karmienie piersia

Temat dostępny też na forum: Siedlce Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam wszystkie mamy!!! moj synek ma 10 miesiecy i chcialabym go juz odstawic od piersi .Ale to jest trudne poniewaz moj maluch nic nie chce z butelki .wszystko je z lyzeczki nawet kaszke .Teraz jeszcze wychodza mu wszystkie 4 zabki naraz to tym bardziej domaga sie piersi .Probowalam juz wszystkiego i nic .Bede wdzieczna za pomysly !!!pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: karmienie piersia

zostaw go na 2 dni u dziadków, bedzie musiał sie nauczyc butli

Kubek niekapek, wyjmij zaworek aby zalapal ze leci jak sie przechyli, po kilku dniach jak nauczy sie z niego pic zamontuj zaworek.
U mnie sprawdzil sie tez niekapek z dziobkiem z silikonu ( jak smoczek) firmy nuk ( do kupienia w akpol i Leclerc).

ja mam podobny problem, chcialabym podawac juz butle mojej 5 miesiecznej coreczce ale ona wogole nie chce pic mleka z butelki... nawet mojego :( soczek z butelki pociamka...
kupilam tez kubeczek ale ona jeszcze nie bardzo wie do czego to sluzy wiec na razie idzie w odstawke...

jak nauczylyscie pic swoje dzieci z butelki jak odstawialyscie od cycusia?

mam to samo co Clarena i Franek ma też 10 miesięcy. Jedyny moj sukces to to, ze pije wode z niekapka. U nas zadziałał niekapek z TT, zwyłky za 4 zl chyba. Ale i tak karmic bede chyba do 18 tki.

Ja proponuję żeby butelką karmił ktoś inny niż mama, ja co prawda nie miałam problemu z odstawianie dzici od piersi, ale na początku moja córcia mleczko z butelki piła tylko od taty.

Moją Julką walczyłam z cyca na butelkę od lipca ok 2 tyg, ok 1 tyg to była histeria, wrzask. Bo nie akceptowała butli a tym bardziej smoczka do butli. Babcia Julki i mąż mówili mi że mam odpuścić sobie bo nie chce butli i żebym dała cyca bo ją zamęczę. ale ja zaparłam się i konsekwentnie stopniowo zwiększałam ilość mleka w butli i o jedno karmienie mniej. Po jakiś czasie wcale nie dawałam cyca i tak minął 1 dzień bez cyca, drugi bez cyca i kolejne. Owszem upominała się łapała za cyca a ja w zamian przytulałam ją mocno aby czuła moją bliskość Teraz Julka sama upomina się o flaszkę. I teraz mleko dostaje 3 razy dziennie.

kup gumowego cycka i wlej w niego mleko od krowy

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...