kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Witam mam tak samo też myślałam że guz mózgu miałam rezonans głowy wyszedł ok okulista też ok. A cały czas drżą mi mięśnie pulsuje w gałce ocznej zaburzenia wzroku. Dretwienia kończyn mam bardzo uciążliwe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja chętna mam bardzo zaawansowaną nerwice lękową leczę się mam psychoterapię ale jest ciężko. Moje objawy to bóle całego ciała, drzenia mięśni jak bym miala drgawki trzęsie mną, silne bóle głowy takie uciski, zaburzenia wzroku, skoki ciśnienia, przyspieszony puls, nogi jak z waty. Problemy z koncentracja, dezorientacja, mętlik w głowie,problemy z nastrojem nerwowość, płacz. Ataki paniki że zaraz coś mi się stanie budzę się w nocy zalana potem i się trzęsę. Jest bardzo ciężko już sobie nie radzę. Mam 5 letnią córeczkę i chciałabyn dla Niej normalnie funkcjonować wychowuję ją sama. Jestem po przejściach agresja przemoc. Chętnie z kimś porozmawiam kto mnie zrozumie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej. Tez choruje na nerwice lękową czyli wsumie wmawiam sobie przeróżne choroby ale to przyszlo z czasem. Najpierw pierwszy lęk dopadł mnie w samochodzie podczas prowadzenia auta i to był atak jakbym miala zawal serca doslownie serce walilo jakby mialo wyskoczyc z klatki, bol i ucisk na klatce jakbym miala polozona jakas cegle. Potem oczywiscie lęk przed ludzmi przed wychodzeniem z domu bo jakbym zemdlala kto mi pomoze z malym dzieckiem bedac w sklepie ? Wtedy moj synek mial niecale 2 latka... Balam sie wychodzenia z domu itd. i wkoncu poszlam do psychiatry po tabletki pobralam dwa lata i przestalam i co roku w sierpniu dostawalam atakow paniki... A teraz wlasnie przyszlo mi wmawianie sobie chorob. Typu zawał serca itd ... Serce wali jak oszalale uczucie gniecenia w klatce. Teraz jestem chora juz tydzień w domu i też wyobrażenia przeróżne, a moze bede miala dusznosci itd owszem dusznosci sa bo sama sobie je wymyslam przez swoja chorobe gdy sie uspokajam wszystko nagle mija i gula w gardle jakby mi cos zalegalo w gardlo... Nie chce leczyc sie farmakologicznie bo staramy sie z mezem o kolejne dziecko na psychoterapie jakos tez czlowiek czasu nie ma i tak sie zmagam z tym wszystkim sama...

MLODZiutka jestes, to idz do lekarza rodzinnego, opowiedz wszystko, jak bedzie trzeba to zrobi badania ogolne krwi itp i moze cos bedzie niepokojace to pokieruje cie, tyklo sie nie nakrecaj i nie denerwuj....swiat sie jeszcze nie kończy:) to tylko chwilowa pandemia świata wszystko wróci do normy, cierpliwości!!!

Strasznie się boję że coś mi się stanie dodam że mam 19 lat

Ja też byłam u lekarza kardiologa bo miał straszne kłucie w klatce okazało się że jest ok teraz bóle głowy żołądka szczególnie po prawej stronie uczucie gorąca nwm czy to nerwica..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej. Znajdujemy się w podobnym położeniu życiowym. Moje poprzednie dwa lata zycia były wielka kumulacja złych wydarzeń i ciągłego stresu. Miesiąc temu emigrowałam z Pl, na skutek czego odczuwam jeszcze większe dolegliwości niż przed wyjazdem. Mimo, że humor poprawil się na myśl o zmianie (odniosłam przez chwilę takie wrażenie) , to z kolei zaczęłam odczuwac codziennie bóle somatyczne (duszności, dretwienie rak, bóle glowy, myśli o omdleniu). Zaczęło się od silniej migreny. Mam 26 lat, jeżeli zechcesz możemy wymienić się e - mailem.

Proszę wejść na stronę odburzanie.pl przesłuchać chłopaków,Hewad i Wiktor., Oni Pani pomogą jak i mi pomogli.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a mozee idz do kardiologa i zrob ekg, echo serca i sie uspokoisz , i ze to tylko w glowie siedzi, to pomysl o terapii...

