już tracę orientację ile oczekują nianie za opiekę nad dzieckiem :(

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Po przestudiowaniu kilku ogłoszeń zamieszczonych w necie przez mamy poszukujące opiekunek i podanych przez nie stawek...zaczynam się gubić :( jedne proponują 10 zł/h inne 6 zł/h...jedne, jedne liczą godzinowo inne stałą pensję nawet do 1500 zł
Męczy mnie to, bo potem Panie szukające pracy podaja takie przykłady przy negocjacji płacy, a nie podaja szczegółowych warunków zatrudnienia i nie ma jak wystosowa odpowiednich argumentów przemawiających, że 1500 to zdecydowanie za dużo :(
Ma ktoś jakąś teorie na ten temat????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: już tracę orientację ile oczekują nianie za opiekę nad dzieckiem :(

Moja koleżanka płaci niani 830zł miesięcznie. Ma dwuletnie dziecko. Niania dojeżdża z Gdyni do Gdańska. Siedzi z dzieckiem od 7.30 do 14.30. 1500zł to strasznie dużo. Generalnie w Trójmieście nianie sobie liczą dużo, bo np. w Elblągu moja kuzynka za podobny czas pracy płaci niani 400zł/ miesiąc. Ale to w Elblągu...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

W E-g za 7 h 400zł ? to może babcia z małą emeryturą musi dorobić. Kuzynka bez sumienia - to jawny wyzysk człowieka , pewnie niania ze swoim prowiantem biegnie na służbę za miskę ryżu . Wstyd takie przykłady podawać, jest ustawa i minimalna pensja w/g niej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oliwia, to chyba zależy co taka niańka miałaby wykonywać i wtedy dopiero należy negocjować stawkę.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bym tez chetnie zaopiekowala sie dzieckiem,dopoki nie znajde nic,ale takim powyzej 2 lat.Sadze ze za taka opieke ( spacery,nakarmiemie) wziełabym 900 plus dojazd.1500 to bym sama nigdy nie dala za opieke.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

przecież to normalna praca. dlaczego miałyby pracować za 700 zł?

popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lemka, taki maluszek np. to b. dużo śpi ja nie znajduję uzasadnienia zeby placić 1000 zł na przykład.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jak spi to po co płaci zostaw bez opieki , bo przecież cały czas śpi . PARANOJA>
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram wypowiedż Lemka--------- przede wszystkim b. odpowiedzialna i wymagająca ciepliwości oraz dostosowania się do potrzeb dziecka i rodzica oraz ich akceptacji. To ogromny wysiłek dużo większy niż wychowanie własnych dzieci. Znam to z autopsji. Szanujcie swoje nianie i nie traktujcie z góry bo im płacicie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

w Gdansku płacę 550 zł /m-c opieka nad 3 latkiem ( ta osoba to moja koleżanka , ma swoje 3 -letnie dziecko - więc razem ma pod opieka dwoje ) .Opieka od poniedziałku do piatku w godz. 9-17, radzę szukać mamy , która przebywa na wychowawczym lub jest juz po wychowawczym i nie wróciła do pracy ...... mysle, że z ceną 600-700 zł trzeba sie liczyc - ja mam nianie z tzw. układu (korzystnego dla obu mam :-)) więc wiem , że stawka 550 zł /m-c nie jest wysoka . Oczywiscie w gre wchodzi tylko opieka nad dzieckiem i podanie przygotowanego przez mnie obiadu ( podgrzanie ) . Daj ogłoszenie w nim określ warunki, lokalizacje i stawkę - zobaczysz kto sie zgłosi - bedziesz miała rozeznanie. jak ja 2 lata tem u szukałam niani to juz niektóre panie chciały 800 zł /m-c tak więc roznie bywa. Szukaj wsród znajomych, emerytek, kolezanek .....powodzenia zycze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nieźle 1500zł
to coś ja czuje że chyba sobie w domu posiedzę:)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

doprecyzowanie....
Do tej pory płaciłam 800 zł za 6,5 h dziennie tylko za opiekę nad 9 miesięcznym maluchem (sama przygotowuję mojemu synkowi zupki i obiadki). Teraz już płacę 1000 zł (tej samej niani za te same warunki), ale wkrótce będę musiała szukać kogoś nowego, bo Pani wyjeżdza. Czy myślicie, że jak następnej niani zaproponuję 1000 zł to powinno wystarczyć?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja szukam do 4,5 miesiecznego synka ciekawa jestem czy znajdę:)

Oliwia, też będę miała niedługo problem ze znalezieniem opiekunki, ja myślę o stawce 5-6 zł/h pracy, bo nie będę brała opiekunki codziennie. Także ile godzin wypracuje w miesiacu, tyle otrzyma wynagrodzenia. Ja myślę, że to najkorzystniejsze umawiać się na stawkę godzinową.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rina, maluszek dużo śpi, ale dzieci są różne i przy niektórych jest na prawdę dużo pracy. Poza tym niektórzy szukają do starszych, na przykład 2 latków, przy których jest masa roboty. Ja sobie nie wyobrażam pracy za 700 zł od pn-pt po 8h. Ale uważam, że stawka godzinowa jest dobrym pomysłem.

do k@juta i Rina....

ciężkie zadanie was czeka....ja juz 2 razy szukałam i bardzo nie chciałabym tego robić po raz kolejny...to straszliwy stres, bo podejmuje się decyzje o oddanie dziecka w ręce obcej osoby, której trzeba zaufać, bo innego wyjścia nie ma :( jak stwierdzić, że ta a nie inna kobieta jest właściwa??

moja mama opiekuje sie 2,5 latkiem i chyba dostaje około 800 zł plus na bilet miesieczny, malym zajmuje sie juz jakies 1,5 roku - ale sporo godzin to wychodzi bo od 7 do 16.30 mi sie wydaje ze to 800 to raczej mało jak wychodzi tyle godzin, ale maluch jest cudowny wiec jest oki

a co do innych nian to róznie biorą te od 700 do 1200 wydaje mi sie ze trzeba wszystko przeliczyc i wypisac co trzeba robic, moja mama zajmuje sie tylko małym nic nie robie u tej pani w domu

jak dobrze ze tesciowa jest opiekunka, my bedziemy mieli ten problem z glowy na szczescie.

Ale ja osobiscie uwazam ze ta opiekowanie sie dzieckiem czy praca za biurkiem to tak samo praca. I nie rozumiem czemu zarabiac mniej. I rowniez jestem za stawka godzinowa

to ja na razie mam najlepiej, moja teściowa - kochana osoba zajmie się małą, mieszka 10 minut spacerkiem od nas, a za 8 godzinną opiekę razem z gotowaniem dla niej nic nie chce, ale myślę, że i tak będę jej dawać jakieś 200-300 zł - bo więcej i tak nie weźmie, o ile to chociaż weźmie. W końcu codziennie będzie u nas musiała być od 6:30 do 15

Podaję namiary na agencje opiekujące się dziećmi:
http://www.asysta.info.pl/
http://www.hanka.home.pl/
http://www.babyplace.pl/
Punkt Opieki Nad Dzieckim Muszelka
adres: 81-572 Gdynia, Lipowa 16U/2
tel: 608-480-995
e-mail: sonia.wesola@wp.pl

http://maleszkraby.pl/
http://www.bocian.gd.pl/
Agencja Opiekunek i Pomocy Domowych DOMOSIA
adres: 80-278 Gdańsk, Chrzanowskiego 24/1
tel: (0 58) 344-80-22 fax: (0 58) 344-80-22

Centrum Bezpieczna Niania
adres: 83-010 Straszyn, Saturna 4/2
tel: (0 58) 692-64-00, 606-258-580 fax: (0 58) 692-64-00

Centrum Opieki Nad Dzieckiem Delfinek
adres: 81-572 Gdynia, Buraczana
tel: 504-872-238

Klub Malucha - Punkt opieki nad dziećmi
adres: 81-470 Gdynia, Legionów 115 B
tel: 608-578-469

Koralgol Punkt opieki dla dzieci
adres: 81-577 Gdynia, Rdestowa 154
tel: 791-059-331

Mały Skarb
adres: Gdańsk - Ujeścisko, ul. Przemyska 21, sala przy parafii św. Ojca Pio, Gdańsk
tel: 605-166-473, 698-675-406

RESPEKT Agencja Opiekunek i Pomocy Domowych
adres: 81-553 Gdynia, Wrocławska 79 Bm8
tel: (0 58) 713-28-23, 667-396-722

Witam, ja u siebie chce zalozyc cos w stylu domowego przedszkola, teraz dorywczo zajmuje sie dwoma dziewczynkami jedna 3,5 roku, druga 2,5 roku. No i do tego zawsze jest z nami moja córcia :) za opiekę biorę 6zł za godzinę. Dzieci sa oczywiscie u mnie, jedza obiadek razem :) wszystkie dziewczynki sa zadowolone, a jak ja de do pracy to przychodzi moja opiekunka i sie bawi z dzieciakami :) zawsze mozna się dogadac :)

Najlepiej to wszystkie chciałybyście opiekunkę z doświadczeniem, wykształceniem pedagogicznym, pilnującą tylko Wasze dziecko i za 500 zł za miesiąc :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ty bys nie chcial albo nie chciala ????

