Re: już tracę orientację ile oczekują nianie za opiekę nad dzieckiem :(
Witam,
Ja tez napisz cos w tej sprawie, poniewaz zainteresowal mnie temat, mimo iz dzidzia jeszcze w brzuszku:) Sama opiekowaląm sie dzieciaczkami, bardzo to lubie, poprostu kocham dzieciaki i nie wyobrazam sobie pracy w czyms innym. A wiec, prosze Was tez tak nie mowcie, ze tylko nianie chca nie wiadomo ile kasy, chodz bardzo czesto tak sie zdaza, ale czesto tez to co rodzice proponuja to porazka... Mi pewna mama zaproponowala 3 zl/h nie liczac bietu miesiecznego nawet! W sumie z tego co mi zaproponowala mialo wychodzic 21 zl dziennie, przy 7h/dziennie, ale jeszcze co jest dobre - mialam przychodzic 3-4 razy w tygodniu! Przeciez to jest smieszne... Na kolejnej rozmowie rodzice zaproponowali 5 zl/h i 7 h/codziennie + bilet, na dany czas wtedy zgodzilam sie i pracowalam tam rok, ale niestety okazalo sie potem, ze mama ma czesto dni wolne w ktorych ja nie zarabialam nic, jakies ferie, wakacje itp... naprawde sporo...po roku pani chciala mnie dalej do opieki, poniewaz tez zastanawiala sie nad prywatnym przedszkolem i powiedziala, ze dostane "podwyzke", w sumie zaproponowala mi te same pieniadze tyle, ze nie stawke godzinowa, a stala pensje - okolo 750zl, poniedzialam, ze 850 zl, i tak uwazam ze to nie jakas wygorowana - mama zrezygnowala i wolala dac do prywatnego przedszkola, pozniejsze me poszukiwania juz z takimi stawkami sie nie spotkalam, stawki za godzine byly ok 6-7 zl/h - na tzw. czas probny, a potem 8-9 zł/h - przy 8 h/dziennie, w sumie wychodzilo cos okolo 1200 - 1300zl. No nie wiem wiec, ja pisze jak to wygladalo u mnie w praktyce, ale uwazam ze jesli sie trafi na dobra nianie, ma sie do niej zaufanie, widzi sie ze dba o dziecko, jest kreatywna, wymysla rozne abawy, dba o spacery itp itd to nalezy ja jakos docenic i np. po tzw. okresie probnym dac podwyzke itp. to bardzo motywuje a dla dziecka tylko z korzyscia wyjdzie. Wiadomo z jakiej perspektywy sie patrzy - taka opinia, ale ja bylam niania i teraz jestem pzryszla mama jeszcze tylko pare tygodni i didzia na swiecie :) ia nadal tak uwazam :)
Powodzenia:)
1
0