Ja nie mam stwierdzonej nerwicy ale podejrzewam, że mogę ją mieć. Moje objawy to m.in. bóle w klatce piersiowej, kłucie w klatce piersiowej podczas wdechu, budzenie się w nocy zalana potem, bezsenność, różne lęki i obawy o życie własne i innych, częste myślenie o śmierci. Obecnie studiuję mam dużo stresu, bardzo się boje egzaminów, że ich nie zdam. Mam córkę, która ma 1 i 8 miesięcy, jest bardzo żywa i ma pełno energii często się o nią boje, że spadnie albo uderzy się i zrobi sobie krzywdę, ale czasem nie mam siły na nic bywa, że śpię długo przez moją bezsenność w ciągu nocy i zmęczenie, boje się że umrę w czasie snu przez te kłucia w klatce, na studiach mam anatomię i wiem jak to wszystko wygląda wewnątrz człowieka i boje się że to może być coś z sercem. Przejmuję się każdą drobnostką i jestem wrażliwa nie wiem jak mam z tym sobie radzić.

Hej !
Właśnie dziś postanowiłam ,że w ciągu poprzedniego roku za dużo złego się stało ... Zostałam sama w obcym państwie ,bez języka bez pracy .Objawy nerwicy pojawiły się u mnie pierwszy raz 5 lat temu ,ale bagatelizowałam je .Od roku czasu pojawiły mi się duszności w nocy podejrzewam ,że to ataki paniki bo jest to kiedy śni mi się ,że moja córka odeszła (urodziłam martwą córeczkę w 2019 ) , ciągle wymyśliłam sobie choroby , tyle razu co już byłam w szpitalu nie oblicze ,teraz znowu mam problemy z szczypaniem i uczuciem goroca w nogach ,kłucie w klatce...chciałabym zawalczyć o siebie .Pomyślałam tu i teraz muszę i znalazłam forum :) może są tu osoby które chcą wymienić się e-mailem lub inną formą :) Dziewczyny chce walczyć i zacząć żyć albo nauczyć się z tym zyc .Mam 28 lat:)

Witam,ja jestem mama trójki dzieci i nabawiłam się nerwicy lękowej w 2021 roku po śmierci mojego kochanego brata.Mam identyczne objawy jak pani.Ciagle wymyślam sobie nowe choroby,też mam drętwienie nóg i rąk,to mnie dobija najbardziej.I też jak przejdzie drętwienie,to boli mnie w jamie brzusznej,to jelita,to głowa,to słabość i drżenie mięśni.Ogolnie czuję się fatalnie.Zycze pani zdrowia.Troche mnie pokrzepilo to że ma pani identyczne objawy.Mi też lekarz stwierdził nerwicę.Tez robiłam różne badania,USG jamy brzusznej,badania krwi,EKG oczywiście bo serce mnie bolało i duszności miałam.Wszystko niby w normie.A ja i tak myślę że choruje na coś poważnego.

Lecze sie na nerwice juz 25 lat. Moglabym pisac ksiazke na temat moich dolegliwosci. Byly przerozne. Z ta choroba sie trzeba nauczyc zyc bo juz niemam zludzen ze ja sie z niej wylecze jak z np przeziebienia. Teraz mialam bardzo duzo stresow ten rok 2021 byl jednym z gorszych w moim zyciu. Najpierw nagla smierc mamy potem klopoty ze synem zlamal noge mial operacyjnie skladana a na koniec roku znowu problemy z najmlodszym synem 10 letnim ktory ma problemy w szkole i problemy z praca. Pracowalam w szpitalu jako salowa w grudniu konczyla mi sie umowa. Niestety tydzien przed koncem umowy dostalam krwotoku i wyladowalam w szpitalu. Pani doktor wystawila mi 2 tyg zwolnienia mimo prosb ze konczy mi sie umowa i nie moge isc na zwolnienie. Niestety z racji tego ze pracowalam na same noce przez 3 lata oprocz tego gospodarka dom dzieci i wor problemow dowiedzialam sie ze niema mnie na liscie pracownikow. I stres jak niewiem. Od dkuzszego czasu tez mam napady leku coraz mocniejsze i okropne nudnosci wrecz nie do wytrzymania. Ciezko zjesc ciezko ogarnac cokolwiek. Nic mi sie niechce. I od lat jade na lekach uspokajajacych. Jestem od nich juz uzalezniona wiem i przestaja pomagac. Bylam juz raz w szpitalu psychiatrycznym postawili mnie na nogi przez 4 tyg tam bylam czulam sie ze 3 lata bdb ale potem przestalam sie czuc dobrze i znow wrocilam do swoich lekow. Czuje ze bez fachowej opieki szpitalnej juz niedam rady.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja do dziś nie przyjęłam szczepionki bo za bardzo się boje. Niestety po 16 latach walki z nerwica i bycia na paroxytynie nadszedł czas na zmianę leków bo te najwidoczniej przestały działać. Mam objawy niestety ból w klatce do tego mrowienie i uczucie gorąca w nogach. Jakieś dziwne prądy w ciele i dużo innych. Też boje się covida że mogę zachorowac też gdy widzę że piszą ile jest zachorowan zaraz się stresuje. Testów robię mnóstwo tylko kaszel mnie dopadnie lub lekkie przeziębienie. Czasami myślę że zwariuje i szczerze mówiąc mam już dosyć tej g*wnianej choroby
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od kilku lat leczę się na nerwicę, u mnie są to głównie objawy somatyczne, częste bóle głowy, całego ciała, zupełny brak sił. Kiedy zmuszę się do aktywności fizycznej np spacer to wracam tak wyczerpana, że wcześniej zasypiam i długo śpię, muszę jakby zregenerować siły. Czy tak jest przy nerwicy bo nie wiem?
Psychicznie to złość niewspółmierna do wydarzenia, straszne zaniki pamięci, brak koncentracji, uczenia, zapamiętywania. Przed kilku laty dostałam wenlafaksynę, brałam długo ok 5 lat. Odstawianie było koszmarem ale za którymś razem się udało. Teraz od 5 miesięcy znowu przyjmuję faxolet. Problemem przy lekach jest tycie, a jeszcze większym okropne wypadanie włosów. Nigdy nie korzystałam z psychoterapii. Chciałabym odstawić leki ze względu na skutki uboczne. Co mogłabym brać w zamian? Czy będę już skazana na psychotropy do końca życia?
Proszę o poradę.
Kaśka