Za to wszystko, czego wymagacie-to trzeba trochę więcej zapłacić niż 500 zł ;) tak jak w każdej innej pracy...im wyższe wymagania pracodawcy, tym większa pensja ;)

Prezes niech też zarabia 500 zł, bo firma TAK CHCE.

to nie jest prosta sytuacja dla żadnej ze stron
studentka przyjdzie za 500 zł - ale nie posiedzi 8h od rana, bo musi być na uczelni
absolwentka pedagogiki - która z Was chciałaby po studiach zarabiać 1000 netto?
pozostają panie, którym do emerytury albo renty wystarczy 500 zł dodatkowej pensji i dodatkowym plusem jest brak nudy.
Co do ciężaru pracy, niech każdy oceni sam...
Jesteście teraz ze swoimi dziećmi w domu, to taka łatwa praca?
Argument, że dziecko śpi jest żadnym - płacisz komuś za gotowość do natychmiastowej reakcji - strażak nie zarabia tylko jak gasi pożar, jak gra w karty w remizie tez mu płacą. Niania jak dziecko śpi nie chodzi sobie po ulubionym sklepie czy nie pije kawy z koleżanką rozluźniona, tylko jest w pracy. Jak klientów nie ma to sprzedawca nie pracuje?
Są dwie strony - chcecie płacić mało a zarabiać dużo, to logiczne.
Pomyślcie tylko, czy za daną pensję chciałby byście wykonywać ta pracę? Opieka nad obcym dzieckiem, to odpowiedzialność za jego zdrowie i życie. Jaką to ma cenę?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słuchajcie dziewczyny u mnie w kiosku wisi ogłoszenie, że opiekunka szuka pracy. Mieszkam w Kosakowie k/Rewy więc pewnie tylko Gdynia będzie wchodziła w grę. Jeśli jest ktoś zainteresowany to sprawdzę jutro nr tel. na tym ogłoszeniu. Pozdrawiam.

Ja płacę 250 tygodniowo za 6 godzin dziennie - za opiekę nad 1,5 roczniakiem. Przez ten czas jestem w domu razem z nianią ponieważ mam jeszcze jednego maluszka. Jak dzieci śpią niania sama chce wykonywać inne prace domowe-chociaż nie musi-ale mogę na nią liczyć jeśli chodzi o zakupy, wyjście z psem czy drobne porządki.

Neania-święta racja!

jestem w końcówce 7go m-ca i już rozglądam się za nianią.
Przeraża mnie to, co tu piszecie.
Jeśli mam dać niani 1000 lub jak niektóre tu napisały 1200 zł to po co ja mam iść do pracy jak moje wynagrodzenie netto jest 1400 zł? Jeśli dałabym nawet to 1000 zł to zostanie mi 400 zł na opłacenie rachunków (o ile starczy), a z męża wypłaty 900 zł na życie ma starczyć 3 osobowej rodziny? Chyba coś tu jest nie tak.
Państwo mówi "więcej dzieci" ale ja się pytam jakim kosztem?? Niby przyzakładowe przedszkola, a ja pytam gdzie one są? Żłobka u mnie nie ma, jeśli już to przyjmą do przedszkola dziecko które umie już siusiu na nocniczek zrobić, samo zjeść i zawołać że chce kupkę - czyli gdzieś ok 2-2,5 roku. A do tego czasu?
Jeśli nikogo nie znajdę, to będę zmuszona iść na wychowawcze - 400 zł na jałmużnę - odjąć z tego pożyczkę z pracy i ubezpieczenie i zostanie mi 50 zł + 900 zł męża. A gdzie opłata rachunków i życie??

Chory ten kraj ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale zeby dostac te 400zl "jałmuzny" jak piszesz to tez trzeba spelniac warunki;) i niektore z nas chialyby chociaz te 400zl a nie maja bo dochody przekraczaja o 2 zl za duzo np.

Ja właśnie poszłam na urlop wychowawczy, bo opłacenie niani, dojazdy do pracy przekroczyłyby moje zarobki.
Piszecie, że niania powinna zarabiać 1000 zł. Pewnie, że powinna, tylko dlaczego w Gdańsku, w Warszawie? A w Elblągu i innych mniejszych miastach wystarcza im 500 zł? Że niby w Trójmieście więcej zarabiamy? Nie sądzę. Że u nas życie droższe? Też nieprawda, bo przez rok mieszkałam w Elblągu i innych mniejszych miastach i przez brak wielu hipermarketów ceny są wyższe, bo konkurencja mniejsza. To tak jak u nas na osiedlowym sklepie zawsze zapłacimy więcej niż w np. Auchan.
Kiedy ktoś chce zatrudnić nianię, oczekuje, że ona chce dorobić do renty, emerytury, stypendium. A tu się okazuje, że koniunktura wzrosła, nianie chcą coraz więcej. To normalne? Zależy od punktu widzenia.

moja mama dostaje 1300zł plus bilet za 8 godzin
tylko ze mieszkamy w gdaNsko osowie a tu ceny ida w gore pod wzgledem opiekunek. Tylko ze ja uwazam ze to troche wasza wina mam bo ile razy sama szłam z dzieckiem( tez jestem niania) to proponowano mi np 200zł wiecej tylko zebym przyszła do nich i zostawiła na lodzie moich terazniejszych pracodawcow. Wiec mysle ze problem lezy gdzie indziej

Goska, masz rację. O tym nie pomyślałam. :-)

Dziewczyny, a co ze żłobkami, jakie są warunki przyjęć i d jakiego wieku dziecka ?
Ceny niań mnie trochę szokują, choć one mają rację, że to praca na etacie. W domu posprzątają, czasem obiad ugotują, takie bardziej gosposie domowe.

jato teraz przerabiam. tragedia. myślałam, że znalazłam odpowiednią kandydatkę ale pani po ustaleniach nagle podniosła stawkę, i szukam od początku.

