jaki fotelik samochodowy najlepszy dla noworodków?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
dziewczyny jaki fotelik samochodowy jest najlepszy dla noworodków? nie wiem jaki wybrac ab maluszkowi bylo wygodnie no i oczywiscie bezpiecznie.fajnie by bylo gdyby mozna w nim bylo w domu kolysac malego:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: jaki fotelik samochodowy najlepszy dla noworodków?

w testach maxi cosi cabrio fix

Maxi-Cosi Creatis-Fix, 0-13 kg, cena ok. 540 zł

Najbezpieczniejsze są Maxi-cosi i Roemer. Warto zainwestować w taki fotelik, bo dziecko w nim pojeździ minimum (!) 8 miesięcy. Przy zakupie sprawdźcie tylko czy pasy w aucie nie są za krótkie do fotelika.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Maxi Cosi Cabrio Fix, teraz zamienilismy na Maxi Cosi Tobi

maxi cosi cabrio fix

Ogólnie maxi cosi. Co do Cabrio fix, to mi pani w sklepie powiedziała, że różni się od 200zł tańszego citi tylko tym, że ten pierwszy można montować na bazie.
A tak przy okazji, wiecie gdzie można w trójmieście dostać fotelik firmy CAM??

hej juz poczytałam w necie na temat testow. jesli chodzi o fotelik max cosi ktory tak polecacie to oczywiscie macie racje trzeba tylko pamietac( dyby ktos chcial kupic uzywany) ze chodzi o foteliki z 2007 roku poprzednie lata wypadły troszkę słabiej w testach, natomiast 2007 rocznik jako jedyny zdobłył 5 za testy. pozdrawiam i dziekuje za pomoc

my mieliśmy chicco i tez był b. dobry a cena niższa - mniej pkt-ów dostał za rzeczy wg mnie malo wazne - szybkośc zakłądania, tapicerkę..... i tak maluch w takim foteliku nie moze siedzieć dłuzej niż 2-2,5 godz.
A co do bujania w domu to odradzam - nie jest to wskazana pozycja na dłuzej dla noworodka - do bujania mozesz uzywać bujaka specjalnego od 0+ lub huśtawki z funkcją połlezacą

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No jesli chodzi o bezpieczenstwo, to ja miałam własnie na mysli wyniki MC w testach 2007. W 2007 kupiliśmy fotelik, a 2 tygodnie temu sprzedaliśmy.

my kupilismy chicco, z tego co wiem tez jest bezpieczny:)

Tak przeglądam sobie foteliki i zauważyłam, że są od 0-13 kg, albo od 0-18 kg. Czyli ten drugi dłużej posluzy..., ale zastanawia mnie, czy zkaup tego drugiego to dobra decyzja, po wyglądaja na starsznie duże i czy noworodek w nim jest bezpieczny?

no własnie asienka...nad tym samym sie zastanawiam...czy nie lepiej kupić ten 0-18 kg i bedzie na dłużej

To i tak nie ma takiego znaczenia (tzn. waga). Ważne jest, żeby dziecku nie wystawała główka z fotelika. Może być więc tak, że dziecko wyższe szybciej wyrośnie z fotelika niż dziecko cięższe. I od tego zależy jak długo będzie mogło jeździć w danym foteliku.
My wybraliśmy Maxi Cosi Cabrio Fix, ponieważ ma najlepsze wyniki w testach bezpieczeństwa.

mi chodzi bardziej o kształt tych fotelików, te do 13 kg sa tak dziwnie wygięte

dokladnie :) a te do 18 kg wyglądają już na takie 'dorosle' i cięzko mi tam malego szkraba sobie wyobrazic :)

ale do tych większych są chyba jakies specjalne wkładki dla noworodków

cenowo tańszy od maxi cosi też z iso fixem jest recaro - firma ta też produkuje fotele dla kierowców sportowych - czyli bezpieczne, w testach jest na równi z maxi cosi
do niego ta baza, która jest z iso fixem pasuje do fotelików od 0 - 13 i potem tych większych - czyli oszczędność bo bazy nie trzeba zmieniać.... nie wiem jak jest w maxi cosi

Z tego co wiem, takiego do 18 kg chyba nie da się nosić, nie ma rączki, więc maleństwo trzeba by było zanosić do samochodu, mało wygodne

To wszystko zależy czy często będziesz go używać podczas jazdy samochodem jak nie niewarto jest wydawać tyle kaski na drogie fotelki gdyż minie 6 m-cy i może cię czekać wymiana, ja sama przemyslałam tą sprawę i zakupiłam córce z firmy baby desing i byłam bardzo zadowolona drugi jaki już kupiłam to maxi cosi

http://www.babydesign.pl/babydesign.php

choćby taki poszukaj na allegro

taki:http://www.chiccomio.com.pl/284-0-13kg

Ja z wozkiem w komplecie dostałam fotelik Graco Snugsafe z bazą isofix - wprawdzie to nowośc na rynku i nie znalałam żadnych opinii ale z opisu i wyglądu bardzo fajny, pisza że dobrze chroni główkę dziecka, szybciutko wpina jednym kliknięciem , mięciutka wkładka dla noworodka. Wierzę że bezpieczny bo pozostałe rzeczy bardzo ok

Bardzo bezpieczny jest http://www.czesciromet.pl/jak-wybrac-fotelik-dzieciecy-do-wagi-dziecka/ nie ma co się zastanawiać.

Dzięki za wszystkie pomocne komentarze. Ja szczerze mówiąc wcale nie znam się na fotelikach, dlatego zdałam się na obsługę sklepu https://foteliki.szczecin.pl/oferta/dla-noworodkow. Pracownicy wybrali odpowiedni fotelik dziecięcy dla mojego malucha. Dodatkowo kupiłam tam wszystkie potrzebne akcesoria, które podnoszą komfort podróży dziecku.

Ja polecam fotelik samochodowy Privia Evo Recaro https://favoritetoys.pl/Privia-evoa-performnce-black-p7604 firmy recaro lub maxi cosi cabrio fix https://favoritetoys.pl/Cabrio-fix-essential-black-fot-p6597. Lekki i przyjemny w użytkowaniu.

Inne tematy z forum

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...