jakie macie chlebaki??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
może podpowiecie jaki jest dobry: drewniany, metalowy, ceramiczny? może wiecie gdzie kupić ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jakie macie chlebaki??

mamy z Tupperware - już jakieś 10 lat :) plastikowy :)

drewniany kupiony w osiedlowym sklepie z art gospodarczymi.

drewniany

ja mam drewniany z brw, jest naprawdę fajny http://sklep-dodatki.brw.com.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=902077 ....

A trzymacie w nim chleb w plastiku ? A jak nie to czy wam wysycha?
Zawsze zastanawiaąm się po co chlebak - może w nim mniej schnie pieczywo? Czy po prostu lepiej organizuje kuchnię i dlatego go macie?

Ja mam Vinzera metalowy, taki:

http://allegro.pl/vinzer-chlebak-super-69150-stal-nierdzew-najtaniej-i1487835334.html

Dostałam go na gwiazdkę, ale chciałam inny ;) No i chyba go sprzedac będę chciała, używany 3mce.

ikea drewniany

drewniany taki bambusowy

u nas właściwie trzymało się chleb w woreczkach w tym chlebaku (jeśli komuś chciało się go chować, stoi pod półką i często chleb był na chlebaku a nie w środku ;)

odkąd sama piekę chleb - trzymam na plastikowej desce do krojenia, w worku :) (na chlebaku)

w chlebaku chleb kupny dla kaczek (na spacery)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie posiadam chlebaka :-)

czyli generalnie zbedny

mam metalowy,jestem zadowolona

u nas zbędny :) ale jak już jest, to jest ;)

W sumie ja się nigdy nie zastanawiałam, po co chlebak :p Mamy drewniany, ale chleb i tak w środku w siatkach leży, inaczej byłby suchy. Ale w chlebaku ładniej wygląda niż w siatkach w koszyku :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam plastikowy, już kilka dobrych lat ale i tak go nie używamy. Pieczywo tostowe jest w lodówce, bułki szybko się rozchodzą jak są, lub je mrozimy :)

nie uzywamy chlebaka, chleb mamy zawsze w zamrażalniku (bułki tez) - jesli ktos chce sobie kanapke zrobic to musi pamietac zeby wyjac chleb chwile wczesniej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja nie mam chlebaka, dla mnie zbędny gadżet. Chleb trzymam w woreczkach w specjalnej miseczce na chleb z Juska

drewniany

my też nie mamy chlebaka-dla mnie zbyteczny, chlebek leży w koszyczku w szafce, otoczony papierową serwetką, lubię mieć na blatach porządek-czytaj pusto :)

u nas też brak chlebaka- pieczywo trzymam w szafce w której jest metalowa puszka po bombonierce i jeśli jakieś okruszki wydobędą się z woreczka to wszystko jest w tej puszce:)

image

w szufladzie w szafce trzymamy chleb. od zawsze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A lepszy jest metalowy czy może drewniany;? Bo sama mam metalowy i ciągle na nim widać ślady paluchów :(

NO to sie wyciera. poza tym nie wiem jak Ci się tak szybko robią odciski palców skoro jest wiele chlebaków , które mają specjalną rączkę do otwierania Może masz chlebak bez takiej rączki?

Sama mam chlebak w tym stylu: http://www.brw.com.pl/wyposazenie-kuchni/7225,chlebak.html

Jest wygodny. Drewnianego nie chciałam bo mi nie pasował do kuchni.

Ja mam chlebak z Duki, od razu z deską do krojenia, bardzo fajny design i wygodne takie połączenie :) poza tym dobrze trzyma świeżość a to najważniejsze. Ja go kupowałam stacjonarnie ale widziałam że w ich sklepie online tez można :)

Mam podobny problem, nie do końca potrafię się zdecydować co do wyboru chlebaka. U nich widziałam ciekawy artykuł na ten temat https://www.meblujesz.pl/wiadomosc/jaki-chlebak-wybrac-metalowy-czy-drewniany-ktory-najlepszy/9266/ może i Ciebie zainspiruje lub chociażby delikatnie naprowadzi na odpowiedni tor zakupu.

a dla mnie najlepszy to ten bambusowy, bo 1)jest w miarę lekki 2)trwalszy niż ceramiczny czy drewniany 3)dość nowoczesny design 4)bardziej eko niż metalowy https://www.garneczki.pl/produkty/chlebaki,64?attributes%5B22%5D%5B%5D=bambus

Drewniany. Metalowy. Ja nie widzę żadnej różnicy. Chleb kupuje i mroże . A zostawiam tyle żeby zjeść w ciągu 2 dni. Przez 10 lat miałam metalowy było ok. Teraz mam drewniany też jest ok. W środku przecieram wilgotną szmatką. Okruchy jak są wysypuje. A jak ktoś trzyma chleb tydzień to pleśń pojawi się w każdym miejscu. Ostatnio zamówiłam lniane woreczki do przechowywania pieczywa. Ponoć pieczywo nie wysycha, aczkolwiek muszę przetestować.

Marzy mi się w przyszłości chlebak z ceramiki Bolesławiec: https://andyceramika.pl/kubki
image

Inne tematy z forum

Gdzie kupie stanik sportowy 70G? (20 odpowiedzi)

W Tchibo nie maja. Nie chce wydawac wiecej niz 60 zl wiec Shock Abs. odpada. Na necie jest sporo...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (97 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Co na prezent dla babci na 80lat?? (40 odpowiedzi)

dajcie jakies pomysly na 80 ur dla babci, max do 100zl.