Jeśli chodzi o pańswowe żłobki w Gdańsku to byłam w dwóch w centrum. Obejrzałam i mi się spodobało. Dla takim najmniejszych dzieci przypada 1 opiekunka na dwoje. Wydaje się być czyściutko i przyjemnie. Kierwowniczki zapisały dzidzię - i w obu na miejsce czeka się ok. roku. W porównaniu to prywatnych żłobków, to te paźstwowe musza spełnić wiele wymogów sanitarnych, porządkowych i orgaznizacyjnych, w prywatnych - to wola właściciela. I cena pańswowego żłobka nie zwala z nóg.

uważam, ze nianiom należą się solidne pieniądze.I nie ma tu znaczenia czy dziecko dużo śpi czy nie. Chodzi przede wszystkim o ogromną odpowiedzialność, która spoczywa na opiekunce. Nie wiem czy taką odpowiedzialność można porównać np. z odpowiedzialnością w pracy w banku nawet na wysokim stanowisku.Chyba nie Myślę, że 1500 zl za 8 godzin to godziwa stawka.

tylko, że nie wszystkie nianie tak uważają! Ja miałam super nianię, ale jej sytuacja prywatna się zmieniła i przestało jej się chcieć. Brała córkę do piaskownicy, a sama siedziała z innymi opiekunkami, babciami i plotkowała. W domu mi nie pomagała, bo miała się tylko zajmować córką. Po spacerze podgrzewała obiad i mała szła spać- aż ja przyszłam z pracy. Gdy córka zachorowała, to ona nie przychodziła- więc i tak musiałam brać zwolnienia z pracy. Byłam już tak zmęczona tą sytuacją, że podziękowałam jej na 10 dni przed porodem- wolałam być sama z córkami, niż żeby przychodziła. Nie wszystkie nianie się przykładają do pracy.

tylko ze wy nie patrzycie na druga strone. Kiedys pracowałam u kobiety ktora dobrze wiedziała ze musze konczyc o 16 15 bo pozniej miałam autobus za godzine i tak było przez pierwsze pare dnia a pozniej mama sobiew robiła zakupy umawiała sie do lekarza itp. Informowała mnie o tym rano gdzie ja niałam tez swoje zycie a nie tylko zajmowanie sie jej dzieckiem. Do tego nie potrafiła byc sumienna bo jak zaczełam uczyc mała robic na nocnik to z wygody wkładała jej pampersa bo nie chciało jej sie jej pilnowac. A co do piaskownicy to chyba normalne ze dzieci wola bawic sie z rowiesnikami a nie cały czas siedziec z niania. A wy jak siedzicie cały dzień z dzieckiem to nie macie ochoty oprozmawiac z kims dorosłym?? Bo tego czułam sie jak gorsza, bo wy mamy najczesciej pracujecie i macie szefow a jak przychodzice do domu to budzi sie wam czerwone światełko i patrzycie z z taka czesto pogarda(moze to mocne słowo ale wiem co pisze) Sa rozni ludzie na tym świecie a tak pozatym wy w pracy tylko pracujecie czy czasami rozmawiacie z kolezankami!!!!!!!!!!!!!! przeciez opiekunka to tez człowiek a nie robot

Napiszcie proszę, jaki musi być. min wiek dziecka aby było przyjete do żłobka i jaka jest cena w państwowym i prywatnym

hmm, strasznie niskie te stawki są podawane na forum. w Warszawie to minimum 1700 pln miesięcznie trzeba zapłacić za pracę opiekunki pracującej w pełnym wymiarze godzin. poniżej tej kwoty to raczej ciężko co znalezć

ja nie mówię że 1000 zł to godziwe wynagrodzenie dla niani.
Mi chodzi o to, w jaki sposób mam to dać skoro mi na życie nie starczy? A jeśli się załapię na wychowawcze to już w ogóle tragedia z kasą będzie.
Ja bym chciała komuś doprowadzać moje dziecko, dlaczego, bo mieszkam w małym domku jednorodzinnym a nie chce pytać niani na rozmowie "a palić w piecu pani umie?, bo musi pani sobie napalić by od września było pani ciepełko u mnie w domu".

A jakie są warunki by dać dziecko do żłobka. Chodzi mi o to czy można je oddać do żłobka w innym mieście? Jestem spoza Gd. a u mnie żłobka nie ma. Czy ktoś słyszał o żłobku w okolicach Żukowa? Chwaszczyna, Przodkowa? Kartuz?

Dziewczyny tak jak pisałam wczoraj podaje namiary na nianię 501 284 466. To ogłoszenie wisi w kiosku w Kosakowie, więc podejrzewam że w grę będzie wchodzić tylko Gdynia. Ale mogę się mylić bo nie znam tej pani. Na ogłoszeniu jest napisane tylko opiekunka z doświadczeniem. Pozdrawiam.

ja kiedyś pracowałam jako niania, kilka lat temu i wtedy zarabiałam 600 zł więc teraz uważam, że optymalna pensja dla niani wynosi ok. 1000, i tyle jestem w stanie zapłacić
ja trafiłam na bardzo dobrych ludzi i świetne dziecko więc wspominam tą pracę bardzo miło i nie uważam, że jest tak ciężka, żeby rządać za nią 1500 zł ! no chyba, że kogoś męczy zabawa z dzieckiem, karmienie albo spacery do okoła bloku ;)

Też tak uważam Larisa. Są kobiety, dla których opieka nad dzieckiem to strasznie ciężka praca i takie, które bardzo lubia tę pracę i traktują ją również jako przyjemność.
Co do ich oczekiwń co do wynagrodzenia...każdy chce zarabiać przyzwoicie, ale co innego pracować w firmie, a co innego być zatrudnianym przez osobę, która sama jest gdzieś zatrudniona....Poza tym z mojego doświadczenia kandydatkami na nianie bardzo często są osoby, które nie maja wykształcenia w tym kierunku i często nie chca pracować w innym charakterze np. praca sprzedawczyni w sklepie jest dla nich za ciężka. Więc uważam , że 1000 zł za 8h dziennie to taka pensja wypośrodkowana, ani za dużo ani za mało. Chociaż osobiście wolałabym jak każdy płacić mniej :)

Witam,
Ja tez napisz cos w tej sprawie, poniewaz zainteresowal mnie temat, mimo iz dzidzia jeszcze w brzuszku:) Sama opiekowaląm sie dzieciaczkami, bardzo to lubie, poprostu kocham dzieciaki i nie wyobrazam sobie pracy w czyms innym. A wiec, prosze Was tez tak nie mowcie, ze tylko nianie chca nie wiadomo ile kasy, chodz bardzo czesto tak sie zdaza, ale czesto tez to co rodzice proponuja to porazka... Mi pewna mama zaproponowala 3 zl/h nie liczac bietu miesiecznego nawet! W sumie z tego co mi zaproponowala mialo wychodzic 21 zl dziennie, przy 7h/dziennie, ale jeszcze co jest dobre - mialam przychodzic 3-4 razy w tygodniu! Przeciez to jest smieszne... Na kolejnej rozmowie rodzice zaproponowali 5 zl/h i 7 h/codziennie + bilet, na dany czas wtedy zgodzilam sie i pracowalam tam rok, ale niestety okazalo sie potem, ze mama ma czesto dni wolne w ktorych ja nie zarabialam nic, jakies ferie, wakacje itp... naprawde sporo...po roku pani chciala mnie dalej do opieki, poniewaz tez zastanawiala sie nad prywatnym przedszkolem i powiedziala, ze dostane "podwyzke", w sumie zaproponowala mi te same pieniadze tyle, ze nie stawke godzinowa, a stala pensje - okolo 750zl, poniedzialam, ze 850 zl, i tak uwazam ze to nie jakas wygorowana - mama zrezygnowala i wolala dac do prywatnego przedszkola, pozniejsze me poszukiwania juz z takimi stawkami sie nie spotkalam, stawki za godzine byly ok 6-7 zl/h - na tzw. czas probny, a potem 8-9 zł/h - przy 8 h/dziennie, w sumie wychodzilo cos okolo 1200 - 1300zl. No nie wiem wiec, ja pisze jak to wygladalo u mnie w praktyce, ale uwazam ze jesli sie trafi na dobra nianie, ma sie do niej zaufanie, widzi sie ze dba o dziecko, jest kreatywna, wymysla rozne abawy, dba o spacery itp itd to nalezy ja jakos docenic i np. po tzw. okresie probnym dac podwyzke itp. to bardzo motywuje a dla dziecka tylko z korzyscia wyjdzie. Wiadomo z jakiej perspektywy sie patrzy - taka opinia, ale ja bylam niania i teraz jestem pzryszla mama jeszcze tylko pare tygodni i didzia na swiecie :) ia nadal tak uwazam :)
Powodzenia:)

