kiedy Wasze dzieci przestały jeździć w wózku (spacerówce)?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Zepsuł mi się wózek (spacerówka) i muszę kupić inny. Zastanawiam się jaki kupić i ile kasy w niego zainwestować, bo nie wiem jak długo może mi on jeszcze posłużyć. Stąd moje pytanie, kiedy Wasze dzieci przestały jeździć w wózku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kiedy Wasze dzieci przestały jeździć w wózku (spacerówce)?

mój syn miał 2,5 roku a ja kupiłam lżejszą spacerówkę i jeździł w niej tylko 2 tyg ,tak mu się spodobało chodzenie.

Nasz Jaś odkąd zaczął chodzić przestał jeździć w spacerówce, czyli miał jakiś rok i góra 2 miesiące. Od tego czasu wózek schowany i nie ma :-)

moja córka tez 2,5 roku jeździła ,gdy poszła do przedszkola to przestałam ja wozić w wózeczku

Nasz miał 1 rok i 8 m-cy, później to tylko okazjonalnie dla naszej wygody(dłuższy spacer, zakupy). Po skończeniu 2 latek wózek odstawiony całkowicie

U nas odstawiony jakieś trzy miesiące temu czyli Olek miał 20 mscy

A my używamy do tej pory!
Jak muszę szybko do sklepu, albo coś załatwić i nie mam czasu na bieganie za Młodą to wsadzam ją do spacerówki i śmigam!
Tam zawsze jest grzeczna i przynajmniej mi nie ucieka :D

dzięki dziewczyny

moja córcia to jeszcze maleńka ale moja chrzesniaczka skończyła jezdzic jak miała roczek-odkad nauczyła się chodzić nie chciała siedziec a i lubiala długie dystanse pokonywac.
Za to jej młodszy braciszek ma teraz 2 latka i dlaej wozka uzywaja. Takze zalezy pewnie od dziecka :) i troche od rodzica :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas wózek jest, ale używany bardzo mało. Mała jeszcze w dzień śpi, więc jak wychodzę z nią na dłużej to wózek biorę żeby położyć ją spać.
Też się ostatnio zastanawiałam czy się go nie pozbyć, ale stwierdziłam, że jeszcze nam się przyda

kurcze wcześniej niektórzy, ja nie wyobrażam sobie zrobienia zakupów lub załatwienia jakiejkolwiek sprawy bez wózka, młoda ma 14 miesięcy i zawsze idzie w druga stronę :)))))

Moja pierwsze córka jeździła do ponad 3 lat po prostu lubiła wózek i drzemki na spacerach. Ponadto zaczęła chodzić mając dopiero 17 miesięcy wiec i ten czas nam się sporo przesunął. Ja także nie wyobrażam sobie załatwiania spraw i zakupów bez czterech kółek, no chyba, że robi się to z druga osoba dorosłą, która może zająć się w tym czasie dzieckiem.

u nas mayl chodzi od 9,5msca(teraz prawie 13mscy) i ja sobie jeszcze dlugo nie wyobrazam bycia bez wozka bo nie dalabym z nim rady on zawsze idzie w druga strone i zbiera wszystko co na ziemi wiec nie ma szans na dluzsza mete. Choc uwielbia biegac to nie buntuje sie tez w wozku wiec problemu nie ma. ale podziwiam jak ktos tak szybko decyduje sie na odstawienie.

teraz latem wózka używałam do drzemek pod drzewkiem (na działce, dlatego szukałam wózka z największą powierzchnią spania).

ogólnie Gabryś już nie śpi na spacerach - ale nie wyobrażam sobie spaceru bez wózka, bo wiem, że prędzej czy później zmęczy się i nie będzie miał siły iść. a ja nie chcę Go nosić(kręgosłupa nie wygrałam na loterii).

więc wózki(duża spacerówka i parasolka) w dalszym ciągu w użyciu, chociaż małym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...