kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Hej od trzech miesięcy mam to samo uczucie zapadania jakbym się rozpływał po podłodze do tego lęk szybkie bicie serca i wysokie ciśnienie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć.Mam podobną sytuację, też choruję na nerwicę od około 7 lat i nie mam wielu znajomych.Masz rację, nikt nie zrozumie tej choroby bardziej od osoby też chorującej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, na imie mam Dominik 36 lat, 1.5 tora roku temu zdiagnozowano nerwice lekowo napadowa. Poszedlem wyrwac zeba i sie zaczelo myslalem ze mam zawal badania wykluczyly to i wizyta u psychiatry zdecydowalem sie na leki juz po 1tygodniu brania objawy zmiejszaly sie az po 6miesiacach odstawilem je to byl stan do nie wytrzymania ale wszystko ustalo oczywiscie ze nieraz sie boje o swoje zdrowie, ale tlumacze sobie ze to tylko nerwica i ide dalej narazie jest ok
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jesteś sama. Ja też się z tym mierze. Czasem mam takie dni że wolałabym umrzeć niż żyć w takim stanie. Też dzieci nie chce mieć bo bym tego psychicznie nie dzwigneła. Wystarczy że mam kota o którego się panicznie boje. Leczyłam się i psychiatrycznie , chodzę na terapię ale wszytko wróciło z dwojąną siła po koronowirusie.... To było tompniecie w mym układzie nerwowym.

Hej ja się leczę od 5 lat :) i mam już siebie dość

Witam,mam identyczne objawy sa straszne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej ja to samo.Masakra jaka

Hej mam nerwice lekowa od roku biorę od nie dawna leki ale jak narazie nie ma poprawy ciagly bol glowy zawroty glowy uczucie zapadania sie to jest jakis koszmar... może jest ktos z podlaskiego i chciał by porozmawiac?

Hej ,ja dokladnie to samo kazdy nowy dzien to Kolejny bol ,mam bole plecow ,ucisk w gardle ,ciagle chrzakanie ,klucie w sercu ,bole glowy itp w szpitalu to juz powinnam miec karte stalego pacjenta ,wykancza mnie to kazdej kolejnej nocy zastanawiam sie czy rano sie obudze

Cześć. Choruję na nerwice lękową od 16 lat . Po leczeniu farmakologicznym kilka lat był spokój, niestety wróciło z nawiązką, teraz mam okropne bole somatyczne nie jest łatwo, mam dosyć, chodzę na terapie i biorę leki, terapia pomaga a leki nie bardzo. Pozdrawiam Wszystkie cierpiące i trzymam za nas kciuki

Cześć ja też miałam dziwne bóle głowy uciski ( oczy ,zatoki, szczęka,uszy)ogólnie wszystko mi w głowie wysiadało z nerwicy z napięcia okazało się że jest mięsień dwubrzuścowy który uciskał pomógł mi dobry fizjoterapeuta leczył mnie prądami masażem twarzy na dziś jest Ok polecam.

Czesc
Cierpie na nerwice lekowa od niedawna okolo 4 miesięcy ale jej oznaki dawaly mi ekosc vhyba juz od dziecinstwa ale nie widzalam co tk jest. Po szczepieniu ma covid w ciagu jednej nocy wszystko pdzrwrocilo soe do gory nogami. Derealizacja, depersonalizacja, natretne mysli, kolatanoa serca itd. Biore leki ale srednio dzialaja. Mam pytanie. Zyjesz z derealizacja juz 8 lat ??? Przrciesz to koszmar. Chyba najgorsze vi moze w zyciu spotkac czlowieka.

Witam serdecznie ja też choruje na nerwice od 12 lat rozumiem cię.

Hej ,ja mam dokladnie tak samo.Strach przed zasnieciem spowodowany tym,ze boje sie umrzec w trakcie snu.3 lata temu mialam pierwszy epizod tachykardii w nocy ale na ,to juz biore leki.Ciagle wsluchiwanie sie w organizm i doszukiwanie sie objawow roznych chorob.Nie daj boze cos mnie zaboli i odrazu wpadam w panike,ze to cos groznego ;( .Natretne mysli i strach,ze moze cos sie stac mi i moim bliskim.Nie chce miec dzieci,bo wiem ze strach o ich zdrowie i zycie zdominowalby moja psychike.Czasem chce mi sie plakac i zastanawiam sie czemu akurat mnie to spotkalo.

Witajcie! Tez mam nerwica. Jestem mama karmiącą i lekarz polecił mi krople dr. bacha. Ktoś próbował? Zamówiłam butelkę, jestem ciekawa czy pomoże...

Witam serdecznie.Ja z nerwica lekowa walcze"juz 3 lata.ale dla mbie to cala wiecznosc.Zaczelo sie gdy umarly moje 3 psiaki.a przyjaciel poelnil samobojstwo.
Moj swiat nagle przestal istniec...ja wegetuje.
Mieszkam w DE.dostalam od psychiatry silne tabletki.od ktorych sie uzaleznilam...nie mam pojecia co dalej...

witam mam ten sam problem Mam pytanie czy możesz mi napisać jakie leki brałaś że jest poprawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja to samo mam

Pomylka nie slimetrol tylko sympramol

Witam dziewczyny. Widze, ze ten problem ma wielu z nas cierpie na nerwice ponad 10 lat. Na poczatku bralam pramolan ktory po kilu miesiacach pomogł nieststy na krotko. Objawy wrocily. I tak w kolko raz leoiej raz girzej. Ale w tych ostatnich dniach po zaszczeoieniu sie na covid mam wrazenie ze sie mega pogirszylo. Mam problemy z rownowaga ciagly strach i wszystko wydaje mi sie dziwne. Biore obecnie slimetrol i alpragen. Średnia jest poprawa jak u was z alpragenem ile tego bralyscie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Nie dochodzę (7 odpowiedzi)

Witam. Mam problem. Od pewnego czasu współżyje z partnerem. Uprawiamy seks dość często, ale ja...

Brak ochoty na zbliżenia - niskie libido? (86 odpowiedzi)

Zauważyłam sama po sobie, że kiedyś miewałam większe potrzeby na zbliżenia niż teraz. Mam dopiero...

problem z dzieckiem sąsiadów (463 odpowiedzi)

Witam,2,5 letnie dziecko sąsiadów bardzo często biega po mieszkaniu krzyczy w późnych godzinach...