kredyt hipoteczny help

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Dom i mieszkanie
czy ktoras z Was brała ostatnio kredyt hipoteczny na mieszkanie w rodzina na swoim?
chcemy wziac 160000 (wartosc mieszkania 180000)
jakie oplaty zwiazane sa z kredytem? co dochodzi do raty? czy musze brac ubezpieczenie/karte kredytowa/konto oszczednosciowe itd.
odbior mieszkania jest w pazdzierniku.
na co zwrocic uwage?

proszę o dobre rady :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kredyt hipoteczny help

Milka, każdy bank ma inne procedury. Możesz o to zapytać na tym forum http://www.forum-kredytowe.pl/, bo na pewno będą lepiej zorientowani.

I może przyda ci się ta strona http://www.rodzinanaswoim.pl/

proponuje sie przesjc do banku w którym chcesz wziasc kredyt na pewno notariusz i wpisy do ksieg wieczystych nie sa kredytowane do tego do raty dolicz prowizje albo sama po za kredytem zapłacić możesz...no i marża też do kredytu dochodzi a ubezpieczeniei jest obowiązkowe przy takiej duzej kwocie i przy małym wkłądzie własnym

*opłaty notarialne
*ew. prowizja do banku
*wpisy do KW
*2% podatku ( ale to tyczy nieruchomosci z rynku wtórnego )
*karta kredytowa

ale tak jak wyżej dziewczyny piszą, każdy bank ma inaczej

Ubezpieczenie podstawowe ( od zalanie itd. ) chyba każdy bank wymaga, ale nie są to duże koszta

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...