Napisz do mnie proszę jadziamarcinb@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Forum » Kobieta
kolezanki z nerwica poszukiwane:)
sylwi32
(8 lat temu)
Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
zgłoś do moderacji post 8700912
Odpowiedzpopieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3
~Ro
(0 sekund temu)
Hej ja 5 lat temu urodziłam w ciąży nie brałam leków bo się bałam o dziecko. Lekarza zapewniał że leki są bezpieczne ale ja nie chciałam i to był błąd ciąża pod względem psychicznym byla trudna co odbilo się na dziecku córka barwowa płaczliwa pierwsze 3 lata masakra mój lekarza uprzedzał za kortyzol który jest wysoki w nieleczonej nerwicy szkodzi bardziej dziecku niż leki i miał rację. Ja od 2013 się leczę psychoterapia i psychiatra leki polecam podłączyć właśnie psychoterapię i leki

Hej ja 5 lat temu urodziłam w ciąży nie brałam leków bo się bałam o dziecko. Lekarza zapewniał że leki są bezpieczne ale ja nie chciałam i to był błąd ciąża pod względem psychicznym byla trudna co odbilo się na dziecku córka barwowa płaczliwa pierwsze 3 lata masakra mój lekarza uprzedzał za kortyzol który jest wysoki w nieleczonej nerwicy szkodzi bardziej dziecku niż leki i miał rację. Ja od 2013 się leczę psychoterapia i psychiatra leki polecam podłączyć właśnie psychoterapię i leki

Ja mam dokładnie tak samo

Witam ja mam identyczne obawy jak pani , strach że umre przez to ze przyjęłam szczepionke na covid.
Zaczelo.sie to tydzien przed swietami , pobolewala mnie lewa reka i czasem cos w klatce piersiowej zakuło nie ukrywam ze czlowiek w takich sytuacjach postępuje glupio bo wlazi w internet i doszukuje sie co to moze być. No wiec tak jak siedzialam na kanapie i przeczytalam ze to moga byc objawy zawału zaczął sie caly atak panik. Wyladowalam na pogotowiu ekg wyszlo bez zarzutu , Rtg odvinka piersiowego też nawet tomografia wyszla idealnie nie mowiac o usg jamy brzusznej. Kardiolog nadmienil ze skoro z serduszkiem jest ok neurologicznie tez ok wiec to musi byc nerwica, dostalam hydroksyzyne 10 i do domu prosze brac jak beda sie nasilac objawy. I tu jest wlasnie problem w domu ciagle mysle o tym co moze sie zaraz stac, mam.mdlosci, bóle glowy mrowienie rąk i nóg , dusznosci, kolatanie serca , ucisk w klatce piersiowej, i uczucie duszenia się. Moje objawy somatyczne zmieniaja sie raz jest to raz to , nie moge oadac wiadomosci gdzie mówią o covidzie o ilosci zachorowan, i nie daj Boże jak.dzies ktos powie ze ten czy ten zmarł bo sie zaszczepił w tedy jest totalna masakra.

Inne tematy z forum

Jaki balsam do ciała polecicie (84 odpowiedzi)

Szukam aktualnie dobrze nawilżającego balsamu do ciała na suchą skórę. Co byście mi polecily?

Kosmetyki na lato (30 odpowiedzi)

Jakie stosujecie kosmetyki na lato? Zależy mi przede wszystkim na dobrych kremach nawilżajcych,...

Feromony damskie (35 odpowiedzi)

Dziewczyny czy psikałyscie się kiedyś zapachami dla kobiet z feromonami? Działają czy nie? Gdzieś...