jaki rower do 1800zł

Chce zacząc przygode z rowerem i przymierzam sie do zakupu lecz niewiem zbyt duzo o rowerach postanowilem poradzic sie was moze lepiej sie znacie i pomozecie....przegadajac rowery zwrocilem uwage na dwie firmy CUBE oraz MERIDA moze ktos poleci jaki model..?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaki rower do 1800zł

Z tego co się orientuję to za Cube płaci się dodatkowo dużo za samą nazwę, z Meridami nigdy nie miałem do czynienia. Nie napisałeś w sumie jaki rodzaj tego roweru. Ja od siebie nakieruję tylko na firmę Unibike i ten z linka mieści się w Twojej granicy cenowej. Myślę, że na początki to dobry rower.

http://unibike.pl/fusion_disc.html

Chyba, żeby trochę dołożyć i ma się lepsze podzespoły i już hydraulikę to:

http://unibike.pl/evolution.html

a j w ogóle odradzałbym tarczówki, a w szczególności mechaniczne. Dobre hamulce v-brake (choćby takie jak w Unibike Fusion - wersji bez tarcz) będą hamować lepiej niż te tarcze mechaniczne. Do jazdy amatorskiej v-brake'i w zupełności wystarczą, a za oszczędzone 300 złotych kupisz sobie dobre oświetlenie i zapięcie. Zgadzam się z przedmówcą, że za Cube i Meridę dopłacisz za naklejkę na ramie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

-tak jak koledzy wspominali,zadnych tarcz,zadnej firmowki,zglos sie do "dobrego"sklepu niech ci rower na miare "uszyja",za te pieniazki fajnego bika mozna zlozyc.

Po pierwsze - do czego Ci ten rower?

Po drugie - nie składaj roweru "na miare" jak radzi kolega - przy ograniczonym budzecie nigdy nie uda ci sie zrobić tego taniej niż zakup w sklepie. Znaczy da sie to zrobić ale na cześciach upolowanych na okazjach czy używanych, ale Ty przecież tak nie bedziesz robić.

Po trzecie - nie słuchaj pierniczenia o dopłacaniu za markę. Przede wszystkim kup taki rower jaki ci sie podba i na którym dobrze sie czujesz. To czy osprzęt jest troszkę lepszy/gorszy nie ma w tej cenie wielkiego znaczenia. I tak bedzie działać podobnie i podobną będzie mieć trwałość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

to ma byc rower do jazdy na codzien po miescie po terenie, jestem nowy wtym temacie narazie zapoznaje sie ze wszystkim jeszcze jedno skad mam wiedziec jaka rame (rozmiar) kupic>>??

Stań nad rowerem tak, abyś miał go między nogami. D.../krzyż dotyka z tyłu siodełka, nogi proste, stopy naturalnie blisko. Pomiędzy jajami (wielkanoc!) a górną rurą ramy musi być nie mniej niż szerokośc dłoni luzu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli krotko mowiac, wielkosc ramy zalezy od jaj (wielkanoc!), no i moze od szerokosci dloni: mala rama - chlop z jajami, duza rama - wrecz przeciwnie :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...