jakie uzywanie podpaski?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
po 3 latach ciąz temat wraca do gry blee :/ nie jestem na czasie. kiedys perfecta green byla taka jak alwaysy, leciutka siateczka wszystko wsiąka. a teraz patrze a to jak najgorsza podpaska, nie wsiąka a raczej "zasycha". czego uzywacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: jakie uzywanie podpaski?

żadnych. tylko tampony. szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie używania podpasek, zwłaszcza przez kobiety, które się nie golą. Krew zaschnięta, posklejane włosy... Obrzydlistwo.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

po to trzeba sie myc
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawa jestem ile kobiet faktycznie podmywa się w pracy podczas miesiączki. Nie bardzo są ku temu warunki. Dlatego myśl o takich ośmiu godzinach mnie przeraża.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Do września ubiegłego roku to perfecta blue :) Istnieją chusteczki nawilżone do higieny intymnej.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ha, ha, ha padłam ze śmiechu:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a tak masz gratis SST

łooooooooo matko ... aleś Ty nie zaradna kobieto (autorko wątku) ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

w dzień tampony, ale w nocy nie wyobrażam sobie tamponów, bo to za długo bez zmiany jak dla mnie, niestety w nocy wielkie nocne podpaski always najczęściej, ale to tylko dwie pierwsze noce, bo potem nic mi w nocy nie leci i mogę tylko wkładkę, nie znoszę okresu hehe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie...no wspaniaaaaaaaaaały wątek mmmmm......

@#$%^&()(^%$##$%^&*(*
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja w dzien tampon noc podpaska ale był czas kiedy musiałam używać podpasek bo miałam zabieg i tampon był nie wskazany myślałam wtedy ze sie wykrwawiam hehehe

image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie no tylko i wyłącznie kubeczki menstruacyjne! to jedyna rzecz na czasie! ;)

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja piernicze,ty pierniczysz,oni pierniczą
hehehheheehhe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ło matko, aż mnie cofnęło, a swoją drogą to niezłą modelkę wybrali, tzn. z niezłą fryzurą:D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nic co ludzkie nie jest nam obce...

przesadzacie :P w końcu każda z NAS ma OKRES! :P

moze i mało przyjemne ale o kupach potraficie gadać a okres dla was obrzydliwy :P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

O pieluchach też można i niekt się nie burzy, a w pieluchach przecież chodzi sie nieco ponad dwa lata, za to z podpaskami jakieś wieki ;)

Dla mnie najgorszą traumą było wycofanie Libresse. Teraz wszędzie królują te ceraty ja w Always, albo jakieś beznadziejne, źle przyklejające sie cienizny, też sztuczne i odparzające. Pełno jakiś nasączanych śmierdzidłami niby kwiatowymi czy rumiankowymi... Bleee... Nawet tampaxy ostatnio kupiłam z nieuwagi zapachowe! Ludzie powariowali, zaraz kupię chyba ten kubeczek... Sama musiałam szukać normalnych podpasek przez forum, bo w sklepie jakieś dziwadła były... Diabli człowieka biorą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W związku z tym, że wiecznie miałam po wszelkich podpaskach tyłek czerwony jak pawian, to odpuściłąm podpaski i tylko i wyłącznie używam tamponów.....no z wyjątkiem nocy ale wtedy to tylko perfecta blue z tą delikatną bawełnianą powłoczką. JEdyne takie na rynku....super się sprawdzają.

SST możesz mieć od wielu innych rzeczy. używam tamponów od dobrych 13 lat, zachowując wymogi higieny i nigdy nie miałam problemów. Radzę poczytać SST i wybić sobie z głowy, że ten zespół najczęściej wynika właśnie z używania tamponów.

a wielorazowych ktoś może używa? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Znajoma staruszka mi opowiadała, jak szyły sobie kiedyś całe systemy do wielorazowego użytku. Zakończyła "i z tego powodu nikt ode mnie nie usłyszy, że chciałabym, aby czasy mojej młodości wróciły" :D

używam BELLA - granatowo-różowe, przez pierwsze dni okresu używam długich ze skrzydełkami, potem krótkich. Nie kumam osób co przepłacają za podpaski, przecież idą do kosza i tak!

Tylko BELLA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

po co kupować nowy samochód, skoro i tak kończy na złomie?!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bella Perfecta Blue.
Mój okres trwa 3 dni, jest obfity, bardzo boli podbrzusze.
Jak jestem w domu - to co godz. zmieniam podpaskę + podmywam się.
Jak jestem w pracy, to co godz. zmieniam i wycieram się mokrymi chusteczkami.
Nie depiluję sie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Always,ale z serii tych grubszych i dłuższych,ale w zasadzie ostatnio przerzuciłam się na tampony Naturella.W pracy czuję sie pewniej jak mam tampon i nie trzeba się w każdym lustrze ogladac co chwilę:)

podpaski Naturella Night :] jak ich nie było to Naturella Maxi :]

nie lubię "kołków" ;)

ja rowniez uzywam bella granatowo-różowe,gdybym miala kupowac te drozsze poszlabym z torbami ,moj okres trwa siedem dni i jest strasznie obfity,musze uzywac podpasek i tamponow ,pierwsze dni to musze chodzic co pol godziny wymieniac i podpaske i tampon ,nie chce mi sie w tych dniach wogole z domu wychodzic ,na szczescie nie pracuje wiec jak nie musze nie wychodze,biore teraz lekarstwa i zobaczymy czy pomaga ,

http://www.cda.pl/video/1387893/Czeska-reklama-podpasek

I wszystko w temacie :]

Ja mam nawet swoje ulubione podpaski - Ginger Organic Super. Nie dość, że nie przeciekają, to jeszcze dobrze trzymają się bielizny.

Od siebie mogę polecić ekologiczne podpadku od Ginger Organic. Nie są chlorowane i zachowują się jak standardowe podpaski, przy czym da się odczuć, że są znacznie "lepsze".

Nie ma to jak reklama wrzucona przez 1 osobę, która podpisuje się za dwie różne. Obciach...

Inne tematy z forum

pomysł na biznes-może doradzicie:) (44 odpowiedzi)

Dziewczyny wyobraźcie sobie,że macie lokal ponad 100 metrowy za który nie płacicie czynszu i...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (7 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (67 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...