Witam,
płace mojej Niani 800 zł/m-c, zajmuje sie tylko opieka na dmoim synkiem (1 i 3miesiące), przychodzi rano,potem idzie z nim do siebie i ja odbieram go od niej z domu, więc ma szanse zrobić sobie w domu porządki, obiad itd...Miała byc podwyżka do 1000 od marca, ale niestety ja tez nie dostałam obiecanej podwyzki, ze względu na kryzys w naszym cudnym kraju, więc musi poczekać.. Kiedy szukałam Niani, tylko i wyłącznie starszej Pani, przychodziły takie cwaniary, że szok. najlepiej chciały po 1200 -1300 zł, dowozić dziecko do niej, bo mieszkam na V piętrze (jest winda!), a ona boi się winda jeździć i musiałaby wnosic wózek. Masakra.Byłam zdruzgotana. na szczęście udało mi się znaleźć fajna Nianię za przyzwoita cene. Co do stawek to niestety ludzie sami napędzają takie stawki. Logiczne jest to, że jak się zarabia 1400netto, nie da się Niani Bóg wie, jaki pieniędzy.. A żłobki, szkoda gadać, mój Oli był zapisany w zeszłym roku, oczywiście sie nie dostał, był wówczas na 100 miejscu. teraz dzowniłam jest na 69, Pani mówiła, że jest szansa, ze do września sie dostanie. Co do zasiłku wych też porażka kompletna, ja przekroczyłam dochód o 1,50...Ja pierdzielę i jak tu miec wiecej dzieci. Mnie juz to raczej nie grozi, bo mam dwójke, ale fakt Państwo nam nie pomaga niestety wcale...

ja mam 2 swoich i jak mam dac za przedszkole 1600 za obu lub niani 1500 tys to mnie krew zalewa ;/ ale coz takie zycie Ale zastanawiam sie czy nie wziasc dziecka do opieki do domu i przy okazji nie dorobic sobie :)

ja po trzymiesięcznych poszukiwaniach niani zrezygnowałam i chyba oddam do żłobka (klubu maluszka). Czy ktoś może coś napisać o Muszelce w Gdyni zastanawiam się nad tym punktem opieki?

Asia a niani na kiedy szukałas,szukasz ?

nie rozumiemm podejscia niektorych z Was , mowicie ze dziecko duzo spi i malo roboty, ja mam 16 miesieczne dziecko, spi 2 godz dziennie a reszta to oczy dookola glowy a skoro poswiecacie swoje dziecko obcej osobie i jeszcze zalujecie na pensje to raczej dziwne, w koncu bycie niania to tez praca , po 8 godz dziennie wiec dlaczego maja dostawac psie pieniadze? opiekuja sie Waszymi skarbami a oszczedzacie na tym, ja sama siedze z moim dzieckime w domu, nie oplaca mi si epojscie do pracy i placenie niani, bo gdybym ja chciala miec nianie do dziecko to nie podeszlabym to tego oszczednosciowo, w koncu niezadowolony pracownik to zly pracownik, a taka niania jest pracowniekm, wydaje mi sie ze ma nawet wiecej pracy niz pani ktora siedzi w biurze i przeklaada papierki z kata w kat, i lata z kawa do prezesa i dobiera tel, a dostaja okol 1800 zl i jaka tu sprawiedliowsc????

Zgadzam się z Tobą Ola!!! W końcu dajemy własne dzieci pod opiekę, a taka opiekunka tez musi z czegoś żyć! Wyobrażacie sobie żyć za 800 zł miesiecznie i mieć tak odpowiedzialną pracę?! W niektórych firmach sprzątaczki zarabiają więcej! A ich odpowiedziealność za "umycie podłogi" jest żadna w porównaniu do opieki nad dzieckiem! Uważam ze taka opiekunka powinna zarabiać 2000 netto i mieć prawo do urlopu! I zdaję sobie sprawę że to wysoka kwota jednak uważam, że jeśli kogoś nie stać na nianie to najlepiej zostać z dzidziusiem w domu! Bo chyba żadna z nas nie chciałaby zarabiać 800 czy 1000 zł pracując na pelen etat przy tak dużej odpowiedzialności!

Również popieram wcześniejsze wypowiedzi jak mówią jaka płaca taka praca:)
Ja 4 lata temu byłam opiekunką i dostawałam wtedy 6 zł/godz., któraś z dziewczyn napisała że da opiekunce 5/6 zł za godz. to powodzenia w szukaniu:)

Nie rozumiem takiego myślenia, bo podejrzewam że sama za te pieniądze by nie pracowała, a jeśli jest to parę godzin to stawka powinna być wyższa od tej na cały etat.

Moim zdaniem to ciężka praca i bardzo odpowiedzialna a przy tym na czarno więc pomyślcie choćby o tym że takiej Pani nie liczy się nic np do emerytury oraz jeśli nie ubezpieczy się gdzieś sama to ubezpieczenia też nie ma.

hahahaha
smieszy mnie jak czytam ze tyle to za duzo, ze tyle to za malo, dziewczyny - dziecko rosnie i bedzie coraz wiecej kosztowac ! jak nieniania za 1000 PLN to przedszkole za 400 PLN + ubrania bo musi jakos wygladac + super zabawki ktore maja jego koledzy, potem szkola- znow koszta. Nie da sie zaoszczedzic na pracy!
Jak juz ktos napisal- ninia to tez pracownik, w dodatku dajemy jej kase do reki, bez podatku, bez zusu, bez swiadczen - dla nas fajnie- a ze ona sie na to godzi to jej bol.
Trzeba po prostu myslec racjonalnie - albo wracam do pracy i po oplacanie niani zostaje mi na waciki, albo poradze sobie bez wacikow i sama dziecko odchowam do przedszkola.
Ja wam zycze aby mimo wszystko pensje urosly, przedszkola zwiekszyly rekrutacje a nianie byly w przyzwoitych cenach i do tego perfekcyjne jak Mery Popins!

Ja już ładnych parę miesiecy szukam pracy jako niania,tak długo nie dlatego,że nie mam doświadczenia bo mam duże(byłam nawet rodziną zastępcza,Agusia z tego co przeczytałam też jesteś:)) wiesz sama najlepiej jaki magiel się przechodzi aby nią zostać,więc wydaje mi się,ze dla Mam powinnam być wiarygodna) ani dlatego,ze jestem droga bo nie jestem,bo zgodziłabym się pracować na początek za 1000zl i nie jestem taką osobą co nie zmyje talerza po sobie ani kubka,nie posprzata pod dziecku zabawek czy jak trzeba to nie zostanę dłuzej...czasami mam wrazenie,że Mamy się boją,że ja wiem więcej od nich...a ja za każdym razem kiedy pracowałam jako Niania dostosowywałąm sie w najdrobniejszych szczegółach do próśb mamy..chwilami już nie wiem gdzie tej pracy szukać bo tęsknię za dzieciakami,a nie wiem czy to spowodowane jest kryzysem czy tym,ze Mamy nie chcą zostawiać Maluszków.?

Dziewczyny gdybyście słyszały,że ktoś poszukuje Niani to dajcie znać:)będę wdzieczna

moja siostra za nianię ale w warszawie płaciła 1500. Zczeła ją nagrywać, bo mała zaczęła się dziwnie zachowywać i okazało się,że tamta ją bije. Teraz mają drugie chciała dać do żłobka, bo planuje do pracu wrócić ale wszedzie brak miejsc. Starsza chodzi do przedszkola płaci ok. 500 zł+ 1500 opiekunka jak ją znajdzie to poprostu kosmos. Oj jak dobrze,że ja mam 2 bacie tutaj i nie ma problemu czy to w dzień czy na noc.

Taką pseudo-nianię to ja bym tez potłukła.....u mnie w rodzinie też był taki przypadek,nie wiem skąd się biora takie babiszony wrrr

Ja szukam osoby, ktora np. raz-dwa razy na miesiac przypilnowala by moich chlopco na 3-4 h, co bym mogla do kina wyskoczyc z mezusiem.
Moje chlopaki maja 4,5 i 6 miesiecy. Jesli ktos chetny to dajcie znac- najlepiej nr tel. to zadzwonie :)
Oj tesknie za kinem :)

Zawsze można zadzwonić do agencji-tam w kazdej chwili jest mozliwość zorganizowania opiekunki do dziecka:)

Abigejl a skąd jesteś? ja z Gdyni i chętnie dorywczo zaopiekowałabym sie Twoimi dziećmi:)
lyzeczka@o2.pl

Melpomena,
a skąd jesteś?

