jaki kolor sofy przy dzieciach

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Hej, zastanawiam sie nad zmiana sofy w salonie jaki kolor polecacie przy małych dzieciach? Na pewno bedzie obita materiałem, a co myslicie o czarnej/grafitowej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaki kolor sofy przy dzieciach

a nie wolisz np skóropodobnej? O wiele łatwiej utrzymać ją w czystości i nie kumuluje kurzu...

Cześć wszystkim! Dzisiaj chcę porozmawiać z Wami o sofach w kolorze szarym https://www.vieridivani.pl/meble/sofy-szare. Jakie modele polecacie i dlaczego? Czy sofa szara to elegancki wybór?

wiecznie brudna, nie ciemna, najlepiej w jakieś wzory aby zakamuflować plamy. Niestety soki, jedzenie, a już potem pisaki. Ja mam oliwkową ale skórzaną wszystko zejdzie. Kupiliśmy z uwagi na psa ale przy dziecku też super się sprawdza.

ja mam skore czarna i wcale nie jakas mega droga a w utrzymaniu czystosci bomba nie wyobrazam sobie materialowej przy moim dziecku bo po pol roku bylaby na smieci lub co miesiac do porzadnego czyszczenia a tak szmatka w ruch czysciuska:)

moja kumpela pozalowala i ma materialowa po 2latach zaluje ze nie dolozyla tych kilku stowek na skoropodobna czy skore. duzo lepiej to utrzymac w czystosci.

zgadzam siez poprzedniczkami - mam we wzorek na szczęscie ale pomimo albo nawet dlatego ,ze bya kilka razy myta ma widoczne plamy.. Okropne. Po szorowaniu tylko siezrobiły większe.. Czekamy jak dziecko podrośnie i wymienimy..
W drugim pokoju skórzana i super! Jak nówka!
Polecam takie. Tylko jak masz męża kanapowca to po dłuższym zaleganiu się przykleić może :)) Tu skóra lepsza niż te"ekologczne"

nie wazne jaki kolor tylko z jakiej tkaniny. My mamy beżową i spierane były z niej juz różne soki, gołąbki w sosie pomidorowym, kawy itd... i nadal jest bezowa. Wiec uważam, ze przy takim zakupie warto dołożyc troche wiecej i miec dobrej jakosci. Wiele firm ma w ofercie tkaniny teflonowane, trudnobrudzące.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mamy jasno-beżową z materiału - praktycznie wogóle jej nie widać bo musi być przykryta jakąś narzutą. Pod narzutą jak nówka. Za to teściowie mieli Kler skórzaną beżową - sprzedali bo teść miał dość czyszczenia siedziska z niebieskiego koloru jeansów - wbrew pozorom wcale nie tak łatwo schodziło to zabrudzenie pomimo że jakość skóry fantastyczna. Teraz mają skórzaną w kolorze szarym - nie widać żadnych plam, jak coś się wyleje łatwo można zetrzeć, no i są bardzo cieplutkie i mięciutkie te skóry - ale w jakość też trzeba zainwestować.

nie wazne jaki kolor kanapy wazne zebys miala okrycie, chociaz tylko na czesc siedzenia, tylko dobry material zeby nie zafarbowal
mazaje brunatno bezowe czy inne takie tez dobrze maskuja,
kazdy jednolity kolor powoduje ze odrazu widac brud ,a na ciemnych- czerni to mega widoczne sa plamy,
ale dzieci to tak najmocniej ok 2-3 lat brudza a nawet mozna ograniczyc ten czas, a sofa raczej dluzej bedzie stac wiec okrycie to najlepsze zabezpieczenie , do tego takie miesiste zeby nie przepuszczalo(ew nieprzepuszczalne, zaimpregnowane)

mebli skoropodobnych nie polecam bo po 2-4 latach jest juz bez warstwy skoropodobnej, znam 4/5 przypadkow ze to sie tak skonczylo ale nie wiem czy ten 1 przypadek to nie byla prawdziwa skora ;)

pieczulka - Ja np. nie po to kupuje kanape by ja nakryciami okrywac! - wole zapłacić tysiąc wiecej a mieć kolor i materiał idealny. a materiały typu carabu itp są bardzo dobre, wytrzymałe, także jak ktoś nie lubi skór jak najbardziej polecam! schodzi wino, plamy po dziecku soki, mleko nie ma zacieków.

my mamy skórzaną i rewelacja. Tj dziewczyny piszą można z eco skóry kupić, bo taniej wychodzi. Duży wybór jest na giełdzie w Pruszczu

no ok, ale po dniu kape mozesz zdjac i spobie siedziec na swojej sofie, oczywiscie mozna i tak jak ty - 1000 wiecej dac albo kape i o 100 wiecej dac, kazdy ma wybor,
a i kolor narzuty moze byc identyczny jak kolor mebla wiec nie widze i w tym problemu, wszystko zalezy co kto lubi - narzute wrzucasz raz na jakis czas do pralki i tez spokój a jak lepsza to i tego mozna uniknac.

co kto lubi, a mozna i slabszy material potraktowac impregnatem ;) do wyboru do koloru. :)

Inne tematy z forum

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...