jakie okularki do pływania dla dziecka polecacie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
na basen
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jakie okularki do pływania dla dziecka polecacie

my mamy te najzwyklejsze z decathlonu. 9.90 kosztowały. nic nie przecieka., dobrze się trzymają. córka ma 3 lata

Też mamy z deathlonu i są OK.

my tez mamy te za 9,90 i lepiej sprawdzaja sie niz te za 69,90

też mamy z decathlonu

Ja też polecam z Decathlonu. Są super, używamy od ponad roku i nic się nie dzieje, chociaż moje drugie dziecko (3-latnie) złamało takie same przed pierwszym wejściem na basen ;)

Na prawde? Ja myslalm ze im drozsze tym lepsze. Dobrze ze zapytalam. a one maja regulacje? jakis przedzial wiekowy?

Mają regulację dwupunktową-oczywiście reguluje się naciąg gumki wkoło głowy plus regulowany rozstaw "szkieł" (regulacja na nosie). Poza tym jak się rozpadną (tak jak u nas), to wcale nie jest żal, bo to w końcu tylko 9,99 zł:). Ja też je spokojnie zakładam, więc na każde dziecko będą dobre;)

dzieki za pomoc. A czepek? Tez za 9,90? :)

Czepek? hmmm, jak uważasz :) Moje dziecko przez pierwsze kilka lat pływało w zwykłym, małym, szmacianym czepku. Na początku lata kupiłam dwa, też w Decathlonie (pojechałam po okulary dla drugiego dziecka i zupełnie przypadkowo kupiłam również czepki). Nie wiem jakie to są za 9,90 zł, bo kupiłam takie szmaciane z aplikacją pirata i drugi z syrenką. Czepek jak czepek;) Ja osobiście nie lubię gumowych, więc kupuję szmaciane :)

my używamy gumowego - i tak trzeba włosy suszyć a zakładnie takiego to zawsze jest ze strony córy wrrrr i do tego jeszcze grzyka, którą trzeba pod czepek schować..... i każdorazowo ała boli
Część dzieci ma na basenie te szmaciaki z decathlonu i łatwiej się zakładają, ale włosy sa mokrzejsze po gozinie.
Ale tak jak wspomniałam - i tak treba suszyć włosy.

ja mam czepek za 8,70 (z osiedlowego sklepu), zwykły silikonowy (już któryś, bo ciągle mi się gubią te czepki). córka ma bardzo dużo długich włosów i lepiej mi z silikonowym. o wiele mniej suszenia, jak się dobrze założy;)
większość dzieci na basenie ma materiałowe czepki.

wasze dzieci noszą zwykłe stroje czy może pianki?

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....