Gdynia:) jak masz ochotę pisz na maila:)pozdrawiam

ja zajmowałam się 2letnim dzieckiem i dostawałam 7zł/h. Tyle, że była to praca dorywcza, tzn. wieczorami i w weekendy.
Teraz też chętnie zajmowałabym się dzieckiem bo kocham dzieci, chciałabym mieć własne, ale narazie nie mam takiej możliwości. Myślę, że cena może też być troszkę uzależniona od wieku dziecka, bo jednak inaczej wygląda opieka nad np.6 -miesięcznym maluszkiem, a 5 latkiem. Teraz pomagam mojej siostrze w opiece nad jej dziećmi i wiem, że jest to ciężka i bardzo odpowiedzialna praca.

Ja szukałam opiekunki przez niania.pl, najtańsza oferta z doświadczeniem w opiece nad dziećmi to 1300 zł. Większość chciała 1500 zł. Jesteśmy zadowoleni z naszej niani, poza opieką nad dzieckiem umówiliłyśmy się że będzie gotowała małemu obiady. Z własnej inicjatywy rozpakowuje zmywarkę, ściąga pranie z suszarki i je składa, czasem poprasuje rzeczy małego. To jest kwestia tego ile możecie zapłacić i czy znajdziecie kogoś odpowiedniego. A za żłobe prywatny trzeba zapłacić 800-900 zł plus przy każdym przeziębieniu zwolnienie z pracy dochodzi. nasża opiekunka podaje dziecku lekarstwa i nie muszę brać urlopu przy byle katarze. I trzeba wyluzować z tym zostawianiem dziecka obcej osobie- trochę zaufania dziewczyny.

To praca jak każda inna...
Kiedy szukałam niani, jedyne sensowne ogłoszenia zaczynały się od 10 zł/h. Nie wiem czy miałam takiego pecha (co do kosztu), czy też szukałam w niewłaściwym miejscu, ale tak u mnie już zostało, czyli: niania pracuje od poniedziałku do piątku godz. 8-16, a więc płacę jej 400 zł tygodniowo czyli około 1.700 zł miesięcznie... Płacę, bo nie mam wyjścia...

Biedakow nie stac na nianie!! !!!
wiec Ci z pensja 1400 to daja dzieci do zlobka za 500+ leki, bo dziecko bedzie ciaaagle chore!!
Bzdurne gadki typu .."dziecko spi !!... i co z tego??
ale Ty jestes w pracy, i 1000 czy 1200 zl to zadna wygorowana cena za opieke po 8 czy 9 godz dziennie!!

my płacimy 8 zł za godzinę, pani opiekuje się dzieckiem, zamiata mieszkanie i układa wyprane pranie (własna decyzja) - jak mały śpi , wychodzi na spacery, doprawia przygotowany przeze mnie wcześniej posiłek - przyprawia, robi papkę etc.

My od października bedziemy placić 1000 plus bilet miesięzny :( No ale nic za darmo...

U mnie za 1000 to dziecko ma pelne wyzywienie oczywiscie ja gotuje u siebie dziecko chodzi na spacerki bardzo aktywnie spedzamy czas :) Ja jak i rodzice jestesmy bardzo zadowoleni ze wspolpracy :)

zgadzam sie z lemką,ze sa rozne dzieci.widze to po moim dziecku i po innych znanych mi dzieciach.przykladowo:pilnowanie mojego poltorarocznego bratanka,ktory od urodzenia jest aniolkiem,to czysta przyjemnosc i praktycznie zero zmeczenia.Pilnowanie mojej corki to istny maraton,po ktorym na koniec dnia czlowiek pada jak mucha i marzy tylko o tym,zeby sie polozyc ,lezec i nic nie robic.
Tak więc cena powinna byc tez uzalezniona od "typu"dziecka.Tak uwazam.

A to dobre ..uzalezniona od "typu"dziecka'' Kazde dziecko potrzebuje starannej i troskliwej opieki zwlaszcza ze powiezaja tobie swoj najwieszy skarb inni rodzice nigdy nie segregowalam w ten sposob dzieci. Czesciej zdaza sie ze rodzice na poczatku placa nizsza kwote gdyz rozpoczynaja prace i nie stac ich aby wylozyc 1000 zl

a gdzie ja napisalam, dzieckiem spokojnym i grzecznym nie trzeba sie zajmowac troskliwie i starannie:PP ?

Chodzi mi tylko o to,ze przy niektorych dzieciach praca ta wcale nie jest cudna i przyjemna jak tu ktos stwierdził,lecz jest ciezka fizycznie.
I nawet nie podalam kwoty jaka wedlug mnie powinna zarabiac opiekunka.1000zl?-ok jesli kogos stac niech zaplaci i tyle.

Ja zapraszam chętnych do Akademii Myszki Miki:) Prywatna Opieka nad Dziećmi. Przyjmujemy dzieci juz 6 miesięczne.Czesne za cały miesiąc 800zł od 7-17 ,z pełnym wyżywieniem i ubezpieczeniem maluszka:)
Zapraszam do zapoznania się ze stronką
www.akademiamyszkimiki.pl

tel:517-32-32-23

hmm dziewczyny doradzcie.. ile zaproponowac niania ktora bedzie sie zajmowac moim i swoim dzieckiem???
wiem ze to by mialo byc min 9 h na dzien...

dla osob zainteresowanych
moje poszukiwania niani.
umiescilam ogloszenie, w ciagu 3 h telefon caly czas dzwonil, po 2 dniach mialam juz za soba spotkania z 7 Paniami i 7 nastepnych umowionych.
Oczekiwania finansowe: od 6 - 10 PLN za 1godzine
Wiek: najczesciej mlode dziewczyny 20-25 lat, te starsze 35-60 mialy wielkie doswiadczenie ale tez swoje wymagania i ograniczenia ( np. noszenie niemowlaka po schodach niemozilwe dla Pan z urazem kregoslupa)
Kultura osobista: bardzo duzo Pan nie przedstawialo sie z imienia i nazwiska co w mojej opini bylo dyskwalifikacja.

Poza opieka nad niemowlakiem chcialam aby Niania wykonala w domu kilka czynnosci- takich jak pranie powiesic, poprasowac, wstawic zupe, wytrzec kurz - ani jedna kandydatka nie miala nic przeciw.

Po castingu z 9 Paniami bylismy wrecz zaskoczeni bo az 4 nam sie super podobaly.

Generalnie jest duzo fajnych Nian szukajacych pracy, wiec dla tych ktorzy szukaja- nie martwcie sie, napewno traficie na swoj ideal.

zya opieke w warszawie bierze sie 1500 minimum i to jest normalne.daja nawet 1800

porownywanie Warszawy do trojmiasta to mała pomyłka...:]

Dokładnie, bo w innych zawodach też zarabia się sporo więcej :)

A ja polecam Klub przyjaciół Tuli w Gdansku na Żabiance :) Przyjmowane są dzieci od 4 msc. I Panie są przemiłe :)

a ja poelecam swoj klubik dla dzieci OD O,6 mca do 4lat.Akademia MYSZKI MIKI kolo Zukowa.i za 650 za caly dzien........501354098

A ile (tak % mniej niż tylko 1 dzieckiem) się płaci za opiekę nad dzieckiem mamie, która w tym samym czasie jest ze swoim dzieckiem?

tez chcą koło 800 zł. Ja się nad tym zastanawiałam ale to nie jest dobry pomysł bo jest problem ze spacerami i wiadomo ze sie bardziej swoim zajmie dzieckiem niż obcym. No chyba ze są w podobnym wieku to super to się pobawią razem. No i choroby jedna drugie bedzie zarazac ...

Abigail
Czy mogłabyś napisać w jakiej lokalizacji szukałaś?

