kalie na wiązankę

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Słuchajcie czy uważacie że kalie to kwiaty na pogrzeby, bo spotkałam się z taką opinią

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kalie na wiązankę

kalle są bardzo ładne i nie uważam ich za kwiatki na pogrzeb, są śliczne i uroczo wyglądają w bukietach :) na forum jest wklejone mnóstwo bukietów z kalle ;)

Jak juz pisalam we wczesniejszych postach kalle sa piekne i to ze kojarza sie z cmentarzem to tylko kwestia stereotypow , ktore kraza po swicie :))
Ja nosze sie z zamiarem skomponowania bukietu z kalle i w nosie mam, ze skojarzenia sa jakie sa :) Przeciez czasy sie zmieniaja! dzis i roze stoja na cmentarnych pomnikach :)

szczerze mówiąc to ja ani razu nie widziałam kalii na cmentarzu (może za rzadko tam chodzę? a może za mało pogrzebów tfu tfu ;) wiem że do wieńców używa się raczej innych kwiatków takich podobnych tylko bardziej plastykowych - one się nazywają ....a nie wiem jak się nazywają :)

a tu link do watku, w ktorym wklejalysmy duzo bukiecikow:), kalli jest tam calkiem sporo:), oprocz zdjec sa tez linki, ktore latwo przeoczyc, a ktore kryja tez obrazki ;)

O BUKIETACH

Pewnie masz na myśli anturium, Witch.

imageimage

dokładniuśko ma.sia anturium, skleroza mnie nawiedza ;)

No wlasnie te ktiwtki ktore Witch wkleila to sie moga kojarzyc z pogrzebem, ale z tego co wiem to do bukietow slubnych uzywa sie jakiejs innej odmiany ktora wyglada inaczej - bardziej w ksztalcie takich zwinietych rurek :)

image
a to sa kalle (cantedeskia, kalla) jest sporo odmian, ale akurat nie mam innych stronek pod ręką, bukiety z kalle sa rewelacyjne :)

teoretycznie kupuje sie je na pogrzeby, ale ten zwyczaj zanika, jak wiele innych i czesto spotyka sie juz kalie w wiazankach slubnych. takze sie nie przejmuj - jak ci sie podobaja to bierz!

a ja myślałam że na cmentarz to raczej anturium, ale najpopularniejsze na wieńce są gożdziki, grebery, róże, lilie ... no i obowiązkowo zieleninka :)
image

Czyli Witch, to co wkleiłaś to w końcu przykład wiązanki ślubnej czy wieńca pogrzebowego? ;-)

myslę że ten model jest tak wykwintny, że pasuje na jedno i na drugie ;-)

W sumie wolałabym dostać na pogrzeb taką wiązankę, niż te wieńce ze sztucznymi kwiatami. Byle nie za szybko.

Inne tematy z forum

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...