny w poście) - to tu podaję http://www.hurt.com.pl/antena-pokojowa-dpm-apok-ze-wzmacniaczem,p9404.html (mamy 2 takie anteny - w domu i na działce, żeby nie bawić się w wożenie ;) w domu 2 tunery - cały czas w użyciu, latem jeden wyjazdowy zabierany na działkę)

Lepiej zainwestować w antenę zewnętrzną, albo wziąć tradycyjnie talerz a jak nie mamy możliwości montażu to są fajne anteny panelowe dmtrade.pl/galerie/a/antena-plaska-megasat-se_13756_m.jpg

Antena zewnętrzna załatwia sprawę. Jeżeli ktoś nie chce się rozczarować albo chce po prostu po zainstalowaniu zapomnieć, że ma antenę :) Oczywiście to jest problem zawsze z ładnym położeniem kabli, wierceniem, itp. Ale tego nie da się obejść. Ja mam taką jak tutaj na zdjęciu: https://www.parkfm.com.pl/antena-dvb-t/ ale teraz zainwestowałbym te 50 zł więcej i kupić coś o solidniejszej konstrukcji, bo to też jest bardzo ważne. Antena działa, ale mnie na przykład irytuje niska jakość wykonania. Ale może przesadzam.

Inne tematy z forum

drzwi wejściowe (3 odpowiedzi)

jakie macie drzwi wejściowe do domu? Ja bardzo długo szukałam dobrych drzwi pasujących do domu...

Gdzie kupić tanio żaluzje, plisy, rolety, firany, zasłony ? (82 odpowiedzi)

Z usług jakiej firmy warto korzystać w Trójmieście ? Chodzi mi o zakup rolet, żaluzji, firanek...

Wyposażenie restauracji (66 odpowiedzi)

Przymierzamy się do otwarcia nowego lokalu - restauracji. Lokal już jest, zaplecze kuchenne ok...