Polecam nowy Klub dla Dzieci Wieloryb na Żabiance, docelowo chcą tam zrobić kameralne miejsce opieki, maksimum 10 dzieci przy 2 opiekunkach. Póki co jest 2ka dzieci, więc tak jakby były z nianią w domu i 7zł za godzinę. Ładne miejsce, fajna sala zabaw, a po południu zajęcia edukacyjne. Jedzenie co prawda we własnym zakresie ale rozważają catering. Można też przyprowadzać na godziny. www.klubwieloryb.pl

szukalam Niani we Wrzeszczu, kandydatki bardzo chwalily lokalizacje- dogodny dojazd ze wszad :)
to naprawde nie bylo trudne !
moze troche meczace byly telefony i ciagle opowiadnie tego samego i rozmowy "castingowe" ale warto bylo spotkac 7 Pan aby miec porownanie.
I dodam wam ze szukanie Niani z kryterium wiekowym jest pomylka, starsze Panie sa dobre, ale do dzieci kilku letnich, a nie do maluszkow jeszcze niechodzacych. Mlode dziewczyny sa moze mniej doswiadczone ale radza sobie doskonale i bardziej sie przywiazuja do podopiecznych.
Jak cos to mam namiary do 2 fajnych Nian , ktore u mnie odpadly, bo trafilam ideal :)

Poproszę o te namiary - moj mail saskok@wp.pl

To ja też poproszę o namiar. Poszukuję niani dla 3 latka... negritta@interia.pl

Wiecie co mnie zastanawia dziewczyny to ze w internecie jak i gazetach jak czytam ogłoszenia o poszukiwaniu niań to zazwyczaj większośc jest dla Pan po 40. Ja mam 20 lat i nie mam doświadczenia w zawodzie,ale bardezo kocham dzieci i w obecnej chwili staram się o swoje już od roku, i jak czytam takie ogłoszenie nawet nie próbuje dzwonić, a jeśli chodzi o mnie nie oczekiwałabym stawki wiekszej niz 600/700 zł miesięcznie z tego względu ze moja sytuacja materialna pozwala mi na to żeby nie musiec zbierać po 1000-1500zł . Mam nadzieje że kazda z Was znajdzie jakąś odpowiedzialną nianie :) w przyzwoitej cenie a jeśli któraś chciałaby się dowiedzieć o mnie czegoś więcej to podaje maila : aleszczyk.paulina@gmail.com chętnie zajełabym się dzieckiem w Rumi i okolicach,pozdrawia

hop :)

Abigail - poproszę o namiary. Ja zaczynam szukać niani - okolice przymorza.

dziewczyny ile bylybyscie w stanie zaplacic niani ktora przychodzilaby ze swoim dzieckiem? pytam tak z ciekawosci , poniewaz zastanawiam sie czy podjac taki rodzaj pracy czy wrocic na pol etatu do firmy w godzinach wieczornych.
no i czy wogole bralybyscie pod uwage taka mame z dzieckiem???

Brałabym pod uwagę gdyby mama miała dziecko w podobnym wieku co mój szkrab i posiadała wózek dla dwójki, aby móc prowadzać oboje na spacery. :-)

Wkrótce będę szukać niani ,
zapraszam "wolne" nianie do kontaktu - bigbeat@vp.pl. :-)

ja sie nad tym rozwiazanie zastaanawialam ale jak jeden dzidzius bedzie chory to i tak trzeba bedzie w domu zostac... jednak wole nianie ktora sie zajmie tylko moim dzieckiem.

a propo poszukiwan... dalam wczoraj ogloszenie i dostaalam ze 30 odpowiedzi... Panie sobie zyczyly od 9zl za h wzwyż:( ja skonczylam studia i to miala byc moja 1 praca i 3/4 tego co mialabym niani placic mi zaoferowali.. na razie nie stac mnie na pojscie do pracy:((( porazka...

Jeśli miałybyście kogoś znajomego badz któraś z Was byłaby zainteresowana jeszcze raz proszę o kontak na email: aleszczyk.paulina@gmail.com

hej
ja nie odpowiadalm na emaile osob ktore od razu pisaly o kasie- jakos to mi zle wygladalo i zle swiadczylo - ale to taka moja dygresja
cena jaka ja ustalam z nianiami to 6-7 pln na h
aha - ja zrezygnowalam z Pan po 50-stym roku , wole mloda i w pelni sprawna Pania, gdyz noszenie po schodach maluszka 10 miesiecznego jakos mi by nie pasowalo u starszej Pani.

Starsza Pani po 50 - stce :) moja mama by się obraziła :)
ja mam nianie ma 54 lata i zasuwa jak perszing wszędzie ma więcej energi i siły niż ja, nie mówiąc juz o mieśniach na rękach. zależy na kogo trafisz.

Abigail , tak dla jasnosci ja tu nie wystawiam swojego ogloszenia ze szukam takiej pracy tylko pytam orientacyjnie ile taka opiekunka jest w stanie zarobic bo mam wrazenie ze ta uwaga o pieniadzach dotyczy mnie. Musze sie niedlugo zdecydowac na jakis krok i niewiem co zrobic, dlatego pytam mamus ktore sa w temacie;)

jolga- ja raczej w odpowiedzi do risiki- z jej posta wywnioskowalam ze niektore Panie wraz z oferta podawaly od razu cene.
Stawki za nianie se od 6 do 20 PLN ! 20 PLN licza sobie Panie zajmujace sie noworodkami i dziecmi do 3 miesiaca, potem cena ulega obnizeniu.
ZYcze ci powodzenia, i super podopiecznego :)

1500...to zalezy jaka niania! jesli bierzesz kobiete bez doswiadczenia, bez polecenia, pierwszą lepszą na malo godzin to 1500 to faktycznie duzo, ale jesli jest to wykwalifikowana osoba z odpowiednia liczbą godzin to 1500 to jak najbardziej na miejscu a nawet malo!

Ja do 10 m-ca zycia mojego malego mialam superr opikeunke zpolecenia,placilam jej 8zl/h i ona byla zadowolona.Teraz moim malym zajmuje sie inna pani,z ogloszenia,tez ok za 7zl/h i tez jest zadowolona z tym ze ja potrzebuje na 3 godziny dziennie bo pomaga mi tez moja mama.

to fakt np jezeli niania ma wieloletnie doswiadczenie i oprucz opieki zajmuje sie rowniez domem to 1500 to malo , pomyslcie Kochane iz oddanie dziecka pod czyjas opieke to powazna sprawa a i niani praca jeast bardzo odpowiedzialna , w zlobkach czy przedszkolach placicie niewiele ale i opieka nie jest taka jak przez nianie tylko nad Waszym dzieckiem , u nas w Polsce nianie to albo starsze Paniena emeryturze albo studentki i czesto bez doswiadczenia i kwalifikacji , za granica niania to zawod , ma oplacane skladki ubezpieczenia i zapewniona emeryture , coz wymagamy duzo alepomyslmy iz niania to odpowiedzialny zawos , profesja i nie kazda Kobieta wezmie na siebie taka odpowiedzialnosc wiec szanujmy Je za to i nie placzmy iz zadaja po 10 zl na godzine lub 1500 miesiecznie

......."" starsza pani po 50 ???? nie przesadzaj kobieto, starsze to teraz te po 70!!!.
Recze glowa, ze Ciebie przeskocze po tych schodach z dzieckiem na reku, a mam 54lata!!

Nie zgodze się z tobą nasza niania wyszukana z niania.pl ma 60 lat i znakomicie sobie radziła z naszym 7 miesięcznym synkiem, a też mieszkamy we wrzeszczu na 3 piętrze bez windy. Tylko że ja z góry uprzedzałam że jest dużo chodzenia po schodach i oczekuję sprawności fizycznej:) my przesłuchaliśmy 12 pań i większość byla naprawdę fajna.

Słuchajcie dziewczyny chętnie się zaopiekuję dzieckiem jeśli, któraś by chciała. Jestem z gdyni i wolałabym u siebie w domu. Sama mam małe dziecko. Nie mam jakiś specjalnych referencji, ale w sumie ciągle opiekowałam się dziećmi koleżanek i znajomych sąsiadek. Cena to zależy ile godzin dziennie, ale nie chcę dużo, tylko tyle, żeby dorobić. Gdyby coś czekam na odp.

ja pilnie potrzebuje niani od stycznia, tyle ze jestem z gdanska...konkretnie- gdansk-osowa...praca w niepelnym wymierze godzinzainteresowanych proze o kontakt na maila:) dzidzi_87@o2.pl,lub pod nr tel 511-596-704-Magdalena

Monika a skad jestes?

jeżeli ktoś chce tylko na kilka godzin (3-6) dziennie opiekę to polecam klub Wieloryb na Żabiance, przemiła i fachowa obsługa i bardzo ładna sala.

a moze jest jakas pani chetna, zeby zajac sie dwojka maluchow od stycznia na chelmie?

Polecam agencję opiekunek FAMILIJNA Agencja Opiekunek.
http://www.familijna.info

hop,
moj mail, jesli ktos bylby zaintersowany: caroca1@wp.pl

Czy ktoś zna aktualne ceny za godzinę, jeśli chciałabym np. 2-3godziny ale nieregularnie tylko "od okazji"?
Póki co mała jest na mleku i słoiczkach w szczątkowej ilości, więc daję swoje jedzenie, kosmetyki, pieluchy (to chyba standard?), a miejsce opieki - zależy jak się umówimy.

Realna stawka to 7zl/godz. Podam swoj konkretny przyklad, czyli: niania musiala byc mloda, i u nas byly to studentki dzienne. Ja bylam dyspozycyjna, wiec dostosowywalismy sie do godzin pasujacych niani. BEZ: sprzatania mieszkania, prania, gotowania itp. Zakres obowiazkow to : opieka nad dzieckiem, zabawy, plac zabaw, podgrzanie jedzenia itp.
Poniewaz synek od wrzesnia chodzi do przedszkola, a niania jest z nami dlugo i wszyscy nie chcemy tracic kontaktu to zaczniemy sie spotykac tylko w weekendy. Stawke podwyzsze i obie strony sa zadowolone.

ja kiedyś za opiekę nad dzieckiem od 8 do 16 dostawałam 600 zł ! a teraz takie stawki chodzą :) no ale to było kilka lata temu, teraz sama będę musiała nająć opiekunkę, ile wcześniej należy zacząć poszukiwania ???

o rany ja tak sobie czytałam co Wy tutaj piszecie i miałam cichą nadzieję, że trochę przesadzacie z tymi stawkami ale ja widzę, że nie ! przejrzałam kilka ogłoszeń i niestety nie wiem czy mi się będzie opłacało wrócić do pracy dla 1000 zł ! bo tyle mi zostanie jak opłacę opiekunkę :(

zaczynam myśleć czy rzeczywiście zamiast wracać do pracy nie wziąć do opieki innego dziecka u siebie w domu, tym bardziej, że mam doświadczenie jako opiekunka i skończyłam pedagogikę wczesnoszkolną, jakaś młoda dziewczyna, która się ogłasza na trójmieście za takie kwalifikacje ( a dopiero studiuje ! ) chce 10 zł za godzinę bez żadnych dodatkowych prac typu zmywanie, prasowanie itd ...

ZAPRASZAM DO AKADEMI MYSZKI MIKI punkt opieki dla dzieci w Małkowie koło Żukowa. .Profesjonalna opieka i domowa atmosfera.Przyjmujemy dzieciaczki od 6 miesiąca.Koszt miesięczny 650zł. Codziennie od 6:30-17:00. Państwa pociecha przebywa z innymi dziećmi, a z tego co tu czytam to taniej niż opiekunki:)
Pozdrawiam
Kasia

UP...

10 zł/h to chyba troche za dużo. Ja szukam pracy jako opiekunka, mam 7 miesięcznego synka i ze względu że chce opiekować się dzieckiem wraz z moim to cięzko znaleść mi pracę. Rodzice wolą samodzielne nianie. Jezeli ktoś szuka niani to chetnie podejmę sie pracy, zawsze można troche dorobić nawet te 600 złoty. Mieszkam w Gdyni na Witominie. Mogę dojezdzać do dziecka w obrebie gdyni. 506961975 Pozdrawiam Agnieszka

dziewczyny,jeśli potrzebujecie opiekunkę,ale dopiero od września, moje dziecko idzie do przedszkola,,,,z nami o 4 lat,osoba w wieku 30 lat,wykształcona,punktualna,uczciwa,dziecko rewelacyjnie nam sie rozwija,,,,kontkat podam na mail...

Czytam i się już pogubiłam.... ile zaproponowałybyście niani za miesiąc pracy - 4x w tygodniu od 8.00-16.30 czyli 34h na tydzień. W jej domu, dodatkowo niania opiekuje się swoją wnuczką w wieku 3 lat. Jedzenie itp przynosiłabym swoje. Dzięki z góry za pomoc :)

ja mając podobny układ 2 lata temu placilam 600 zł ( tylko 5 razy w tyg po 8 h+ 40 h ) była to moja kolezanka , ktora siedziała ze swoją córką w domu i pilnowala tez mojego syna :-) dzieci w wieku 3 lat, jedzenie też było przynoszone . także zaczęłabym negocjacje od 600 zł chyba ...

Dzięki, myślałam wstępnie o takiej kwocie 600-650 więc widzę, że w miarę trafiłam :) dzisiaj porozmawiam z babką.

Jestem starsza osoba ktora chce dorobic do emerytury , nie potrzebuje duzo, myslalam o 600 zl maksymalnie. Chcialabym sie z Pania skontaktowac wiec bardzo prosze o odpowiedz.
Urszula

Jeśli pisała Pani do mnie - ja już znalazłam opiekunkę dla mojej małej, tylko zastanawiałam się od jakiej kwoty rozpocząć rozmowy, dogadałyśmy się już.

Hej ;) Zaopiekuje sie dzieckiem w gre wchodza wakacje, weekendy. Wiem ze czasem rodzice chca gdzies wyjsc a i mamy maja problem bo np. w wakacje przedszkole czynne tylko miesiac.. Nie oczekuje wygorowanych pieniedzy - chcialabym zarobic na konkretny cel /kurs jezykowy. Doswiadczenia mam tyle co opiekowalam sie mlodsza siostra, dziecmi znajomych, córeczką cioci.. Ale kocham dzieciaki i mam duuuzo cierpliwosci. W razie potrzeby zostawiam kontakt: empe3jka@o2.pl.

ja się dalej zastanawiam , dlaczego Wy tak mało chcecie placic za opiekunkę ........np 400zl to jest zenada....taka pani przychodzi np: na 8h do dziecka i jak dla mnie to jest normalna praca i w dodatku bardzo odpowiedzialna ...ja tam nigdy opiekunką nie byłam ale w zyciu nawet i za 800 bym nie pilnowała dziecka........jakos sie tak utarlo ,ze opikunka to ma zarabiac 4zl /h. dlaczego????

aha i dodam ,ze niania to luxus a nie tam nic takiego...jak ktos zarabia 1400netto i z meza pensji zostaje 900zl na zycie w 3 osobowej rodzinie to rachunek jest prosty nie stac takich ludzi na nianie..proste.....i nie moze byc oburzony ,ze taka niania zyczy sobie np.1100zl. Sa zlobki prywatne i panstwowe (wiem,wiem brak miejsc) ale prywatne są i to za 600zl juz za miesiac.

Płacę swojej opiekunce 1100zł. W miesiącu wychodzi, że za godzinę dostaje 6,5zł. Jest trzy razy w tygodniu po 9 godz. i dwa razy po 7 godz. i dwa dni w miesiącu ma wolne (oczywiście poza weekendami).
Dziecko ma 10 miesięcy i niania nie gotuje nic bo wszystko sama przygotowuję. Czy takie wynagrodzenie jest ok?

Bardzo duz ozalezy tez od miejsca zamieszkania. Moja znajoma mieszka w gdansku, a pracuje w pruszczu.Szukala opiekunki dla swojej rocznej coreczki. W gdansku oczekiwania nian byly miedzy 1000 a 1400, gdy w pruszczu po rozeslaniu poczty panfolowej miala kilka propozycji w granicach 600-700zl.I placi 700zl za opieke i jest zadowolona z opieki

Hej
Ja siedzę w domku mam 2 swoich dzieciaczków ,3 letniego synka , 5 letnią córeczkę i pilnuję 2,5 letniego synka koleżanki , stawki są różne , ja dostaję 8zł za godzinę ale mam płacone z góry , jeśli wyjdzie więcej godzin czyli , nad godzinki to mam dopłacane , i myślę że taki układ jest sprawiedliwy .
Może któraś z was poszukuje opiekunki to przyjmiemy jeszcze do swojego grona z 2 dzieciaczków , w wieku 2-5 lat ale u mnie w domku , stawka za godzinę 8 zł do spokojnej negocjacji , jestem osobą elastyczną .

założyłam osobny wątek ale moze oglosze sie i tu. poszukuje opiekunki dla synka (13mscy) u nas w mieszkaniu Gdańsk Osowa. Praca od 8 do 14.30 bądź tylko dorywczo w razie gdyby mały był chory i nie mógł pójsc do żlobka (rozwazamy jeszcze czy zostawic do w zlobku czy zrezygnowac). prosze o informacje jesli znacie kogos godnego polecenia

za 1600 zł (20 dni po 10 h)to spokojnie można znaleźć opiekunkę u siebie w domu do jednego dziecka, jak za opiekę nad kilkoma dzieciaczkami chcesz dużo moim zdaniem

Ja placilam 8zl/h ale ostatnio zdebialam jak uslyszlam od znajomej ze jej kolezanka placi opiekunce 20zl/h.
A zajmuje sie nim ok4-5 godzin dziennie.
Niezla fucha co?
Ale jak sie okazuje ludzie naprawde maja kase i ich na to stac.
Kobieta w tym czasie wychodzi z domu bo nie pracuje i nie wie co ma z soba zrobic.

Stawki są różne ,każdy ma swoje poglądy , myślę że 7 -8 zł to nie jest dużo , ale 20 zł to już jest wielka przesada .

Polecam FAMILIJNA Agencja Opiekunek.
Pomożemy Państwu znaleźć godną zaufania opiekunkę.
Szczegóły na http://www.familijna.info

Ja tylko nie rozumiem, dlaczego w Warszawie za nianię płaci się 2500, a małym mieście za tę samą pracę 700. Praca ta sama, więc o co chodzi?

o to chodzi ze w warszawie pracownik biurowy zarabia 5000 a w małym miescie 1200

a czym się różni rekrutacja przeprowadzana przez rodziców a agencją?????????????????????

Kobitki jak potrzebujecie opiekunki to zapraszam mieszkam we Wrzeszczu , opieka u mnie w domku . Jestem niedrogą opiekunką , i maluszek będzie miał towarzystwo do zabawy , mam 2 dzieci i pilnuję maluszka dodatkowo , jest jeszcze miejsce max 2 . Mój mail - madziuszka83@o2.pl

szukam pomocy domowej/opiekunki do pomocy mamie na 4h dziennie. Jestem mamą dwójki maluchów chłopczyk dwa latka i dziewczynka 1 m-c. Zakres obowiązków pomoc mamie w opiece nad maluchami i porządkami w domu(sprzątanie, gotowanie, zakupy itp.)+ spacery. Praca od pn-pt 4h od 10.00 do 14.00 (lub do uzgodnienia).
Płaca 600 zł/m-c. Najchętniej osoba z Wielkiego Kacka, Karwin. My mieszkamy w Gdyni-Wielki Kack. Praca od marca 2011 r. Oferty proszę przesłać na e-mail syldep@poczta.fm

kurcze a czemu nikt z Rumi nie szuka :(

ja za opieke nad dwojka płace 2000 zł

Witam wszystkie Mamy i Nianie:

Prowadzę firmę Baby&Care zatrudniam nianie pracujące na stanowisku guwernantki zarobki na pełnym etacie wynoszę ok 4000zł tyle ile powinien zarabiać wykształcony,doświadczony pracownik, który oprócz opieki proponuje dziecku naukę języków obcych, gry na instrumencie itp.

to zazdroszczę ja mam 1300 za 2 , a miało być 1500 -1600

Sylwia, 600zl/m-c codziennie 4 godziny - to chyba kpina.
Przyjdż do mnie na 80 godzin/m-c (bo tyle wychodzi u CIebie) - dostaniesz 1200. NIE WYKORZYSTUJMY LUDZI !

Praca opiekunki jest tak samo wymagająca jak inna jakakolwiek praca.
Dlaczego nianiom należy płacić duże pieniądze? Bo przede wszystkim ponoszą za dzieci odpowiedzialność. To nie pieniądze w banku, gdzie można się pomylić w liczeniu i najwyżej potrącą Ci z pensji. To nie biurowe pismo, które wklepujesz do komputera i robisz delete jak Ci coś nie wyjdzie.
Dziecko jest żywym małym nieporadnym człowiekiem, które czuje, oddycha, widzi.
Opieka nad dzieckiem nie jest tylko układaniem z nim puzzli, czy spacerowaniem.
To niania podczas nieobecności rodziców uczy dziecko otaczającego je świata, to ona odpowiada na jego trudne pytania, uczy go odpowiedzialności, radości i innych emocji. To ona musi uważać, aby się nie uderzyło, nie połknęło czegoś czy nie zjadło tego na co jest uczulone. Niania nie jest zwykłym pracownikiem na etacie. Niania jest częścią świata naszego dziecka. Musi wzbudzać zaufanie rodziców i dzieci, musi być odpowiedzialna, mądra, kreatywna. Musi umieć rozpoznać objawy choroby, alergii czy problemów emocjonalnych dziecka.
To ona w pełni poświęca dziecku czas, pielęgnując je, karmiąc i bawiąc się z nim. I to ona zaraz po rodzicach jest dla dziecka najważniejsza.
Bo dobra niania to skarb i dobra niania warta jest każdych pieniędzy!
W końcu to jej powierzasz pod opiekę własne dziecko - istotę dla Ciebie najważniejszą!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mądre słowa , każdy rodzic powiem wziąć sobie to do serca

Płacę 1500 zł za jedno 1 rok i drugie dorywczo (w razie choroby chodzi do przedszkola)

to dużo ja za roczne i 3 letnie mam 1300 cały etat

Podbijam ile płacicie swoim nianiom nie wiem czy mojej za mało nie płacę ?

praca 9h pn-pt dziecko 1,5 roku?

opieka nad chlopczykiem nie cale 2 latka . praca rowniez w weekendy w tygodniu roznie bywa czasami caly tydzien czasami co drugi/trzeci dzien. ile powinnam wziac? praca przewaznie po 8-9 godzin dziennie. lepiej godzinowo czy miesiecznie brac pieniazki?

godzinowo jeśli masz wytyczone ile będziesz się zajmować to ok jeśli rodzic często bywa w domu to lepiej miesięcznie generalnie ja zawsze miałam tygodniówki bez ryzyka ze rodzic mi nie wypłaci należnego wynagrodzenia

Ja szukam maluszka pod swoje skrzydła u siebie w domku :) może ktoś potrzebuje doświadczonej niani ,jestem z Wrzeszcza

a ja mam dwojke dzieci, niani place 2000zl za 9-9,5godz. Teraz jedno dziecko chce poslac do przedszkola, niania chce 1500zl za opieke nad drugim. Tez uwazam ze to bardzo duzo, bo przedszkole nie jest tanie. Do tego dochodzi problem doprowadzania/odprowadzania dziecka z przedszkola. Moj powrot do pracy sie nie oplaca.....

Ja bym nie zatrudniła niani, która ceni się na 600 zł w pełnym wymiarze godzin. Poza tym wolę oddać dziecko do punktów przedszkolnych, żłobków, które mają profesjonalną opiekę (nie wszędzie, ale to da się sprawdzić) oraz KONTAKT Z RÓWIEŚNIKAMI. Wtedy dzieci uczą się zasad, współpracy itd. Rocznego dziecka bym nie dała, ale dwuletnie jak najbardziej - sama pracowałam w takim miejscu. Jestem nauczycielem.
Pozdrawiam

I z tym, że się ceni na 600 zł miałam na myśli to, że są to śmieszne pieniądze za 8 godzin pracy codziennie. Osoba z doświadczeniem, która ma coś dziecku do zaoferowania - będzie starała się je rozwijać, czegoś uczyć nigdy nie zaoferuje takich pieniędzy. Wyjątkiem jest sytuacja, w której naprawdę nie będzie mieć pieniędzy do życia a wtedy jak wiadomo każdy grosz się przyda - ale wtedy należy przypuszczać, że po jakimś czasie ta niania zrezygnuje.

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...